Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Tapas: Ovnsbakte småpoteter med rosa pepperrotkrem

Småpoteter med rosa pepperrotkrem blir servert som en tapasrett i bryllup
småpoteter med pepperrotkrem

Ingen tapas uten deilige, ovnsbakte poteter! Vi elsker det feminine touchet med rosa pepperrotkrem – perfekt som tapas i mer uformelle bryllup.

Av: Lone Kjær Foto: Columbus Leth

6 personer

Dette trenger du

  • 500 g småpoteter, vaskede
  • 1 ss olivenolje
  • salt

PEPPERROTKREM

  • ½ dl cremefraiche 18 %
  • ½ dl majones
  • 2-3 ss pepperrot, fintrevet
  • 1 rødbete, ca. 100 g
  • salt og pepper
  • 1 bunt gressløk

Slik lager du ovnsbakte poteter med pepperrotkrem

Sett ovnen på 225 grader varmluft. Skyll potetene og tørk dem godt. Vend potetene med olje og salt, og fordel dem på en stekeplate. Stek i ca. 20 minutter, til de er gylne.

Tips!

Bruk poteter som ikke er større enn en munnfull etter to, 
så er det lettere å spise med fingrene.

Pepperrotkrem:

Rør cremefraiche med majones og pepperrot – spar litt pepperrot til pynt. Skrell og riv rødbeten på den grove siden av et rivejern. Vend rødbete i pepperrotkremen, og smak til med salt og pepper.

Les også: Deilige grillspyd med kjempereker

Servering av tapasretten:

Skjær et lite snitt i hver potet, og fyll med pepperrotkrem.

Pynt med friskklippet gressløk og resten av pepperroten.

Komplimenter gjerne retten med crostinis med spekeskinke og sashimi av tunfisk for en spennende tapas!

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...