Slottsbryllup i Sverige: Dette er de fem mest romantiske stedene

Kronovalls vinslott

Du gifter deg (forhåpentligvis) bare én gang, så hvorfor ikke slå skikkelig på stortromma og invitere til slottsbryllup i Sverige? Der kryr det nemlig av unike bryllupslokaler – her er våre fem slottsfavoritter.

Tekst: Betine Bernadotte Huflåtten Foto: Isabelle Hesselberg/2 Brides Photography
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Stadig flere norske par drar over grensen for å smis i hymens lenker, og det er ikke uten grunn. Svenskene kan skilte med historiske slott og herregårder du ikke finner maken til her hjemme, i tillegg til et prisnivå som gjør det mulig å få drømmebryllupet uten å måtte blakke seg fullstendig. Dessuten er det praktisk at språket er så likt vårt – her trenger du ikke å hyre inn en bryllupsplanlegger for å gjøre deg forstått.

Så hva venter dere på? Lei et slott, inviter venner og familie til bryllupshelg – og feire kjærligheten tre dager til ende, akkurat som i eventyrene!

Bjertorp Slott

slottsbryllup i sverige

IDYLL: Bjertorp Slott er et av de nyeste slottene i Sverige, men ikke desto mindre et perfekt sted for bryllup. Foto: Eline Jacobine

Tenk å kunne si ja på på Bjertorp Slott! Drøyt tre timer med bil fra Oslo finner du denne perlen av et slott i jugend-stil. Den staselige bygningen danner en elegant ramme rundt livets store festdag, uansett hvilket opplegg dere ønsker. Men hvorfor ikke gå all in og arrangere et glamorøst bryllup med «Great Gatsby»-tema?

Fra 115 000 SEK er slottet ditt – og med 35 hotellrom, festsal, salonger og slottspark til fri disposisjon, skulle alt ligge til rette for en magisk opplevelse gjestene dine sent vil glemme. Bjertorp Slott har dessuten en egen sertifisert bryllupskoordinator som hjelper dere å planlegge bryllupet slik at det blir nøyaktig slik dere drømmer om.

slottsbryllup i sverige

HØSTBRYLLUP: Med et slott som kulisse, blir bryllupsfeiringen magisk uansett årstid. Foto: Eline Jacobine

SLOTTSBYRLLUP I SVERIGE

KONGELIG SCHWUNG: Ordet herskapelig får en ny dimensjon her på Rosersbergs Slott i Sverige. Foto: Marzia Photography

Om dere vil kaste ekte kongelig glans over bryllupet, er Rosersbergs Slott stedet. Det har faktisk status som et kongelig slott i Sverige, og er det eneste i sitt slag hvor privatpersoner kan bo. Her kan man formelig kjenne historiens sus – med vakre ballsaler og frodige parker. Lett tilgjengelig for oss nordmenn er det også, bare ti minutter fra Arlanda flyplass utenfor Stockholm.

Vakker brudepar

STORSLÅTT PÅ SLOTT: Vi misunner svenskene alle disse fantastiske slottene. Foto: Marzia Photography

Sommerstid er det mulig å bli viet i det vakre slottskapellet fra 1695, eller ha en utendørs vigsel i slottsparken. Og etter at ringen er på fingeren, kan dere innta et glass champagne og kanapeer på terrassen sammen med gjestene deres, og skue utover de herskapelige omgivelsene.

Sjekk ut dette magiske bryllupet på Rosersbergs Slott.

roserhom terasse

SLOTTSHAGEN: Upåklagelig utsikt fra terrassen der brudeskålen inntas. Foto: Marzia Photography

Rosersbergs Slottshotell tilbyr bryllupspakker for 2000 SEK per person hvor dere får disponere slottsfløyene og tilhørende omgivelser, i tillegg til en deilig treretters meny med vinpakke og bryllupskake. Inkludert i prisen er planleggingsmøte med kjøkkensjefen, vinkelneren og bryllupskoordinatoren. Nevnte vi at det finnes 63 hotellrom som gir rikelig med overnattingsmuligheter for alle bryllupsgjestene dine?

Les mer om bryllupsfeiring på Rosersbergs Slottshotell her.

Thorskogs Slott

Drømmer du om å være prinsesse for en dag og gifte deg på et torneroseslott? Faktisk er det mulig bare to timer syd for Oslo. Utenfor Göteborg ligger nemlig Thorskogs Slott, et rødt mursteinsslott omkranset av en frodig engelsk park og fiskedam.

tHORSKOGS SLOTT

EVENTYRELIG: Det er ikke vanskelig å se for seg et romantisk slottsbryllup på Thorskogs Slott i Sverige. Foto: Anders Östman

Mange norske par har allerede fått øynene opp for Thorskogs Slott som kulisse for bryllupsfeiringen – ja, faktisk er 60 prosent av alle bryllupene på slottet i løpet av et år norske, ifølge administrerende direktør Lasse Nilson.

Velg mellom borgerlig vielse ute i den vakre slottsparken, inne i Jägarsalen på slottet – eller kirkelig vielse i Västerlanda Kyrka. Og når dere har «signed the deal», kan dere ankomme festen i hest og vogn og skåle i bobler på slottsplassen – før det ønskes velkommen til bords i det vakre oransjeriet.

linnea og johan

BALKONGKYSS: Bryllupsbildene får det lille ekstra med Thorskogs Slott som bakteppe. Foto: Anders Östman

Thorskogs Slott har mer enn 30 års erfaring med å arrangere bryllup, så dere er i trygge hender. Spesielle ønsker for dagen? Ikke noe problem – de skreddersyr selvfølgelig arrangementet slik at det blir nøyaktig sånn dere vil ha det.

Prisen er det heller ingenting å si på: For 32 000 SEK kan dere leie hele slottet og parken rundt, og da er to møter med bryllupsplanlegger inkludert. Bryllupspakkene starter på 1395 SEK per person, overnatting og vigsel kommer i tillegg.

Les mer om bryllupsfeiring på Thorskogs Slott her.

Kronovalls Vinslott

I Sverige kan du arrangere slottsbryllup for enhver smak, også om du ønsker deg en touch av Frankrike. Bare en drøy time fra Kastrup lufthavn, i pittoreske Skåne, finner du nemlig Kronovalls Vinslott – et franskinspirert barokkslott fra 1896 som det er umulig å ikke falle pladask for. Her kan dere inngå ekteskap omgitt av tårn, fløyer og en labyrintisk barokkhage, ja dette stedet er som tatt ut av eventyrbøkene.

Kronovalls vinslott

FRANSKE VIBBER: Det ser ut som et fransk château, men befinner seg altså i nabolandet vårt. Foto: Isabelle Hesselberg / 2 Brides Photography

Slottet befinner seg i nærheten av to kirker, den intime Fågeltoft Kyrka og den større Sankt Olofs kyrka, alt ligger med andre ord til rette for et klassisk kirkebryllup. Og om dere heller vil ha en borgerlig vigsel, kan dere bli viet i barokkhagen, hvor romantisk er ikke det?

Bryllupsmiddagen serveres i den vakre empiresalongen, før dere blir ledet over slottsplassen for bryllupskake, og påfølgende dansegulv, i den rustikke stallbygningen. Prislappen for hele herligheten ligger på 2490 SEK per person, og det inkluderer både brudeskål, treretters middag med vinpakke, kaffe, avec og kake, fri bar og nattmat.

Les mer om bryllupsfeiring på Kronovalls Vinslott her

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Tjolöholms Slott

tjoloholm slott

ENGELSKINSPIRERT: Tjolöholm Slott gir assosiasjoner til kostymedramaet Downton Abbey. Foto: Tjolöholms Slott

For et bryllupslokale som virkelig ikke ligner på noe annet, kan vi tipse om Tjolöholms Slott, et gedigent slott i engelsk 1500-tallsstil bare fire mil sør for Göteborg. Ikke bare er det som klippet ut av en Downton Abbey-episode, det har også en spektakulær beliggenhet rett ved havet som gjør det vanskelig å ikke forelske seg i dette stedet.

Vakker borddekorasjon

DUKET FOR FEST: Matsalen på Tjolöholms Slott er en konge (og dronning!) verdig. Foto: Ottosson Photo

Å komme til Tjolöholm Slott, er som å tre inn i en eventyrverden – vi forstår godt at det er svært populært å gifte seg her. Leieprisen for én dag starter på 15 000 SEK, og da er hele slottet til deres disposisjon. Vielsen kan finne sted i slottskirken, eller dere kan gå for borgerlig vielse i slottsparken eller inne i slottshallen. Og etter noen runder i hest og vogn på godset som nybakt ektepar, er det duket for festmiddag i den overdådige matsalen.

Les mer om bryllupsfeiring på Tjolöholms Slott her

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Slottet tilbyr bryllupspakker i ulike prisklasser, hvor den rimeligste ligger på 1995 per person. Den inkluderer aperitiff, middag, bryllupskake og kaffe. Vinpakke, nattmat og lignende kommer da i tillegg. Overnattingsmulighetene på Tjolöholms slott er også noe helt utenom det vanlige, her bor dere nemlig i sjarmerende historiske gjestehus på området.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: