Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Stjel stilen – kjendiser med kort brudekjole

Brudekjole som er kort

Fristet til å gå for en kort brudekjole, men usikker på om du tør å ta risikoen? Hent mot hos stilfulle kvinner som har bevist at kort brudekjole er kommet for å bli! Her er noen av våre favoritter.

Tekst: Elise Mellem Mathisen Foto: Getty

Siden tidenes morgen har brudekjolen nådd til gulvet, men ting skjer, også på bryllupsfronten, og korte brudekjoler er i vinden som aldri før.

Både designere og kjendiser kaster seg på trenden, og ingenting tyder lenger på at en brud må være ikledd en fotsids brudekjole.

Mens den lange kjolen fremdeles er det klassiske valget, kan den korte brudekjolen gi et mer lekent og avslappet uttrykk. Med andre ord er den korte brudekjolen perfekt for den utradisjonelle bruden!

La deg inspirere av hvordan disse kule jentene tok bryllupsdagen med storm iført sine korte brudekjoler!

Suit up!

Artist Lily Allen beviste at man kan være søt og yndig – også i en dressinspirert brudekjole!

Brudekjolen er fra Dior og gir varme vintage-vibber. Ikke bare kler personligheten hennes den korte, retro kjolen, også stylingen av den er elegant. Legg merke til de sorte knappene, klassiske buketten og beltet i livet!

Sukk! Lily er et perfekt eksempel på at man definitivt ikke trenger lang brudekjole for å se ut som en ekte brud!

Lily Allen i en kort, retro brudekjole

Stjernepar: Artist Lily Allen giftet seg nylig med skuespiller David Harbour i en retroinspirert brudekjole fra Dior. Foto: @lilyallen.

Stjel stilen…

Rette linjer: Lårkort brudekjole funker når stilen er klassisk – og kanskje et snev maskulin. Her fra designer Danielle Frankel via Vogue.

Les også: Bohemsk brudekjole – en tidløs favoritt

Minimalistisk og kort brudekjole

Den ikoniske skuespilleren Audrey Hepburn giftet seg i denne brudekjolen av Givenchy i 1969. Kjolen i seg selv er relativt enkel, men den høye kragen og ikke minst hodeplagget, gir en utradisjonell og spennende vri.

Ikke rart Audrey Hepburn er et stilikon!

Audrey Hepburn i brudekjole fra Givenchy

Ikonisk brud: Audrey Hepburn kalles ikke et stilkon uten grunn! Her i kort brudekjole fra Givenchy. Foto: Getty.

Stjel stilen…

Kort og klassisk brudekjole fra Aboutyou.no 

Kort brudekjole med tyll

Masse tyll, lange ermer og det sorte belte i livet, gjør denne brudekjolen utradisjonell og edgy! I tillegg har den avtagbart slep, som kan være praktisk på den store dagen.

Kort brudekjole i tyll fra TSH

Utradisjonell: Det sorte beltet setter prikken over i-en på denne kule brudekjolen fra den norske designeren TSH.

Den svenske designeren By Malina kan by på mange spennende brudekjoler, deriblant denne korte kjolen i tyll. Kjolen er leken og søt, og digger strikk i hals og ermer!

Les også: Brudekjole – hva bør du tenke på?

Stjel stilen…

Kort brudekjole i tyll fra bymalina

Tyll: Med tyll og volumøst skjørt er denne brudekjolen fra By Malina perfekt for den lekne bruden!

I’ll meet you in the middle…

Noen som husker den ikoniske realityserien The Hills på MTV? En av de originale reality-stjernene fra denne serien, er Whitney Port.

Da hun giftet seg i 2015, gikk hun for en brudekjole av den libanesiske designeren Ashi, med kort skjørt foran og langt bak. En slags mellomting mellom kort og lang kjole, og en kul måte å vise frem skoene på!

Whitney Port i kort brudekjole med langt slep

Kort med slør: Reality-stjernen Whitney Port gikk for en kort brudekjole med et lengre skjørt bak, fra den libanesiske designeren Ashi. Foto: Hanna Costello via Withneyport.com.

Stjel stilen…

Pronovias brudekjole kort med slep

Kort brudekjole med slep ved navn Lotte fra Pronovias.

Strassete brudekjole

Chiara Ferragni er verdens største influencer – og påvirket såklart også med sin brudekjole. Faktisk hadde hun to kjoler for anledningen – begge korte!

Vi elsker hvordan strasset både gjør den perfekt for bryllupsfesten – og veier opp for den korte lengden.

Glitrende brud: Influencer Chiara Ferragni og sin ektemann på pre-festen til bryllupet deres i Italia. Foto: Getty.

Stjel stilen…

Svenske Ida Sjöstedt vet å mestre det feminine. Herlig kombinasjon av fluffy tekstur og en klassisk snitt. En enkel og romantisk brudekjole! 

Ida sjostedt kort brudekjole

Strasset og elegant: Kort brudekjole med blonder fra den svenske designeren Ida Sjöstedt.

Split it up!

Ikke paret altså, men skjørtet! For er du ikke helt klar for en kort brudekjole, men allikevel ønsker å vise litt av bena, er splitt ditt sikre kort!

Da it-jenta Olivia Palermo giftet seg, valgte hun å gå for nettopp dette. Slik skapte hun liv i det ellers noe tunge og feminine tyllskjørtet – og viste i stedet både hud og modernitet.

Olivia Palermo gikk for en fantastisk brudekjole – med høy splitt og stort volum i skjørtet. Foto via @thedarlingwedding.

Stjel stilen…

Miks blonderog splitt du også med denne kreasjonen fra Anna Kara.

Slør på si’

Kort brudekjole med lang slør som blafrer i vinden

Gi et noncholant vift til den tradisjonelle, lange brudekjolen ved å ha et laaaangt slør til den korte brudekjolen! Vi elsker denne sommerlige looken – legg merke til hvor fint det også er å våge å gå for print på brudekjolen!

Foto: Benjamin Wheeler via Brides.com.

Stjel stilen…

Elsker, elsker, elsker partyeffekten til denne korte brudekjolen! Og hvem står bak? Oscar de la Renta så klart, her via Vogue.com.

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...