Tapas: Lun halloumi med tomatmarmelade

varm halloumi med marmelade som tapas i bryllup

Den kypriotiske osten halloumi har den fordelen at den 
kan sprøstekes uten å smelte. Sammen med litt hjemmelaget 
tomatsyltetøy smaker halloumi fantastisk og egner seg supert som tapas i bryllup!

Av: Lone Kjær Foto: Columbus Leth

6 personer

Dette trenger du:

TOMATMARMELADE

  • ½ kg tomater
  • 1 kanelstang
  • 250 g lyst rørsukker
  • ½ ts grovt salt
  • 2 ss epleeddik
  • 1½ ts gelatinpulver
  • 1-2 ts sukker
  • 1 stort glass til oppbevaring

HALLOUMI

  • 200 g halloumi
  • 20 g smør til steking
varm halloumi med marmelade som tapas i bryllup

Tapastips til bryllup:

Små engangsskåler av bambus eller palmeblad gjør det lettere å nyte tapasrettene stående.

Lone Kjær

Psst:

Ønsker du flere retter sammen med haloumiretten, er de supergode sammen med tunfisk sashimi og pekingand med pannekaker!

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: