Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Tre dager til ende i Lofoten

bryllup i lofoten
bryllup i lofoten

Man blir umiddelbart imponert over Pia og Christoffers bryllup i Lofoten. Ikke bare har de en fantastisk natur og lokasjon – Pias unike touch på alt fra dekorasjon til gjennomføring gjør at dette bryllupet virkelig skiller seg ut! Her er det bare å la seg inspirere.

Foto: Frida Bringslimark og privat
LESERNES BRYLLUP – SVOLVÆR, LOFOTEN 26. – 28. JULI 2019

Pia Pedersen og Christoffer Sortland bor i Oslo hvor begge jobber som advokater, men begge er opprinnelig fra Svolvær. Da Christoffer fridde i 2017 i New York, hadde de begge drømmer om et stort bryllup i Italia ettersom de elsker den italienske maten og kulturen. Men så slo det dem plutselig; hvorfor ikke heller arrangere bryllup på sitt hjemsted som tross alt er eksotisk for de aller fleste andre!

De angrer ikke et sekund på avgjørelsen om å ha bryllup i vakre Lofoten – og det gjør nok ikke gjestene heller. Den tredagers lange bryllupsfesten i Lofoten var smekkfull av unike og personlige detaljer. Her tar Pia oss med gjennom hver av dagene.

Les også: Drømmer du om en magisk bryllupshelg? – Få Pias beste tips for planlegging og DIY

Pia og Christoffer bryllup i Lofoten

Fortell om de ulike dagene med bryllup i Lofoten!

En stor andel av gjestene våre kom fra Oslo-området og Vestlandet, og flere hadde ikke vært i Lofoten tidligere – og i alle fall ikke i et bryllup. Derfor var det viktig for oss å gi dem «valuta for pengene» og sørge for at alle fikk en liten smakebit av det vakre Lofoten har å by på. Ettersom mange kom langveis fra og vi ønsket oss mest mulig tid sammen med gjestene våre, bestemte vi oss ganske raskt for å legge opp til en hel bryllupshelg med feiring tre dager til ende.

Fredag – «Brudeferd i Lofoten»

Startskuddet gikk fredags ettermiddag med det vi kalte for «Brudeferd i Lofoten». Vi hadde leid en stor båt med mannskap, M/F Gamle Lofotferga, og tok gjestene med sjøveien fra Svolvær og til populære Henningsvær og tilbake.

brudeferd i lofoten
BRUDEFERD: Med bryllup i Lofoten kommer man ikke unna vakker natur. På bryllupshelgens første dag nøt gjestene lokal mat og drikke ombord på M/F Gamle Lofotferga. Foto: M/F Gamle Lofotferga

Dekorasjonen om bord

Dresscoden var «maritimt» og vi hadde pyntet båten i samme tema. Det ble servert bobler, lokal Lofot-pils og hjemmelaget fiskesuppe, og faren min hadde laget små vakumpakker med tørrfisk som de som ville kunne smake på. I strålende sol og med Lofotfjellene som bakteppe, fikk gjestene våre mulighet til å bli kjent med hverandre i en mer uformell setting, samtidig som de fikk sett litt av naturen og fiskeværene i Lofoten.

Vi hadde bestilt en del pynt til båten fra eBay, blant annet hvite kapteinsluer som vi hengte opp og som gjestene kunne forsyne seg av, livbøyer og vimpler i blått og hvitt. Bordene dekket vi med hvite duker sydd om av billige laken og vaser laget av gamle syltetøyglass som jeg hadde surret i hamptråd og dekorert med små ankre. Vasene fylte vi med markblomsten «hundekjeks» som vokser vilt over hele Lofoten – veldig fint og helt gratis dekor til bryllup!

Det lille ekstra – bryllupsmagasin og hangover-kit

Selv om magasinet var tidkrevende å lage, er jeg veldig glad for at jeg gjorde det – vi fikk så mange gode tilbakemeldinger fra gjestene på dette!

På båtturen til Henningsvær fikk alle utdelt hver sin goodiebag. Vi hadde kjøpt små, hvite papirposer som vi festet navnelapper og små ankre på, og som ble fylt med en liten «hangover-kit» og et egenkomponert «bryllupsmagasin».

Bryllupsmagasinet inneholdt velkomstord fra brudeparet, program og praktisk informasjon for helgen samt en kort introduksjon av alle gjestene. Vi hadde også lagt inn en kort beskrivelse av utdrikningslagene våre, samt våre beste tips for dem som skulle feriere videre i Lofoten etter bryllupet. Herunder hvilke fjellturer og aktiviteter vi kunne anbefale. Bildene vi brukte av oss selv var fra forlovelsesfotograferingen året i forveien. Selv om magasinet var tidkrevende å lage, er jeg veldig glad for at jeg gjorde det – vi fikk så mange gode tilbakemeldinger fra gjestene på dette!

Les også: 23 gavetips til bryllupsgjestene

«After Sea» i Svolvær

Etter båtturen gikk vi på land i havnen i Svolvær, hvor vi hadde reservert et område utendørs på restaurant Du Verden. Her ble det avholdt «After Sea» med mer drikke, quiz om brudeparet og den berømte «skoleken». Ansvaret for opplegget på «After Sea» hadde vi delegert bort til to av brudepikene mine. Det var veldig godt å slippe å tenke på dette i tillegg til alt annet.

Lørdag – Tid for bryllup i Lofoten!

Lørdag var det på tide å bli gift, og for bruden startet dagen sammen med forlovere og brudepiker. Jeg hadde kjøpt inn matchende pyjamaser, morgenkåper og øredobber fra Lily & Rose til hver av jentene. Disse fikk de kvelden før som takk for at de stilte opp for meg, og ikke minst som takk for et helt magisk utdrikningslag noen måneder tidligere.

Jeg og de to forloverne mine overnattet i bryllupsuiten på hotellet natt til lørdag. Etter en lett frokost møtte vi de andre brudepikene i hjemhuset til min ene forlover, Julie. Her drakk vi champagne og fikset hår og sminke. Det ble en veldig fin og emosjonell morgen. Christoffer på sin side tilbrakte morgenen sammen med sin forlover.

Les også: Tilbehørsfavoritter til brud, forlover og gjestene

Det ble en veldig fin og emosjonell morgen.

Brudekjolen

Brudekjolen min var en langermet blondekjole fra Studio St. Patrick. Denne hadde jeg forelsket meg i på Instagram, men det var dessverre ingen av brudebutikkene her i Oslo som hadde den i sortimentet. Jeg klarte etter mye leting å lokalisere en salong i London som hadde den inne, så da satte jeg, mamma og lillesøsteren min oss på første fly til England. Det viste seg heldigvis å være vel verdt turen, fordi jeg var 100 % sikker på at dette var «the one» da jeg fikk kjolen på!

Forlovernes antrekk

Christoffer og forloveren hans hadde begge på seg sorte smokinger fra Corneliani. Forloverne og brudepikene mine bar lange, sorte kjoler som de selv hadde valgt ut. Det var mange som tidligere hadde uttrykt skepsis da jeg fortalte om fargevalget ettersom man tradisjonelt ikke skal bruke rødt eller sort i bryllup. Men jeg er så glad for at jeg sto på mitt, fordi jentene så helt nydelige ut!

Les også: Dresscode for gjester i bryllup – slik tolker du det

Vielsen

Til tross for at vi startet forberedelsene tidlig på morgenen og vielsen ikke var før kl. 13.30, fløy tiden av gårde. Plutselig sto en rørt pappa på trappen for å hente meg i en mørkeblå Buick fra 50-tallet.

Musikkvalg til vielsen

Klokken 13.30 presis gikk brudepikene og forlovere opp kirkegulvet til «All of the Lights Interlude» av Kanye West på orgel. Christoffer er stor Kanye West-fan, så dette var noe han hadde ønsket å inkorporere i bryllupet. Selv gikk jeg opp kirkegulvet sammen med pappa til melodien av «Can’t help falling in love» av Elvis. Dette har alltid vært min og Christoffers sang, og vi danset brudevalsen til den senere på kvelden.

Det å tørre å velge litt utradisjonell musikk til kirken er en fin måte å gjøre vielsen mer personlig på.

Bryllup i Lofoten

En venn av oss sang «Å kunne æ skrive på himmelen» av Lars Bremnes, og til utmarsjen hadde vi valgt «Con te Partiro» av Andrea Bocelli. Det å tørre å velge litt utradisjonell musikk til kirken er en fin måte å gjøre vielsen mer personlig på.

Etter at vielsen var overstått og vi hadde kysset litt på kirketrappen, dro vi videre til fotografering. Vi hadde først en liten fotoseanse sammen med familie, forlovere og brudepiker i en park i nærheten, noe jeg virkelig kan anbefale. Deretter dro vi og forloverne videre til den mer formelle bryllupsbildefotograferingen i en grønn og vakker hage nært sjøen.

Les også: Bryllupsfotografen forteller

Champagne og Lofottapas

Resten av gjestene dro tilbake til hotellet hvor middagen skulle være. På kaien utenfor ble det servert champagne og Lofottapas med lokale delikatesser, blant annet røkt hvalkjøtt, spekemat og oster fra Aaland gård. Hadde vi skulle giftet oss igjen, ville vi nok valgt å også servere bryllupskaken på dette tidspunktet i stedet for senere på kvelden av tidsmessige årsaker.

Hadde vi skulle giftet oss igjen, ville vi nok valgt å også servere bryllupskaken på dette tidspunktet.

menykortet til bryllupet

Bryllupsmiddagen

Selve bryllupsmiddagen var av det mer tradisjonelle slaget med treretters middag og mange fine taler. Menyen var viktig for oss, og vi ønsket å fokusere på lokale råvarer. Til forrett ble det derfor servert bakt kongekrabbe, mens hovedretten besto av lammecarré av Lofotlam. Kjøkkenet fikk dessverre litt utfordringer med denne, men det tror og håper vi ble fort glemt da en nydelig italiensk pannacotta av hvit sjokolade kom på bordet. Basert på stressnivået mitt i forkant av bryllupet skulle man tro at dette var noe som ville vippet meg av pinnen, men jeg slo meg fort til ro med at det ikke var noe å gjøre med den saken.

Basert på stressnivået mitt i forkant av bryllupet skulle man tro at dette var noe som ville vippet meg av pinnen, men jeg slo meg fort til ro med at det ikke var noe å gjøre med den saken.

gin and tonics blir servert

Etter inspirasjon fra bryllupet til et annet vennepar, avsluttet vi middagsøkten med en runde gin tonics. De fleste ble nok ganske overrasket da Avicii med «Levels» plutselig ble spilt av over høyttaleranlegget og servitørene kom bærende inn med store brett fylt av drinker og fyrverkeri. Det var forfriskende og veldig gøy!

Kakekutting og det famøse kastet

Etter middagen var det klart for kutting av kake. En erfaring vi hadde gjort oss fra andre bryllup, er at middagen og talene ofte tar lengre tid enn antatt, og vi var begge enige om at vi ikke ønsket å miste dyrebar tid på dansegulvet til fordel for kaffeslabberas. Vi valgte derfor å droppe det tradisjonelle kakebordet og serverte kun bryllupskaken sammen med kaffe avec. Rett etterpå runget Beyonces «All the Single Ladies» i lokalet, og i god amerikansk ånd, kastet jeg brudebuketten min til en gjeng håpefulle jenter.

Brudevalsen

Deretter var det klart for brudevals, som vi så vidt hadde øvd litt på hjemme i leiligheten vår. DJ’en fortsatte showet med å spille gamle klassikere som fikk både gamle og unge ut på dansegulvet, før gardinene ble trukket for og musikken gikk over til mer «club». Fra dette tidspunktet ble det full partystemning, og festen fortsatte ut i de senere nattetimer.

I halv to-tiden ble det servert enkel nattmat, og en pølsevogn med diverse tilbehør ble trillet inn. Ettersom vi holdt bryllupet på et hotell, måtte vi avslutte festlighetene klokken 03.00. Et vennepar av oss hadde imidlertid ordnet med nachspiel på hotellrommet sitt, slik at flere fortsatte festen noen timer til. Brudeparet selv var innom en liten tur, før vi tok kvelden etter det vi som føltes ut som livets lengste og fineste dag.

Bryllupsdagen med Pia og Christoffer

Søndag – Bryllupsbrunsj

De fleste av gjestene bodde på samme hotell som oss, så på morgenen etter bryllupet hadde vi planlagt en felles brunsj for de som ønsket. Det var imidlertid tydelig at alle hadde tatt den helt ut kvelden før, for det var en meget sliten gjeng som møtte opp.

Det hadde dessverre vært litt misforståelser rundt opplegget blant de som var på jobb i restauranten hvor brunsjen skulle være, slik at ikke alt var helt på stell da vi kom ned i 10-tiden. I ettertid er det klart at vi skulle planlagt denne seansen litt bedre sammen med hotellet. Gjestene fikk imidlertid i seg mat og drikke, og vi hadde inntrykk av at det var en mett og fornøyd gjeng som skilte lag noen timer senere.

bryllupsbilde fra bryllup i Lofoten

LESERNES BRYLLUP I LOFOTEN: BRYLLUPSLISTEN

KJOLEN OG SKO: Zeltia fra Studio St. Patricks. Prøvd og funnet i London, bestilt hos Kristins Brudesalong i Oslo. Nude pumps fra Christian Louboutin (som raskt ble byttet ut med et mer behagelig par) og øredobber fra Caroline Svedbom som jeg hadde fått i gave fra venninnene mine.

BRUDGOMMENS ANTREKK: Smoking fra Corneliani, kjøpt hos Ferner Jacobsen, og klokke fra Rolex. Christoffer gjorde et lite klesskift til middagen, og byttet den klassiske sorte smokingjakken med en hvit smokingjakke, som var den samme som faren hans giftet seg i for over 30 år siden. Faren hans ante ingenting om dette, så det ble en veldig fin og rørende gest.

HÅR OG MAKEUP: Christin Henriksen.

BRYLLUPSPLANLEGGER: Oss selv, primært bruden.

FOTOGRAF: Frida Bringslimark

LOKALE: Thon Hotell Lofoten. Middag og fest i 10. etg. med panoramautsikt utover Svolvær, fjellene og havet.

BLOMSTER: Tone Maren Mortensen ved ToneRose, Svolvær.

KAKER: Vi droppet kakebord og hadde kun bryllupskake laget av konditoren ved Thon Hotell Lofoten. Mørk sjokoladekake med kindereggfyll trukket med hvit fondant og pyntet med friske blomster.

DEKOR: Store blomsterbuketter med peoner, hvite roser og eucalyptus, masse levende stearinlys, sorte silkebånd, antikke rammer, papirlanterner i taket og blomstervegg.

INVITASJONER: Bestilt via Optimalprint og besto av flere ulike typer satt sammen til «en pakke» og knytt sammen med sort satengbånd. 

BORDKORT OG LIGNENDE: Trykksaker som vielsesprogram, bordoversikt, barmeny og andre skilt ble laget med utgangspunkt i en digital template bestilt fra Etsy. Menyene hadde samme format som deler av invitasjonen – vi ønsket å holde disse enkle.

RINGER: Forlovelsesring fra Tesori, gifteringer fra Thune.

MORGENGAVE: Pia fikk enstens diamantøredobber, Christoffer fikk en reise.

BIL: Vintage, mørkeblå Buick fra 50-tallet.

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...