Tips til brudgommens utdrikningslag

Brudgommens utdrikningslag
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Bybiehl

Kompisen din skal gifte seg, og du som venn eller forlover skal stå for utdrikningslaget. Men fortvil ikke, med noen tips til hvordan arrangere tidenes utdrikningslag, er du allerede godt i gang!

Tekst: Caroline Vistung Bannerbilde: Cottonbro / Pexels

Først og fremst – gratulerer med oppdraget! Nå har du muligheten til å arrangere tidenes utdrikningslag, dag eller til og med helg!

Det er jo ingen hemmelighet at brudgommen skal få et utdrikningslag. Det store spørsmålet er heller hvor og når det skal være og hvem det er som kommer. Med litt tips til utdrikningslag er du klar for å sette det i stand.

Et første steg i denne prosessen kan være å be brudgommen om en eventuelt ønskeliste av mennesker han kunne vært interessert i å ha på den store feiringen.

Dersom dette viser seg vanskelig å få til – er et tips å gå litt utover den faste kjernen. Til et utdrikningslag kan det nemlig være morsomt å invitere gamle venner, kollegaer eller til og med naboer som brudgommen kjenner. I tillegg kan det være morsomt å ha en overraskelsesgjest. Hva med en ekskjæreste, eller for eksempel gamle lærere som brudgommen har hatt et nært forhold til?

utdrikningslag for gutt - eller hund

Les også: Slik arrangerer du det perfekte utdrikningslag

Et utdrikningslag bør planlegges i god tid

Det å finne et tidspunkt som passer for alle kan være utfordrende. Vær derfor tidlig ute med dato og forsikre deg om at alle gutta skriver det ned i kalenderen sin.

Lag gjerne en hemmelig gruppe på Facebook der du kommer med forslag til alternativer av ulike aktiviteter dere kan gjøre på den store dagen.

Det som er så deilig med dere gutter i forhold til oss jenter er at ting ofte kan bli gjort litt enkelt, og at dere sier dere fornøyd med det. Hva med å for eksempel dra på bar til bar, drikke øl og mimre, gi brudgommen utfordringer eller for eksempel sende han på danseshow?

Det finnes så mye morsomt dere kan finne på, så her gjelder det å gå i tankeboksen og prøve å finne ut noe som gjør utdrikningslaget minneverdig og spesielt.

For å få litt orden og system fra første stund, forsikre deg om å sette en tidsfrist for tilbakemelding om gjestene kan delta eller ikke.

Lag en oversiktlig innbydelse som inkluderer:

  • Dato, klokkeslett og oppmøtested.
  • Kontaktinformasjon til arrangøren av utdrikningslaget.
  • Dagsprogram fra start til slutt.
  • Pris for arrangementet og hvordan man skal betale.
  • Gjerne en pakkeliste, (om det er noe spesielt man trenger.)
hvite gutter utdrikningslag

Les også: Dresscode i bryllup

Bestill transport og mat til utdrikningslag i forveien

Dersom dere skal farte mye rundt i løpet av dagen kan det være lurt å ha bestilt transport i forveien som kan frakte dere fra sted til sted. Kanskje kjenner du noen som kan være sjåfør for dagen, eller så går det an å kontakte en buss som kjører dere til de ulike aktivitetene.

Mat og drikke er en viktig faktor for et vellykket utdrikningslag. Forsikre deg om at bordbestillingen til restauranten er sikker, eller at alle er sikre på hva slags oppgaver de har ved matlagingen om dere for eksempel velger å lage mat selv. Dersom utdrikningslaget foregår på sommeren er jo grilling er kjempegodt alternativ.

Les også: Gaver til brudeparet – hvor mye bør det koste?

Den store overraskelsen!

Det å ha godt med drikke er også en stor faktor i et utdrikningslag. Men, det skal være en fin opplevelse for alle mann. Som arrangør er det derfor litt din jobb å passe på at alle får i seg nok vann – slik vil dagen bli husket av alle, fremfor en fyllekule som er glemt dagen derpå.

Et lite tips er å starte litt rolig og server gjerne alkohol med mindre prosent, dette gjør at de fleste holder formen bedre gjennom hele dagen.

Når det kommer til den store overraskelsen – ja, selve utdrikningslaget! For her skal dere gjerne overraske brudgommen som aner fred og ingen fare.

Her kan det være smart å inngå en avtale med bruden som for eksempel kan ta han med seg et sted hvor dere er, eller avtale med henne at dere kommer en morgning og kidnapper han. Ønsker dere å ikke involvere bruden, er det enkleste å lage en falsk avtale med brudgommen – og så overrasker dere han med å være der alle mann når han møter opp.

utdrikningslag for brudgom

Tips til aktiviteter i et utdrikningslag

Andreas Forvik jobber i Megazone som er et aktivitetssenter midt i Oslo sentrum. Han forteller at de har så mange som hundre utdrikningslag i løpet av året og her deler han sine beste utdrikningslagstips:

Tips 1: Start dagen samlet med en god frokost. Det er viktig å være god og mett før dagens aktiviteter.

Tips 2: Ikke ha for mye fokus på drikking/alkohol. Det er mye hyggeligere å huske dagen med nære venner og eventuelt familie. Mange aktviteter kan ikke gjennomføres om man har tatt noen enheter for mye.

Tips 3: Ikke planlegg for mye på samme dag. Legg inn god tid mellom aktiviteter og bespisning. Det er ikke hyggelig å stresse fra sted til sted. Noen pauser innimellom er absolutt å anbefale.

Tips 4: Aktiviteter er viktig for å få fart på stemningen, og alt fra laserspill til paintball er kjente aktiviteter. Ellers kan dere jo spille en runde fotball, minigolf eller ta en fisketur? Det viktigste her er at det er en aktivitet som gjenspeiler bruden og som han kommer til å synes er morsom å være med på – for dette er tross alt «hans siste fest som bachelor»!

Masse lykke til med planleggingen og utføringen av selve utdrikningslaget.

Husk at utdrikningslag skal jo bare være gøy, så pust godt ut og kose deg masse!

Les også: Tips til aktiviteter til utdrikningslag under korona

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: