Gjest i bryllup? Tre av Norges flotteste damer deler sine stiltips

janka polliani gir tips til kjoler til bryllup

Bryllupssesongen står for døren – og selv om den blir litt annerledes også i år – gleder vi oss til å ta på finstasen og feire kjærligheten! Men hvordan kler man seg best som gjest i bryllup? Her får du som gjest i bryllup stiltips fra tre av Norges flotteste damer.

Tekst: Betine Huflåtten Foto: Getty

Det å være gjest i bryllup er alltid stas! Samtidig er det ingen hemmelighet at det ofte tar både tid og krefter å finne det rette antrekket til anledningen. Vi har snakket med programleder Anne Rimmen, moteprofil Janka Polliani og supermodell Siri Tollerød – for å få deres beste stiltips til hvordan du nailer antrekket som gjest i årets bryllup.

Velg en kjole du føler deg vel i

Hva er den perfekte kjolen for deg når du er gjest i bryllup? 

Anne: – Det er kjolen som får meg til å føle meg vel og som passer til anledningen – enten det er et avslappet vennebryllup eller et storslått og formelt. Det er alltid lurt å gå for farger og snitt som kler deg!

Janka: – Det aller viktigste er at jeg føler meg fin i kjolen og at den passer til en laaaang feiring, med andre ord skal den funke like godt til sermonien først som til festen etterpå.

Se dette innlegget på Instagram

Siri: – Den perfekte kjolen har farger, men ikke for skrikende mønster. Den er gjerne ankellang og fremhever midjen. Og så er det et pluss om jeg enkelt kan style den opp med noen smekre sko!

Siri: – Velg en kjole som gir mulighet for bevegelse. Man skal jo ha det gøy i bryllup! Om du skal ha lang kjole, er det lurt å gå for en med nok vidde i skjørtet til at du kan svinge deg på dansegulvet. Og selvfølgelig må du ha med et par flate dansesko i veska!

Ta med et ekstra par sko

Som gjest i bryllup vil man se flott ut – samtidig som antrekket skal være behagelig å ha på hele dagen (og ut i de små timer!). Hvordan forener du stil og komfort?

Anne: – Kjolen må sitte som den skal. Det er veldig slitsomt å måtte gå og rette på kjolen hele tiden, dra den opp eller ned eller passe på at kroppsdeler ikke er synlig. Ellers ville jeg tenkt på skovalget. De færreste orker å danse natten lang i de høyeste hælene.

Janka: – Jeg har alltid med ekstra sko til kjolen. Det behøver ikke nødvendigvis være flats, men det å skifte sko underveis gjør underverker for beina.

Se dette innlegget på Instagram

Jeg har alltid med ekstra sko til kjolen. Det behøver ikke nødvendigvis være flats, men det å skifte sko underveis gjør underverker for beina.

Janka Polliani

Hvitt er fy-fy, unngå rødt og sort om du kan

Det er mange uskrevne regler for bryllup og hva man som gjest skal ha på. Hvilke kjoler tenker du det er best å styre unna som bryllupsgjest?

Anne: – Det viktigste er at du styrer unna hvitt. Tror dessuten jeg ville holdt meg unna rødt, siden det er en farge som roper litt. Dersom det står en kleskode i invitasjonen, får du en klar pekepinn på hvilken stil du skal peile deg inn på. En enkel huskeregel er: Det er ikke du som er hovedpersonen denne dagen.

Se dette innlegget på Instagram

En enkel huskeregel er: Det er ikke du som er hovedpersonen denne dagen.

Anne Rimmen

Janka: – Personlig holder jeg meg unna hvitt og sort, men generelt avhenger dette veldig av brudeparet og deres instruksjoner når det gjelder antrekk.

Se dette innlegget på Instagram

Siri: – Bortsett fra hvitt, som man selvsagt ikke går for, tenker jeg at en knallrød kjole ikke gjør seg så godt i bryllup. Veldig korte kjoler og store utringninger kan man også med fordel droppe.

Se dette innlegget på Instagram

Gå for blomsterprint og pasteller i år

Bryllupssesongen 2021: Hvilke farger og mønstre er et sikkert valg?

Anne: – Blomsterprint er nok en sikker vinner. Det har det vært mye av de siste sesongene, og det er jo veldig fint til en bryllupsgjest. Romantisk og feminint, uten at du «stjeler showet». Ellers blir det sikkert også mye rosa, gult, blått og grønt.

Anne RImmen i kjole på Gullruten

Janka: – I år kommer vi til å se mye pasteller og fine blomstrete kjoler. Pia Tjelta lager ultimate sommerkjoler som passer perfekt i bryllup!

Se dette innlegget på Instagram

Siri: – Jeg tror det vil gå i blomsterprint og glade farger, som rosa, gul, blå og oransje samt endel blonder. Folk gleder seg nok til å pynte seg skikkelig igjen etter korona – i år er det lov å gå «all in».

Se dette innlegget på Instagram

Folk gleder seg nok til å pynte seg skikkelig igjen etter korona – i år er det lov å gå «all in».

Siri Tollerød

Tilbehøret som setter prikken over i-en

Hva er ditt favoritt-tilbehør når du skal være festfin?

Anne: – En skikkelig fin veske gir alltid antrekket det lille ekstra.

Anne Rimmen i rosa kjole

Janka: – Sko, veske og øredobber! Og når vi er inne på sko: Ikke glem å friske opp føttene etter en lang vinter før du går i bryllup.

Se dette innlegget på Instagram

Siri: – Helt klart sko! Et par sko kan virkelig gjøre hele antrekket. Bare pass på at de ikke er for høye til å stå, gå og danse med.

gjest kjole i bryllup

Fem stiltips til deg som skal være gjest i bryllup

  1. Les invitasjonen nøye – antrekket skal passe til anledningen. Les mer om hvordan du tolker dresscode til bryllup her.
  2. Velg en kjole som sitter godt og som er behagelig å ha på hele dagen.
  3. Hvitt i bryllup er no-go, du kan med fordel droppe rødt og sort også. Få mer kjoleinspirasjon her.
  4. Føttene blir fort såre i høye hæler – ta med et ekstra skopar og bytt til festen.
  5. Ikke glem tilbehøret! En lekker veske, stilige sko og øredobber gir antrekket en ekstra snert.
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: