
Superfin versjon av sashimi som egner seg som tapas i bryllup. Her er det brukt tunfisk, men du kan også bruke annen fisk som f.eks. havabbor eller laks.
Av: Lone Kjær Foto: Columbus Leth
Lag en spennende tapas med mange ulike retter og smaker! Hva med crostini med parmaskinke, ovnsbakte småpoteter med rosa pepperrotkrem og miniterter med rødløk og geitost?
6 personer
Dette trenger du:
- 300 g tunfisk, litt frossen
- 3 ss majones
- wasabi etter smake
- 1 rød chili
- 1 bunt vårløk
- 2 ss svarte sesamfrø
Slik lager du sashimi med wasabimajones:
Skjær fisken i fine, tynne skiver og legg i en bolle. Det er lettest når fisken fremdeles er litt frossen. La fisken tine.
Rør majonesen sammen med wasabi etter smak.
Skjær chilien i tynne skiver. Skjær opp vårløken.
Topp fisken med wasabimayonnaise, chili og vårløk. Dryss over sesamfrø.
Tapastips til bryllup:
Små engangsskåler av bambus eller palmeblad gjør det lettere å nyte tapasrettene stående.
Lone Kjær
Lag et spennende tapasbord!
Komplimenter gjerne retten med pannekaker med pekingand, småpoteter med pepperrotkrem og miniterter med rødløk for en spennende tapas!