Tips i jakten etter den perfekte brudekjole

Tips til brudekjole-jakten av Anna Olette Tangen

Anna Olette Tangen er bryllupsfotograf, men dette året planlegger også hun selv bryllup! Vi får følge henne på reisen og denne måneden tar hun oss med bak kulissene i sin jakt etter den perfekte brudekjolen. Få hennes beste tips og erfaringer for å finne nettopp din perfekte brudekjole!

Tekst: Anna Olette Tangen Foto: Anna Olette Tangen & Anne-Sophie Tombre

Del 2: Veien mot mitt drømmebryllup

Fra en hektisk hverdag, er følelsen av å ankomme en brudesalong som et fristed. Alle stressende tanker settes til side, fordi denne opplevelsen krever at man senker skuldrene, og nyter hvert sekund.

Salongen er som regel full av små grupper med jenter. Hvor man samler sine aller nærmeste for å finne brudekjolen sammen. I utgangspunktet en amerikansk tradisjon, som Norge har latt seg inspirere av. Vanligvis deles det en flaske champagne i gruppen, for de skåler og prøver kjoler om hverandre.

Personlig ønsket jeg å velge kjole i fred og ro. Utenom å ta hensyn til andres ønsker. Noe jeg anbefaler flere å gjøre! Det er lett å la seg påvirke av familie og venner, og kanskje ender du opp med å kjøpe brudekjole basert på andres favoritter.

Personlig ønsket jeg å velge kjole i fred og ro. Utenom å ta hensyn til andres ønsker. Noe jeg anbefaler flere å gjøre!

Anna Olette Tangen

Les også: Veien mot mitt drømmebryllup del 1 – bli kjent med Anna Olette

Tips til valg av brudekjole fra sidelinja

Noen tips har jeg notert meg opp igjennom årene når det kommer til brudekjole. Da jeg har sett flere brudekjoler være svært ukomfortable, stramme og vonde.

Som bryllupsfotograf ser jeg gjentatte ganger at valg av brudekjole gjør det vanskelig for bruden å bevege seg. Dersom dagen består i å bevege seg masse er det helt naturlig at kjolen blir noe møkkete, i større eller mindre grad. Jeg synes det er trist hver gang en brud knekker sammen dersom kjolen blir skitten eller revner litt. Dette skjer ofte og er helt normalt.

Selv om jeg synes det er gøy med valg av kjole, er det viktig for meg å huske på at hva man har på seg eller hvordan ser ut, ikke skal ha noe innvirkning på dagen. Blir den gjørmete, skitten og ødelagt er det bare en del av sjarmen.

Derfor ønsket jeg meg en kjole jeg kan løpe og bevege meg i, og ikke minst en kjole som tåler å bli litt skitten i løpet av dagen. Jeg ønsket også en kjole som tåler at jeg spiser meg god og mett under bryllupsmiddagen, uten problemer.

Jeg ønsket også en kjole som tåler at jeg spiser meg god og mett under bryllupsmiddagen, uten problemer.

Anna Olette Tangen

I trygge hender

Det å skulle velge brudekjole føles så surrealistisk på alle måter, etter å ha sett hundrevis av ulike bruder, har jeg vanskelig for å forestille meg selv som brud. For meg var det nesten litt nervepirrende å bevege seg mot salongen.

Tross alle bryllupene jeg tidligere har fotografert, er dette en ukjent og ny situasjon for meg, hvor jeg har lite eller ingen erfaring. Et uendelig antall kjoler å velge i, hvor skal man starte?

Jeg ble heldigvis møtt med åpne armer, da Linn, som er eieren av Kristins Brudesalong, min skredder Sandra M Calderon og hennes høyre hånd Maria Justerud sto klare med champagne og sjokolade konfekt i døra. Etter en skål, var kjolejakten i gang.

De fant alle frem flere kjoler hver de så for seg jeg ville like. De dro frem klassiske enkle kjoler, andre med tyll, noen med glitter, noen med perler og mye mer. Jeg ble dratt på den ene kjolen etter den andre. Alle med sine variasjoner, vakre på sin egen måte.

Jo fler jeg prøvde, jo nærmere kom vi hva jeg i utgangspunktet likte og likte. For hver kjole som ble dratt av og på, var vi en kjole nærmere å finne brudekjolen.

Brudekjolen

Kjolen jeg falt for, var ikke nødvendigvis den jeg så for meg. I utgangspunktet var jeg åpen for alt. Derfor prøvde jeg også en rekke svært ulike kjoler.

I det jeg fikk på meg brudekjolen, var det noe som bare føltes veldig riktig. Ingen av kjolene jeg prøvde på senere tidspunkt kunne måle seg med den ene. En kombinasjon av detaljeringen, stoffet og snittet gjorde at jeg følte meg finere enn noen gang.

Selv om drømmekjolen er på plass, skal det likevel gjøres en del justeringer. Sandra vil være ansvarlig for prosessen videre. Hvor hun syr inn alle spesifikke endringer. I mitt tilfelle skal det gjøres en rekke små justeringer. Jeg kommer til å hente litt inspirasjon fra ulike kjoler, som Sandra så syr sammen til en komplett brudekjole.

Jeg har med andre ord funnet utgangspunktet for det som om noen måneder skal bli drømmekjolen.

Tips - Gjør som Anna Olette og hent inspirasjon fra ulike kjoler, som en skredder så syr sammen til en komplett brudekjole.

Les også: Slik får du brudekjolen tilpasset hos skredder

To brudekjoler

Det er ingen enkel jobb å kun velge en brudekjole, men det er mulig å velge seg ut to favoritter!

I utgangspunktet hadde jeg ikke behov for en kjole nummer to, men etter alle kjolene jeg prøvde var det vanskeligere og vanskeligere å kun velge en. Favoritt nummer to blir gjort om til en litt mer avslappet, lett og komfortabel kveldskjole. Som passer perfekt til en avslappet sommerkveld i slutten av mai….

Følg med Anna neste måned når hun skal få tilpasset brudekjolen hos skredder!

Psst: Anna Olette Tangen gikk til Kristins brudesalong i Oslo – få oversikt over alle brudekjolesalonger her.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: