Stormfulle høyder: Bryllup blant det beste Rogaland har å by på

bryllup i rogaland

Brudeparet trosset tunge skyer på Vigdelstranden, fikk låvestemning på Frøyland Gård og en real fest i sitt bryllup i vakre Rogaland. Se hvordan de gikk frem i planleggingen og ikke minst - bli med opp kirkegulvet når Signe og Anders gir sitt JA!

Tekst: Redaksjonen Foto: Karoline Rage
Annonse
Feras_Artikkel_Start_Mondaine_2

Signe Braut og Anders Egeli møttes på hyttetur med felles venner i juli 2015. Fire år senere fridde Anders i den romantiske parken Villa Borghese i Roma.

– Han gikk ned på kne og hele pakken! Forteller Signe.

– Etter frieriet hadde vi en kjempefin ferie først i Roma og så videre til Barcelona.

Deretter sto bryllupsplanlegging på agendaen, men den kjente koronapandemien ga brudeparet noen hindringer på veien.

– Vi ønsket oss egentlig et veldig tradisjonelt bryllup med muligheter for å invitere både venner og familie. Dette nokså enkle ønsket ble jo vanskelig nok i seg selv ettersom koronapandemien satte mange kjepper i hjulene for oss som skulle planlegge bryllup.

Men bryllup ble det! Den 16. oktober 2021 ga de hverandre sitt endelige «JA» og ble da Signe og Anders Braut Egeli. Bli inspirert av deres magiske bryllupsdag:

bryllup i rogaland med fotografering på Vigdelstranden

Fortell om selve bryllupet:

Bryllupet ble et nydelig høstbryllup til tross for noe vind og regn!

Som utgangspunkt hadde vi sett for oss sommerbryllup og vi hadde satt 12. juni 2021 som dato. Vi håpet lenge at koronapandemien skulle være kraftig på hell på den tiden, men der tok vi feil. Våren 2020 tok vi derfor beslutningen om å utsette til høsten.

Bryllupslokalet vi hadde bestemt oss for hadde første ledige dato på høsten 16. oktober 2021 så da ble det denne datoen. Det er vi veldig glad for i dag for det ble rett etter at Norge åpnet opp igjen og vi kunne ha bryllupsfeiring tilnærmet uten restriksjoner. Det viktigste for oss var at alle de inviterte gjestene kunne dele dagen sammen med oss og det fikk vi til!

Vielsen

Vi hadde en nydelig vielse i Sandnes kirke hvor artisten Tor Kvammen sang «Heal» av Tom Odell. Det var helt nydelig!

Utenfor kirken tok vi familie- og vennebilder og da tittet faktisk solen frem! Det er ikke gitt midt på høsten på Sør-Vestlandet hvor regn og vind regjerer i værbildet. Her ble det også kastet blomsterblader over oss som brudepar. Bildene og videoen fra dette ble skikkelig fine, og det er noe vi kan anbefale. Blomstene fikk jeg fra samme sted som jeg kjøpte de andre blomstene, og dette var blomsterblader i ulike farger som blomsterdekoratøren hadde samlet sammen.

Her ble det også kastet blomsterblader over oss som brudepar. Bildene og videoen fra dette ble skikkelig fine, og det er noe vi kan anbefale.

Brudeparet

Bryllupsfotograferingen

Videre var det bryllupsfotografering. Vi tok sjansen, til tross for litt skumle skyer, på å dra ut på Vigdelstranden som er en liten strand i Rogaland. Bildene tok vi dels litt opp i siden på stranden ved et berg og dels på slettene før man kommer til selve stranden.

Vi fikk tatt en god del bilder her før det begynte å pøse! Og jeg skal innrømme at jeg var ganske kald i og med at jeg hadde en relativt åpen kjole, men hva gjør man vel ikke for fine bryllupsbilder?

Jeg er i alle fall veldig fornøyd med at vi tok sjansen til tross for været! Vi tok også noen fine bilder i en allè av trær litt lengre sør på Jæren. Da skinte solen igjen og vi fikk et nydelig lys på disse bildene!

Vi fikk tatt en god del bilder her før det begynte å pøse! Og jeg skal innrømme at jeg var ganske kald i og med at jeg hadde en relativt åpen kjole, men hva gjør man vel ikke for fine bryllupsbilder?

Bruden

Tid for fest!

Så var det videre til festen. Bryllupsfesten ble holdt på Frøyland Gård på Kverneland, og det er en gammel låve som er gjort om til selskapslokale. Dette lokalet passet ypperlig til et høstbryllup noe som igjen bare understreker at det nok var meningen at bryllupet vårt skulle bli flyttet til høsten!

Vi hadde pyntet lokalet med runde bord med hvite duker og hvite stoltrekk. Messinglysestakene hadde jeg leid av ei på finn.no og vasene på bordet er ulike typer syltetøyglass, tomatpurreglass osv som vi har spart på og tatt bort etiketten.

Blomstene ble levert av flinke Hanne Ustad Kristensen hos «Blomst» i Sandnes. Det er også hun som laget brudebuketten som Signe var helt utrolig fornøyd med! Den ble et blikkfang på bildene og ga de ellers så høstlige omgivelsene litt farge og spill.

Ellers på bordene var det Signes gode venninne som hadde vært med å utforme bordkort og meny. Linserviettene er lånt av brudgommens ene forlover, og de er faktisk sydd av hans mormor!

Messinglysestakene hadde jeg leid av ei på finn.no og vasene på bordet er ulike typer syltetøyglass, tomatpurreglass osv som vi har spart på og tatt bort etiketten.

Brudeparet

Maten

Ved å leie Frøyland Gård så blir maten levert av EkteMatglede som drives av kokken Arne Nese. Vi fikk en nydelig trerettes middag, og fikk mange gode tilbakemeldinger på denne. Drikkevarene kunne vi selv stå for, og vinen var nøye valgt ut etter vinsmaking sammen med Anders’ foreldre. Velkomstdrinken var sider fra Hardanger ettersom Signes søster bor der.

Selve bryllupsfesten var koselig og intim med usedvanlig gode taler fra både venner og familie.

Etter middagen skiftet Signe til en litt enklere kjole. Denne var fra WhiteStory og var av modellen Olivia hvit.

Brudevalsen

Vi hadde mannet oss opp til å danse brudevals selv om ingen av oss er særlig gode, og mesteparten av øvingen skjedde faktisk på morgenen før bryllupet! Sangen vi hadde valgt var Never Enough av Loren Allred. Brudevalsen gikk overraskende greit, og det anbefales å legge inn et par løft for det ser veldig imponerende ut og tar litt mer tid enn masse små dansetrinn!

Deretter fortsatte festen ut i de små nattetimer!

Les også: Disse sangene funker til inn- og utmarsj i bryllup

dekket bord på bryllup fest og middag på Frøyland Gård i Rogaland

Hvor lang tid brukte dere på å planlegge?

Vi forlovet oss i september 2019, og begynte egentlig planleggingen ganske kjapt da vi visste at bryllupslokaler her i område blir booket over et år i forveien. Lokale og vielse ble derfor booket til 12. juni 2021 allerede høsten 2019. Lite visste vi at vi kom til å måtte utsette til oktober på grunn av en pandemi! Resten av planleggingen ventet vi imidlertid med til høsten 2020.

Hvor hentet dere inspirasjon fra?

Vi hentet en del inspirasjon på Pinterest, men mye av valgene har vi egentlig tatt etter gode råd fra venner og bekjente og deretter tok en avgjørelse på hvordan vi ønsket å ha det.

I tillegg føler vi at gifteringene som er smeltet om fra blant annet deler av Signes mors giftering og Anders sin mormor sin ring var noe som ble veldig personlig og fint for oss.

Brudeparet

Hva gjorde dere for å sette særpreg på bryllupet?

Vi føler vel kanskje at bryllupet vårt var ganske tradisjonelt, men Signes brudekjole var kanskje litt utenom det vanlige sånn visuelt sett og valget av blomster var også noe som ga litt blikkfang.

I tillegg føler vi at gifteringene som er smeltet om fra blant annet deler av Signes mors giftering og Anders sin mormor sin ring var noe som ble veldig personlig og fint for oss. I kirken hadde også to av Signes tantebarn oppgaver i form av å lese tekst og overrekke ringene. For oss var slike småting med å gjøre dagen til vår egen.

venninnenes tale

Hvor mye var bryllupsbudsjettet på?

Vi hadde et ca. budsjett på kr 180 000.

Hvor mange gjester hadde dere?

Vi hadde 89 gjester til middag og fest.

Hvem av dere tok størst del i planleggingen?

Det må nok absolutt være Signe, men Anders hadde enkelte ting som betydde mye for ham – blant annet sammensetning av menyen.

Var dere noen ganger uenige?

Det va nok noen små uenigheter underveis, og vi hadde en del runder spesielt på om vi skulle utsette bryllupet eller gjennomføre det med færre gjester, men jeg tror vi begge var litt for og imot begge deler og vi er begge veldig fornøyd med at vi endte med utsettelse.

Ble bryllupet slik dere hadde sett det for dere?

Bryllupet ble faktisk mye finere og kjekkere enn vi hadde sett for oss! Vi har begge sagt i etterkant at det var mye morsommere å gifte seg enn vi hadde sett for oss. Så alt i alt ble det over all forventing!

Er det noe dere ville gjort annerledes?

Vi klarer faktisk ikke komme på noe vi ville ha gjort annerledes!

Hva er dere mest glad for i etterkant at dere la mye vekt på?

Vi er veldig glade for at vi valgte å ha med oss fotograf hele dagen! Det er veldig gøy å se tilbake på bilder både fra forberedelsene, vielsen, familie- og vennebilder, bryllupsbilder og bilder fra festen. Vi er også glade for at vi valgte å ha med mange venner og nær familie. Det er fint å ha delt den dagen sammen med alle dem.

Danset dere brudevals? Til hvilken sang?

Vi danset brudevals til Never Enough av Loren Allred. Dette er en sang fra The Greatest Showman, som er en musikal vi begge liker godt og det er en veldig nydelig og følelsesladd sang. Siden ingen av oss er veldig flinke til å danse så var vi litt spent på dette prosjektet, men vi øvde inn noen enkle valsetrinn og fikk til to løft!

brudevals

Hvordan fant du brudekjolen?

Jeg hadde blitt anbefalt å prøve brudekjoler hos Maria Schei Brudesalong på Bryne, så jeg dro dit og prøvde flere kjoler. Forloverne mine tok bilder av alle kjolene jeg prøvde.

Da jeg kom hjem satte jeg meg ned og så gjennom bildene og da var det egentlig ingen tvil om at det måtte bli den kjolen som jeg endte opp med. Kjolen var ganske annerledes enn det jeg hadde sett for meg, men jeg er så fornøyd med valget jeg gjorde!

Ga dere hverandre morgengave?

Det gjorde vi, selv om gavene ble gitt litt etter selve bryllupet. Det ble så mye planlegging og organisering i dagene før at vi tok oss heller litt god tid i etterkant til å finne morgengavene. Signe fikk diamantøredobber og Anders fikk to nye pene jakker (en vinterjakke, og en litt tynnere).

Dro dere på bryllupsreise og i så fall hvor?

Vi fikk faktisk dratt på bryllupsreise! Midt i pandemien så hadde vi ikke trodd at det skulle bli mulig, men da Norge åpnet opp igjen i høst og inn- og utreisereglene tillot det så bestilte vi tur til Frankrike – først noen dager i Paris og så litt sol og sommer i Nice/Monaco før vi dro hjem. Det var veldig fint og etterlengtet etter nærmere 2 år med korona, samt noen hektiske uker med organiseringen i forbindelse med bryllupet.

Les også: Slik finner dere perfekte morgengaver

Hvis dere må trekke frem én gave dere fikk til bryllupet, hva var den beste gaven?

Vi fikk utrolig mange fine gaver! Nå har vi fullt servise og masse flotte glass og kjøkkenredskaper, men hvis vi skal trekke frem en konkret gave så tror jeg det må være et kunstverk vi fikk. Dette heter «The Kiss» og er laget av kunstneren Orion Righard. Dette bilde har fått hedersplass i stuen og er et fint minne fra bryllupet.

5 tips til kommende brudepar:

  1. Smelt om eget gull til gifteringer – dette gir både personlig preg og er fint for budsjettet.
  2. Ha med fotograf hele dagen!
  3. Bruk god tid på å velge blomster, og velg gjerne litt farger og utradisjonelle blomster!
  4. Få noen til å filme og redigere en bryllupsvideo – fint og enkelt å vise frem eller se om igjen selv!
  5. Book bryllupslokale i god tid – mange er tidlig ute og kanskje særlig nå etter alle korona-utsettelsene.

Bryllupslisten

Kjolen og sko: Brudekjole fra Pronovias (modell Sedna) kjøpt hos Maria Schei Brudesalong. Sko fra Stockholm Design Group

Brudgommens antrekk: Svart dress fra Frislid kjøpt hos Eikhi på Bryne. Til dressen hadde Anders lakksko, bukseseler, smokingskjorte og sløyfe

Hår og makeup: Tina Pham hos Ms./Mr. Frisør i Sandes

Bryllupsplanlegger: Vi planla alt selv, men med god hjelp fra familie og venner

Fotograf: Karoline Rage

Video: Tien Pham

Lokale: Frøyland Gård på Kverneland

Vielsesmusikk:

  • Inngang: Mendelssohn – Bryllupsmarsj fra «A Midsummer Night’s Dream»
  • Salmer: Måne og sol, Å leva det er å elska
  • Solosang: «Heal» av Tom Odell, sunget av Tor Kvammen.
  • Utgang: Canon i D av Pachelbel

Blomster: Hanne Ustad Kristensen hos «Blomst» i Sandnes

Kaker: Bryllupskaken var fra «Kaker laget hjemme», og resten av kakebordet var det Signes mor, venner og familie som sto for

Dekor: Ulike lysestaker i messing (leid privat), linservietter + blomster og bordkort mv.

Invitasjoner, bordkort, meny, vielsesprogrammer mv.: Laget av Renathe Jacobsen (venninne av Signe) og trykket opp hos Jærprint

Ringer: Gifteringene er laget hos Gullsmed Christophersen i Sandes av gull vi hadde selv – herunder deler Signes mor sin giftering og en ring fra Anders sin mormor

Transport: Vi kjørte vår egen bil en helt svart Audi eTron

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: