Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Trender for brudekjoler i 2021

trender for brudekjoler i 2021
trender for brudekjoler i 2021

I det som i blant kan virke som et hvitt hav av silke og tyll – er det allikevel mange nyheter, spennende silhuetter og trender som gjelder for brudekjoler i 2021. La oss se på de sterkeste trendene som gjelder dette året – og som sikkert noen av de kommende også.

Tekst: Julie Opsvik Foto (fra venstre): Monique L’Huillier, Vera Wang og Cecilie Bahnsen.

Brudekjole med mønster

Mønstrete brudekjoler

Ja, det har faktisk blitt innafor med brudekjoler som ikke er helt hvite, men også har mønster i seg. Det er lekent, men også anvendelig. En brudekjole med mønster kan også enklere tas i bruk til andre anledninger i etterkant av bryllupet.

Denne drømmen av en brudekjole med mønster er fra Monique L’Huilliers høstkolleksjon 2021.

Skulderpartiet

Store, puffy skuldre har vært i motebildet i noen sesonger allerede, og det var bare snakk om tid før trenden også ville innta brudekjolemarkedet.

I 2021 er det ingen 80-tallsvibber knyttet til det å velge store skuldre. I stedet er det et element som vil gjøre brudekjolen din hakket mer moderne.

Ikke helt komfy med volum? Marker skuldrene ved bruk av kapper, jakker eller rysjedetaljer, det kan nemlig være både en sexy og elegant vri på brudekjolen.

Brudekjole med store puffermer fra Vera Wangs høstkolleksjon 2021.

Pastellfargede brudekjoler

Våger du å tenke litt utenfor boksen, er pastellfargede brudekjoler noe som trender internasjonalt i 2021.

Designere som Monique L’Huillier har laget store kreasjoner i tyll, mens vår danske designerfavoritt Cecilie Bahnsen leker seg med toner som går mer mot neon.

Det spørs om denne brudekjoletrenden når Norge med det første, men vi heier på alle som kaster seg over den! Tagg oss med #dittbryllup så skal vi reposte deg;)

Lyse pasteller på vei inn til neon, i kolleksjonen til Cecilie Bahnsen 2021.

Sløyfer

Sløyfer kan høres barnslig ut, men er absolutt ikke det denne sesongen. Vi snakker nemlig overdimensjonerte sløyfer, slik at sløyfen er et resultat av en komplisert designerkreasjon fremfor noe yndig.

Bruk sløyfer som detaljer, eller la de være selve fundamentet i designet på brudekjolen din, som denne fra Emilia Wickstead.

Det kan også være et statement på tilbehøret, som vesker, sko eller hårpynt.

Se våre favoritter blant brudekjoler med sløyfer her.

Brudekjole med oversized sløyfe på ryggen fra Emilia Wickstead hos MatchesFashion.com.

Florence-Nola-2021-2.jpg

Todelte brudekjoler

– En brudekjole må som regel alltid tilpasses, fordi vi kvinner sjeldent er samme størrelse på hele kroppen. Jeg ønsket også å tilby spesialdesignet kjoler til en konkurransedyktig pris. Med todelte kjoler kan jeg bruke plaggene som utgangspunkt og redesigne de i nye retninger, forteller Tuva Listau i denne artikkelen om todelte brudekjoler.

En todelt løsning på brudekjolen, med et skjørt eller bukse og en separat overdel, er også et bærekraftig valg. Her er det virkelig enkelt å ta i bruk plaggene resten av livet!

Brudekjole med separat over- og underdel fra Elizabeth Fillmore.

Amazing Lace

Blonder er ikke som de en gang var. De er superkreative! Brudekjolen kan derfor være så enkel og elegant som bare det i designet, men allikevel uttrykke en hel del.

Blonder vil automatisk sette et sofistikert og romantisk preg på brudekjolen. Men med disse favorittene kan du velge om du vil gå for den rocka eller bohemske undertonen.

Brudekjole med broderi fra Anna Kara.

Viktoriansk bohem

Trodde du kanskje bohemsk brudekjole var et nytt fenomen? Tro igjen! Bli med på en reise i bohemske stilarter som har vært trendy det siste århundet her, og finn din favorittstil.

I år er det mange designere som særlig har kastet seg på den viktorianske stilen, og gjort den bohemsk ved å tilføre blondeelementer, høye halser og lange ermer.

Bohemske brudekjoler er i 2021 fremdeles det mest googlede av alle brudekjole-trender – og ikke uten grunn! Den passer perfekt til avslappede bryllup i landlige omgivelser, og gjør seg nydelig med tørkede blomster, rustikke detaljer og magiske blomsterkranser. Og hvem vil vel ikke gifte seg blant det?

Se 11 bohemske brudekjolefavoritter her.

Brudekjole i viktoriansk stil fra Costarellos.

Brukte brudekjoler

Brukte brudekjoler

Bærekraft er heldigvis en trend som også har tatt bryllupsmarkedet med storm. Og vi ønsker å tenke grønt også når det kommer til den hvite brudekjolen.

Flere bruder bruker allerede mye tid på Finn og Tise for å finne en brukt versjon av drømmekjolen . I en undersøkelse Ditt Bryllup har utført på Instagram, svarte 50% av dere lesere at dere kunne tenke dere å kjøpe brudekjolen brukt! Det lover bra, for med etterspørsel, dukker også nye tjenester opp som tilbyr brukte brudekjoler på en enklere måte.

I denne artikkelen snakker vi med to aktører på markedet – Carefully Collected og Gjenbrud som begge har store samlinger av brukte brudekjoler.

Husk å levere inn din kjole til gjenbruk i etterkant av bryllupet! Slik blir det enklere for kommende bruder å finne sin favoritt (og du kan tjene inn noen lapper på det også:)).

Brudekjole fra Pronovias hos Carefully Collected.

Korte brudekjoler

Korte brudekjoler har alltid vært noe som trender, men med koronaens restriksjoner for store fester, har den mer uformelle stilen for alvor blitt populær i 2020 og 2021.

Trigger du på trenden, men er usikker på om det blir pyntet nok? Gå for en kort brudekjole som kjole nummer to! Et valg du nok ikke vil angre på når du rocker’n på dansegulvet etter midnatt;)

Kjendiser har lenge banet veien for kule og korte favoritter, bli inspirert av deres valg her.

Vi har også gjort et vakkert utvalg av favoritter blant korte brudekjoler for 2021 her.

Brudekjole i dressjakkestil fra Kaviar Gauche.

Buksedresser som brudekjole

Yup, the jumpsuit har endelig inntatt brudekjolemarkedet!

Det hele startet nok med Solange Knowles’ fantastiske antrekk, men har, i motsetning til ekteskapet hennes, vart og fått skikkelig liv nå i år.

Mange er nysgjerrige på buksedress til bryllup – og boardet vårt på Pinterest er ett av de mest besøkte av dere lesere.

Sjekk ut dette utvalget av hvite buksedresser for brud om du føler for å ta skrittet – med en bukse på:)

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...