Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Tapas: Lun halloumi med tomatmarmelade

varm halloumi med marmelade som tapas i bryllup
småretter til bryllup

Den kypriotiske osten halloumi har den fordelen at den 
kan sprøstekes uten å smelte. Sammen med litt hjemmelaget 
tomatsyltetøy smaker halloumi fantastisk og egner seg supert som tapas i bryllup!

Av: Lone Kjær Foto: Columbus Leth

6 personer

Dette trenger du:

TOMATMARMELADE

  • ½ kg tomater
  • 1 kanelstang
  • 250 g lyst rørsukker
  • ½ ts grovt salt
  • 2 ss epleeddik
  • 1½ ts gelatinpulver
  • 1-2 ts sukker
  • 1 stort glass til oppbevaring

HALLOUMI

  • 200 g halloumi
  • 20 g smør til steking
varm halloumi med marmelade som tapas i bryllup

Slik lager du tomatmarmeladen

Del tomatene i fire og fjern kjernene. Legg tomatene i en panne med de andre ingrediensene bortsett fra geleringsmiddel.

Kok tomatene i ca. 30 minutter under svak varme. Rør gelatinpulveret med litt sukker og strø over tomatene mens du rører.

Kok syltetøy i ytterligere ca. 3 minutter. Ta kjelen av varmen og hell tomatmarmeladen over på et godt rengjort syltetøyglass.

Skru øyeblikkelig på glasset og sett det kjølig og mørkt til det trengs.

Slik tilbreder du halloumien

Skjær halloumiosten i munnfuller.

Smelt smøret i en stekepanne, og stek osten på begge sider til den er sprø.

Server den varme osten med tomatsyltetøy <3

Tapastips til bryllup:

Små engangsskåler av bambus eller palmeblad gjør det lettere å nyte tapasrettene stående.

Lone Kjær

Psst:

Ønsker du flere retter sammen med haloumiretten, er de supergode sammen med tunfisk sashimi og pekingand med pannekaker!

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...