
Tapas som kjempereker på spyd egner seg godt i bryllup og kan både serveres enkeltvis i en forretbuffet eller sammen med velkomstdrikken.
Av: Lone Kjær Foto: Columbus Leth
Ingenting er som et bugnende tapasbord i bryllup! Disse kjemperekene på spyd gjør seg godt sammen med de fleste tapasretter, men noen favoritter finnes!
Ovnsbakte småpoteter er et must på ethvert tapasbord og vi elsker disse med rosa pepperrotkrem. Det samme er crostini med parmaskinke som setter stemningen og også er super som forrett om det måtte passe.
Vi er også svake for pannekaker med pekingand og miniterter med rødløk og geitost. Det tipper vi dine gjester vil like også!
Nam, nam, nam!
6 personer
Dette trenger du:
- 1 rød chili
- 3 fedd hvitløk, presset
- 3 ss ingefær, revet
- 1 håndfull mynte, hakket
- 1 håndfull persille, hakket
- Saften av en lime
- 1 ss olje
- 1 ss soyasaus
- 18 kjempereker
- salt og pepper
AIOLI
- 2 eggeplommer
- 2 fedd hvitløk, presset
- Saften av en halv sitron
- 1½ dl ekstra virgin olivenolje
- salt og pepper
Slik lager du kjempereker på spyd
Del chilien på langs, skrap ut frøene og finhakk. Ha chili, hvitløk, ingefær, mynte, persille, limesaft, olje og soyasaus i en frysepose sammen med rekene. Bind en knute på posen og la rekene marinere i minst et par timer.
Tre rekene på grillspyd, og grill eller stek i olje i ca. 3 minutter på begge sider. Krydre rekene med salt og pepper.
Tips!
Rekene smaker best når de marineres før de får en tur
i stekepannen.
Slik lager du aioli
Visp eggeplommer med hvitløk og sitronsaft, tilsett oljen dråpevis mens du visper til en tykk majones. Smak til med salt og pepper.
Server rekene med aioli og ev. grovt brød og lime.
Bon appetit!
Lag et spennende tapasbord!
Komplimenter gjerne retten med pannekaker med pekingand, miniterter med rødløk og småpoteter med pepperrotkrem for en spennende tapas!