Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Gjest i bryllup? Tre av Norges flotteste damer deler sine stiltips

kjendisenes stiltips til bryllup
stiltips

Bryllupssesongen står for døren – og selv om den blir litt annerledes også i år – gleder vi oss til å ta på finstasen og feire kjærligheten! Men hvordan kler man seg best som gjest i bryllup? Her får du som gjest i bryllup stiltips fra tre av Norges flotteste damer.

Tekst: Betine Huflåtten Foto: Fra profilenes Instagram-profil. Anne Rimmen: NTB

Det å være gjest i bryllup er alltid stas! Samtidig er det ingen hemmelighet at det ofte tar både tid og krefter å finne det rette antrekket til anledningen. Vi har snakket med programleder Anne Rimmen, moteprofil Janka Polliani og supermodell Siri Tollerød – for å få deres beste stiltips til hvordan du nailer antrekket som gjest i årets bryllup.

Velg en kjole du føler deg vel i

Hva er den perfekte kjolen for deg når du er gjest i bryllup? 

Anne: – Det er kjolen som får meg til å føle meg vel og som passer til anledningen – enten det er et avslappet vennebryllup eller et storslått og formelt. Det er alltid lurt å gå for farger og snitt som kler deg!

Anne Rimmen og kjæresten Ailo Gaup i sommerlig antrekk.
KLEDD FOR ANLEDNINGEN: Anne Rimmen og kjæresten Ailo Gaup nailer stilen for avslappet sommerbryllup. Foto: Privat

Janka: – Det aller viktigste er at jeg føler meg fin i kjolen og at den passer til en laaaang feiring, med andre ord skal den funke like godt til sermonien først som til festen etterpå.

Siri: – Den perfekte kjolen har farger, men ikke for skrikende mønster. Den er gjerne ankellang og fremhever midjen. Og så er det et pluss om jeg enkelt kan style den opp med noen smekre sko!

Siri Tollerøds beste stiltips er å velge kjoler som har markert midje.
FESTFIN SUPERMODELL: Siri Tollerød sverger gjerne til ankellange kjoler med definert midje. Foto: Privat

Ta med et ekstra par sko

Som gjest i bryllup vil man se flott ut – samtidig som antrekket skal være behagelig å ha på hele dagen (og ut i de små timer!). Hvordan forener du stil og komfort?

Anne: – Kjolen må sitte som den skal. Det er veldig slitsomt å måtte gå og rette på kjolen hele tiden, dra den opp eller ned eller passe på at kroppsdeler ikke er synlig. Ellers ville jeg tenkt på skovalget. De færreste orker å danse natten lang i de høyeste hælene.

Janka: – Jeg har alltid med ekstra sko til kjolen. Det behøver ikke nødvendigvis være flats, men det å skifte sko underveis gjør underverker for beina.

Jeg har alltid med ekstra sko til kjolen. Det behøver ikke nødvendigvis være flats, men det å skifte sko underveis gjør underverker for beina.

JANKA POLLIANI

Siri: – Velg en kjole som gir mulighet for bevegelse. Man skal jo ha det gøy i bryllup! Om du skal ha lang kjole, er det lurt å gå for en med nok vidde i skjørtet til at du kan svinge deg på dansegulvet. Og selvfølgelig må du ha med et par flate dansesko i veska!

Les også: Dresscode til bryllup – slik tolker du det

Hvitt er fy-fy, unngå rødt og sort om du kan

Det er mange uskrevne regler for bryllup og hva man som gjest skal ha på. Hvilke kjoler tenker du det er best å styre unna som bryllupsgjest?

Anne: – Det viktigste er at du styrer unna hvitt. Tror dessuten jeg ville holdt meg unna rødt, siden det er en farge som roper litt. Dersom det står en kleskode i invitasjonen, får du en klar pekepinn på hvilken stil du skal peile deg inn på. En enkel huskeregel er: Det er ikke du som er hovedpersonen denne dagen.

En enkel huskeregel er: Det er ikke du som er hovedpersonen denne dagen.

ANNE RIMMEN

Janka: – Personlig holder jeg meg unna hvitt og sort, men generelt avhenger dette veldig av brudeparet og deres instruksjoner når det gjelder antrekk.

Siri: – Bortsett fra hvitt, som man selvsagt ikke går for, tenker jeg at en knallrød kjole ikke gjør seg så godt i bryllup. Veldig korte kjoler og store utringninger kan man også med fordel droppe.

Gå for blomsterprint og pasteller i år

Bryllupssesongen 2021: Hvilke farger og mønstre er et sikkert valg?

Anne: – Blomsterprint er nok en sikker vinner. Det har det vært mye av de siste sesongene, og det er jo veldig fint til en bryllupsgjest. Romantisk og feminint, uten at du «stjeler showet». Ellers blir det sikkert også mye rosa, gult, blått og grønt.

Les også: 23 kjoler med blomsterprint til bryllup

Anne RImmen i kjole på Gullruten
FEMININT OG ROMANTISK: Anne Rimmen er på Gullruten i en rosa drøm signert Pia Tjelta. Blomstermønster er et sikkert stiltips til valg av kjole til deg som gjest i bryllup. Foto: NTB

Janka: – I år kommer vi til å se mye pasteller og fine blomstrete kjoler. Pia Tjelta lager ultimate sommerkjoler som passer perfekt i bryllup!

Siri: – Jeg tror det vil gå i blomsterprint og glade farger, som rosa, gul, blå og oransje samt endel blonder. Folk gleder seg nok til å pynte seg skikkelig igjen etter korona – i år er det lov å gå «all in».

Folk gleder seg nok til å pynte seg skikkelig igjen etter korona – i år er det lov å gå «all in».

siri tollerød

Tilbehøret som setter prikken over i-en

Hva er ditt favoritt-tilbehør når du skal være festfin?

Anne: – En skikkelig fin veske gir alltid antrekket det lille ekstra.

Anne Rimmen i rosa kjole
ROSA DRØM: Anne Rimmen i en drøm av en rosa kjole. Markert midje og dyp røde negler er prikken over i-en. Foto: NTB

Janka: – Sko, veske og øredobber! Og når vi er inne på sko: Ikke glem å friske opp føttene etter en lang vinter før du går i bryllup.

Siri: – Helt klart sko! Et par sko kan virkelig gjøre hele antrekket. Bare pass på at de ikke er for høye til å stå, gå og danse med.

gjest kjole i bryllup

Fem stiltips til deg som skal være gjest i bryllup

  1. Les invitasjonen nøye – antrekket skal passe til anledningen. Les mer om hvordan du tolker dresscode til bryllup her.
  2. Velg en kjole som sitter godt og som er behagelig å ha på hele dagen.
  3. Hvitt i bryllup er no-go, du kan med fordel droppe rødt og sort også. Få mer kjoleinspirasjon her.
  4. Føttene blir fort såre i høye hæler – ta med et ekstra skopar og bytt til festen.
  5. Ikke glem tilbehøret! En lekker veske, stilige sko og øredobber gir antrekket en ekstra snert.

Foto: Getty

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...