Tips til bryllup – fra bruden

Aimee deler sine beste tips til planlegging av bryllup

Noen ganger er erfaringsbaserte tips de aller beste - og spesielt når det kommer til bryllup! Aimee Singer Hakaj giftet seg på Månefisken i Oslo sommeren 2020, og fikk god erfaring i å planlegge bryllup. Her er bryllupslisten fra henne med gode tips og råd til bryllup for kommende bruder.

Tekst: Aimee Singer Hakaj og redaksjonen Foto: @annaolettevisuals
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

– Jeg er jo en skikkelig planleggingsfreak, men ønsket samtidig et bryllup uten stiv stemning. Det finnes jo heller ikke en oppskrift på hva et bryllup faktisk er, så man må jo til syvende og sist bare lage det ut ifra slik man selv ønsker det, forklarer Aimee i intervjuet med Ditt Bryllup.

Aimee og mannen hadde aldri selv vært gjest i bryllup, og dette gjorde at de stilte seg åpne og kreative i bryllupsplanleggingen. I tillegg erfarte de både koronarestriksjoner og en storm (!) – uten at dette stakk kjepper i hjulene for det forlovede paret.

Her deler hun bryllupslisten med sine beste tips til bryllup og planlegging – fra brud, til brud!

Antrekket

bryllup

KJOLEN OG SKO: Bestill prøvetime i god tid. Gjerne ett år i forveien. I tillegg florerer det av flotte bruktkjoler på Finn.no!! Når det kommer til sko, bestilte jeg spesiallagde sandaler fra Hellas via Etsy.

BRUDGOMMENS ANTREKK: For gutta er det lett! Smoking eller dress.

HÅR OG MAKEUP: Dra til frisør og ha en makeup-artist! I tillegg anbefaler jeg å ha en prøvetime slik at du kan se om du blir fornøyd med looken.

RINGER: Velg ringer dere vet dere vil gå med resten av livet! Min forlovelsesring og giftering er fra et svensk merke som heter Mumbaistockholm. Her må man bestille ringer flere måneder i forveien. Vært derfor tidlig ute og sjekk opp bestillingstiden på dette om dere ønsker noe spesielt!

Planleggingstips

BRYLLUPSPLANLEGGER: Excel <3 Vi lagde bordplassering, budsjett, gjesteliste, «to do», kjøreplan og alt annet i en og samme Excel-fil.

FOTOGRAF: Finn en fotograf som du liker bildene og stilen til. Det finnes mye forskjellig på markedet.

TOASTMASTER: En god toastmaster gjør hele kvelden! Velg en person dere stoler på og som dere vet synes jobben er mer gøy enn stress.

FORLOVERE: Velg forlovere som står deg nær og som du kan snakke med om alt. De vil være stor hjelp om du støter på problemer i planleggingen eller på selve dagen.

LOKALE: Ta kontakt med lokaler tidlig. Mange lokaler er ofte fullbooket to år frem i tid, spesielt i sommerhalvåret.

TRANSPORT: Familie <3 Vi fikk hjelp av familie som kjørte oss rundt under fotografering og til Månefisken. Da vi skulle hjem fra festen kl 02 på natten tok vi rett og slett en taxi.

Pssst:

Få Ditt Bryllups bryllupsplanlegger steg 1 her.

Dekorasjoner til bryllup

tips til bryllup

DEKOR: Det enkle er ofte det beste! Vi kjøpte brukte vaser på Finn.no fra diverse mennesker og leide over 100 vintage-lysestaker i gull av en annen på Finn. Resultatet ble enkelt og fint.

BLOMSTER: Pinterest og Instagram are your friends! Bruk tid på å finne den stilen dere ønsker. Husk å kontakte en blomsterbutikk for å høre om blomstene du ønsker er i sesong og om de kan bestilles. Vi fikset alt selv og det var overraskende enkelt, og ikke minst gøy.

KAKER: Hør med deres flotte venner og familie om de vil bidra med en kake til bordet. Alle vi spurte gjorde det med glede 😊 Om dere skal bestille bryllupskake fra et firma, bør dette bestilles tidlig om bryllup er i høysesong. Vi fant en dame via Instagram som lagde et fantastisk cupcake-tower til oss!

INVITASJONER: Finnes mange nettsider som tilbyr dette. Vi valgte å ha «save the date» som et Facebook-arrangement, som vi sendte ut ca åtte måneder før bryllupet. Deretter sendte vi ut invitasjoner i posten rundt fem måneder før.

BORDKORT OG LIGNENDE: Vi bestilte matchende bordkort og invitasjoner for å ha en rød tråd.

Brudeparet på vei ned til Månefisken

Underholdning til bryllup

VIELSESMUSIKK: Finn en sang eller melodi dere begge liker.

UNDERHOLDNING UNDER VIELSEN: Vi hadde humanistisk vielse. For at vielsen ikke skal bli for kort er det fint med noen innslag. Vi hadde et par som sang tre sanger som har betydning for oss og det var veldig fint.

MUSIKK OG DJ: Lag en spilleliste på forhånd som kan deles med DJen. Og husk at det ofte finnes mennesker i alle aldre i et bryllup, så ta hensyn til dette når musikken skal velges.

FØRSTE DANS: Ikke glad i selskapsdans eller vals? Ikke vi heller. Vi overrasket gjestene med en selvkoreografert hiphop-dans til vår favorittsang «Forever» av Chris Brown.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: