Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Tapas i bryllup

Ulike tapasretter
Ulike tapasretter

La koldtbordet få en real update med tapas til bryllup! Her kan du ta med alle dine egne favoritter – og samtidig sørge for at alle gjestene får noe de liker og tåler. Vi har samlet våre favoritter til bryllup når det kommer til tapas–>

Av: Lone Kjær Foto: Columbus Leth

Tapas er den spanske betegnelsen på småretter – og passer perfekt som buffet i bryllup. Men selv om tapas originalt er spanske matretter, kan du jo egentlig mikse inn det du vil av dine egne favorittretter. Server de i små porsjoner og kall det tapas, fingermat eller bryllupsmiddag:)

Bare fantasien setter grenser når det kommer til hva man kan servere av tapas i bryllup, men her er våre absolutte favoritter:

Kjempereker på spyd

Grillede reker på spyd som tapasrett i bryllup

Kjempereker på spyd egner seg godt i bryllup og kan både serveres enkeltvis i en forretsbuffet eller som tapas sammen med velkomstdrinken.

Få oppskriften: Kjempereker på spyd

Ovnsbakte småpoteter med rosa pepperrotkrem

Småpoteter med rosa pepperrotkrem blir servert som en tapasrett i bryllup

Ovnsbakte poteter – såkalte patatas bravas – er et must på ethvert tapasbord. Vi elsker disse med rosa pepperrotkrem som setter en feminin touch til bryllupsbordet.

Få oppskriften: Ovnsbakte poteter med rosa pepperrotkrem

Crostini med parmaskinke

crostini som tapasrett til bryllup servert på en tallerken

En italiensk favoritt er crostini, og det blir liksom ingen tapas uten spekeskinke heller. Super rett til tapasbordet, eller som forrett til pre-drinken.

Få oppskriften: Crostini med parmaskinke 

Asiatsk tapasvariant: Pannekaker med pekingand

pannekaker med pekingand som tapasrett til bryllup

Vi er også svake for asiatisk mat, og ser ingen grunn til å måtte begrense tapasbordet til kun spansk. Disse pannekakene med pekingand er i tillegg enkle å lage, og kan serveres enkeltvis eller som nattmat utover kvelden.

Få oppskriften: Pannekaker med pekingand

Miniterter med rødløk og geitost

miniterter blir servert som tapasrett i bryllup

Miniterter fungerer utmerket i en buffet i bryllup. Disse har deilig geitost i seg, og passer dermed også for de med melkeallergi.

Få oppskriften: Miniterter med geitost og rødlok

Lun halloumi med tomatmarmelade

varm halloumi med marmelade som tapas i bryllup

Den kypriotiske osten halloumi har den fordelen at den kan sprøstekes uten å smelte. Sammen med litt hjemmelaget tomatsyltetøy smaker halloumi fantastisk og egner seg supert som tapas i bryllup!

Få oppskriften: Grillet halloumi med tomatmarmelade

Asiatisk tapas: Sashimi med wasabimajones

tapas til bryllup kan også være med fisk her med tunfisk med wasabimajones

Alle elsker jo sushi, men sashimi er hakket enklere å lage selv. Her er det brukt tunfisk, men du kan også bruke annen fisk som f.eks. havabbor eller laks. Det beste er nemlig wasabimajonesen…

Få oppskriften: Sashimi med wasabimajones

Minihamburgere med ost og tomat

Sliders med ost og tomat

Denne retten med minihamburgere av ost og tomat, såkalte sliders, er supre som enten snacks, tapasrett eller hva med å servere de som nattmat i bryllupet?

Få oppskriften: Sliders til bryllupet

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...