Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Slik velger du riktig forlovelsesring

Meghan Markle, nå Duchess of Sussex, sin forlovelsesring
Meghan Markle, nå Duchess of Sussex, sin forlovelsesring

Det å velge en perfekt forlovelsesring er ingen enkel oppgave – den skal tross alt utløse et «Ja» for resten av livet! Her følger en enkel gjennomgang av de mest kjente valgmulighetene du står ovenfor i jakten etter den perfekte forlovelsesringen.

Tekst: Elise Mellem Mathisen Foto: Getty Images (banner), Peter Hansen / Unsplash og produsentene

Det finnes så klart utallige variasjoner på forlovelsesringer! Noen går for den spontane – som et gresstrå knytt til en ring, en lekering eller kanskje korken fra en brusflaske. Mens andre sparer flere måneder og bruker lang til på å velge en forlovelsesring som utstråler «henne» eller «han».

Er det et tips som kan gjelde for begge varianter – er det å ha kjæresten din i tankene når du skal velge forlovelsesring. Dette er tross alt noe hun eller han skal ha på seg i lang tid fremover.

Håper dette hjelper deg i jakten på den perfekte forlovelsesring!

forlovelsesring

Solitær diamantring

Solitær betyr enslig eller ensom, men en solitær diamantring utstråler det stikk motsatte. En enkel diamant er kanskje noe av det mest romantiske man kan få – og er en sikker vinner i alle frierier!

Ved å velge en forlovelsesring med solitær diamant sikrer du en ring som aldri vil gå ut av moten.

Husk å finne riktig størrelse på ringen og om du skal gå for sølv, hvitt gull eller gult gull.

Sikker vinner: Forlovelsesringen fra Bjørklund.
Gull: Diamantring i gult gull fra Thune.
Det lille ekstra: Rund diamant i hvitt gull fra David-Andersen.

Les også: Slik velger du riktig størrelse på forlovelsesringen

Flerstensringer

Hertuginne Meghan Markle satt for alvor i gang trenden rundt forlovelsesring med tre diamanter. Flerstensringer er kjempepopulære, og en slags mellomting mellom den enkle diamantringen og de mer ekstravagante!

Diamantrik: Hvitt gull er eksklusivt, men gjør seg når det kommer til forlovelsesringer. Ring med diamanter i senter og på skinnen fra Thune.
Trendy: Noe utenom det vanlige, samtidig som den er elegant og klassisk. Tre diamanter og hvitt gull er vanskelig å gjøre feil! Forlovelsesring med tre diamanter og hvitt gull fra Gullsmed Aas.
Trippel gull: Bruker kjæresten din mest gull, er det også best å velge dette når det kommer til forlovelsesring. Forlovelsesring i gult gull med tre diamanter fra Mestergull.

PS: Denne guiden tar for seg de mer tradisjonelle, feminine forlovelsesringene – men ta det med ro – vi skal snart få en mer unisex-variant og en for menn også. For vi kan jo alle sammen fri!

Dråpeformet diamant

Til tross for at Carrie revurderte forholdet sitt til Aidan i Sex and The City da hun fant den dråpeformede diamantringen han skulle fri med, er det ikke nødvendigvis sagt at kjæresten din vil gjøre det samme.

Flere nyforlovede kjendiser har den siste tiden vist frem gigantiske varianter av den dråpeformede diamanten, men du trenger selvsagt ikke punge ut like mye som kjendisene for en ring. Her er noen varianter til inspirasjon!

Ekstravagant diamantring: Hvorfor ikke gå all in å kombinere en flerstensring med dråpeformet diamant? Skikkelig bling, moderne og samtidig litt vågal. Det skader jo ikke om ringen er stemplet Tiffany& Co heller… Dråpeformet diamantring i hvitt gull fra Tiffany & Co.
Dråpeformet diamantring i gull: Elegant diamantring får du når du kombinerer dråpe og diamanter på skinnen – og gullbånd. Dråpeformet diamantring fra 77 Diamonds
Ring i rosegull med dråpeformet diamant: Mer klassisk dråpeformet forlovelsesring er det vanskelig å finne. Rosegull understreker det feminine og skaper en vakker forlovelsesring fra Vanbruun.

Les også: Frieri og forlovelse – dette bør du vite

Forlovelsesring med farget sten

Forlovelsesringer med farget sten, som safir eller rubin, passer for de som ønsker å velge noe litt annerledes. Stenene skiller seg fra den klassiske diamanten, og gir skikkelig vintage-vibber!

Perfekt for de som liker vintage-stilen, og samtidig ønsker noe ekstravagant og litt utradisjonelt.

Forlovelsesringen i blå safir: Har du en kjæreste som elsker Sex and the City og i tillegg identifiserer seg med Carrie, kan det godt tenkes en forlovelsesring i blå safir vil gjøre susen! Det var nemlig med sort sten at Mr. Big til sist gikk ned på et kne med… Blå safir omringet av diamanter fra David Andersen, 32 999 kr.
All of the above: Til den som liker litt av alt – men merk: også gull, kjør på med en salig blanding, for gud så lekkert det blir! Gullring med safir og diamanter fra Frisenberg, 7450 kr.
Forlovelsesring med rubin og diamanter: Skikkelig prinsessering får du om du kombinerer rubin og diamanter. Dette kan passe både til den, ja, prinsesseglade jenta, men også den som har er glad i farger, liker å skille seg ut og kanskje også er glad i vintage. Ring med rubin og diamanter fra Juvelen, 11 799 kr.

Halo, hva med å velge en haloring som forlovelsesring!?

Haloringen er trendy og dødsfin! Det spesielle med haloringene er at de har én stor diamant i midten, med små stener eller diamanter rundt som en glorie, derav navnet «halo». Har du en kjæreste som virkelig elsker alt som glitrer er dette ringen å gå for!

Firkantet: Haloring i rosegull med firkantet diamant fra Vanbruun.
Populært: Oval diamant er trendy, her i en halo-variant med stener på skinnen fra Juvelen.
Enkel variant: Rund diamant omringet av små diamanter med ren skinne fra Langaard.

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...