Skal du fri til mannen i ditt liv? Slik velger man forlovelsesringer til menn

Kvinne som frir til mann med forlovelsesring

Det har aldri vært morsommere å fri til mannen i ditt liv enten du er kvinne, mann eller hen! Utvalget av ringer til herre er nemlig både fresht og stort. - Her er noen av favorittene du bør vurdere dersom du sitter inne med planer om et frieri!

Tekst: Stine Nibe Ravneberget Foto: Getty
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Da Charlotte York i tv-serien Sex & Singelliv foreslår for kjæresten Trey at de skal gifte seg, kunne hun saktens ha gjort det med en ring. Det ender imidlertid med at hun får presentert en lekker diamantring fra mannen i sitt liv senere.

Det er ikke slik at det bare er menn som kan gå ned på kne og fri. Selvsagt kan kvinner også gjøre det, og flere kjendiser har gjort det før deg!

Tradisjonelt sett har kvinner gjerne fridd på skuddårsdagen, 29. februar. Det er en tradisjon som kommer fra Irland.

For hundre år siden skal den irske nonnen St. Brigid ha bedt om tillatelse til å fri fra den irske helgenen St. Patrick, ifølge Brides. Til slutt gikk han med på at kvinner skulle få lov til å fri til mennene sine – men kun på én dag, hvert fjerde år. Skuddårsdagen 29. februar. St. Brigid skal senere ha fridd til St. Patrick, uten å få ja.

Skuddårstradisjonen er det til og med blitt laget Hollywood-romcoms om, Leap Year, med Amy Adams fra 2010. Men misforstå oss rett – det er veldig innafor å fri til mannen i ditt liv hvilken dag som helst.

Og akkurat som når kvinner blir fridd til, bruker også mange menn forlovelsesringen sin sammen med gifteringen sin, enten de har fått den av kvinnen eller mannen i sitt liv.

forlovelsesring til menn

I virkeligheten har en rekke kjente kvinner fridd til sine menn

Hollywood-diva Elizabeth Taylor var gift hele åtte ganger, men fridde kun én gang selv. Det var til skuespiller Michael Wilding, som hun giftet seg med i 1952 og skilte seg fra i 1957, ifølge US Magazine.

I nyere tid har blant annet Pink fridd til han som er ektemannen hennes i dag. Artisten fridde til kjæresten Carey Hart i 2005 under en motocrosskonkurranse som han deltok på. Pink holdt opp et skilt med teksten «Vil du gifte deg med meg? Jeg er helt seriøst» på. Paret giftet seg året etter og holder fremdeles sammen.

Se dette innlegget på Instagram

Moteskaper Diane Von Furstenberg bidro til kvinnemotens frigjørelse fra stramme drakter på 70-tallet med sine komfortable omslagskjoler. Hun ble prinsesse i 1969, et ekteskap som ikke skulle vare. Hun skal ha sagt nei en rekke ganger til den amerikanske forretningsmannen Barry Diller, før hun selv valgte å fri til ham. De giftet seg i 2001.

Også en av verdens mest kjente pop-stjerner kan finne på å ta affære og fri selv. Britney Spears skal ha fridd til Kevin Federline ombord på et fly til New York i forbindelse med innspillingen av en musikkvideo. Han skal ha blitt så satt ut og mente at det var han som mann som burde fri, at han fikk muligheten til å fri til artisten selv. Han gjorde det med én gang, og paret giftet seg i 2004. Tre år senere skilte de lag.

Forlovelsesringer til herre

Les også: Slik finner du riktig størrelse på forlovelsesringen

Så hva slags forlovelsesringer til menn kan man egentlig gå for?

Signetring

Signetringer har visstnok eksistert i tusenvis av år, brukt av menn for å vise frem status. Den kjennetegnes av en flat topp, som før i tiden pleide å ha mannens initialer, hans familievåpenskjold eller andre symboler som viste hvem han var – og ikke minst hvor viktig han var.

I dag er signetringen kjent som en gentlemans ring, sett på alt fra britiske prins Philip og prins Charles til Jay Z og mafiabosser. De kommer gjerne i gull eller sølv, men for et større statement kan de ha fargerike edelstener. En moderne tvist er sorte edelstener som onyx.

Diamantringer som forlovelsesringer til menn

«Diamonds are a girls best friend», sang Marilyn Monroe. Men gutta fortjener da virkelig litt bling-bling de også!

Det bestemte Tiffany’s å gjøre noe med tidligere i år. Det legendariske smykkehuset lanserte i vår en ny linje med herreringer med diamanter. Såkalte klassiske solitaire diamantringer, ifølge Town & Country.

Det har aldri før skjedd i det amerikanske merkets nesten 200 år lange historie. Men det er faktisk ikke så vågalt med diamantringer til menn.

Norske gullsmeder som Mestergull, Gullborgen og Espeland har alle flere ulike lekre ringer med diamanter som passer perfekt som forlovelsesringer til menn, til både luksus og «budsjett» (hvor budsjett kan egentlig en ekte diamantring være?)

Et populært valg er å kombinere en såkalt signetring med diamanter – det beste fra to verdener. Maskulint og elegant på samme tid. Ellers finnes det et hav av muligheter, enten du ønsker å gi kjæresten din en ring med én diamant eller flere.

Et populært valg for par av samme kjønn er også ringer med de velkjente Pride-fargene med stor bling-faktor.

Les også: Derfor velger stadig flere giftering med diamant

Med en tvist

Et veldig nøytralt og tidløst design er tvistede ringer i sølv eller gull. Designet kjennetegnes av at ringen er blitt vridd rundt, og den kommer gjerne i ulike størrelser slik at du kan velge om den skal være tynn og diskret eller tykk og maskulin.

Norske Tom Wood har designet inifinty-ringer ved hjelp av 3D-teknologi i sitt studio i Oslo, mens svenske Efva Attling har latt seg inspirere av vikingenes gamle smykketradisjon med å lage vridde smykker.

Les også: Hvordan får jeg kjæresten min til å fri?

Forlovelsesring
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: