12 trender for brudekjoler for 2022

trender brudekjoler 2020

Akkurat som i motebransjen, er det også ulike trender hvert år når det gjelder brudekjoler. Er du nysgjerrig på trender for brudekjoler for 2022? Vi kan love deg både minikjoler, lekre detaljer og overraskende comeback.

Tekst: Stine Nibe Ravneberget Foto: Instagram/@christienicole_bridal
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Det finnes så mange typer brudekjoler der ute at vi blir helt svimle. Lange, korte, bløtkakekjoler, minimalistiske slipkjoler, blondekjoler, silke- eller florlett chiffonkjoler – hvert år har sine trender og tendenser. Skal du gifte deg og lurer på hva som vil prege kjolene i året som kommer?

Her er 12 trender for brudekjoler for 2022

Prima Ballerina

Flere typiske brudekjole-elementer er hentet fra ballettens verden. Tenk bare på pudderrosa toner og tyllskjørt. I 2022 er det imidlertid flere detaljer lånt fra ballerinaens verden som vil prege brudekjolene, ifølge Harper’s Bazaar. Fra tutu-aktige skjørt til typiske tettsittende bodyer med spaghettistropper. For ikke å snakke om sløyfer, gjennomsiktige detaljer og sarte blush-farger. Tenk en moderne Black Swan som kombinerer det romantiske med det atletiske og moderne.

Se dette innlegget på Instagram

Les også: Se alle brudekjoler med blonder

Fargerike og mønstrede brudekjoler

De aller fleste tenker garantert på hvitt når de ser for seg en brudekjole. Men blant de mer originale trender for brudekjoler for 2022 finner vi fargerike og mønstrede brudekjoler. For hvorfor ikke?

Dette er trenden for bruden som ikke bryr seg om å følge normer og regler. Trodde du at farger som blush og Champagne var vågalt? Tro om igjen. Neste år er det lyse, feminine – men samtidig kule farger som pistachio-grønt, lavendel og lyseblått som vil trende, ifølge Harpers Bazaar.

Se dette innlegget på Instagram

Firkantet utringning

V-utringning, U-utringning, båthals, høy hals, halterneck – det er så mange utringinger å velge mellom. Det virker kanskje ikke så viktig, men det er faktisk noe av det første man legger merke til ved en kjole. I 2022 er det den firkantede utringningen som vil være spesielt populær, ifølge Brides. Så klassisk og elegant, likevel så iøynefallende og moderne.

Se dette innlegget på Instagram

90-talls slipkjole

Hallo, var det 90-tallet som ringte? Ja, og hurra for det!

90-tallsmoten har trendet lenge i motebildet, og nå inntar den for fullt brudekjolens verden. Typisk for dette tiåret er den lange, rette slipkjolen med smale skulderstropper – og gjerne også med splitt. Veldig à la Kate Moss.

Denne kjolen er på ingen måte ny når det gjelder brudekjoler, men vil få en frisk vri ved å matche den med en røff bomberjakke eller cut-out detaljer, påpeker Harper’s Bazaar.

Se dette innlegget på Instagram

Les også: Elegant og minimalistisk brudekjole

Bridgerton-effekten

Det er ikke bare bryllupsdekorasjoner som er blitt påvirket av Netflix-suksessen Bridgerton. Det preppy, britiske 1800-tallsdramaet har også inspirert brudekjolene for 2022. Det i form av lekre korsetter og andre undertøysdetaljer. Nå skal korsettene matches med tyllskjørt og gjennomsiktige blonder. Det hele med en kongelig svung over seg, ifølge Harper’s Bazaar.

Se dette innlegget på Instagram

Brudekjoler med cut-outs

Cut-outs detaljer preget store deler av moten i 2021, og for neste år inntar den også brudetrendene. Flere designere valgte under Bridal Fashion Week å bruke denne detaljen for å gjøre tradisjonelle brudekjoler til vakre moderne kjoler, ifølge Brides. For det er ikke nødvendigvis slik at utkuttede områder på en kjole å må være tacky – det kan være utrolig stilig, gjort på en smakfull og moderne måte.

Se dette innlegget på Instagram

Minikjolen

Akkurat som de aller fleste tenker på hvite brudekjoler, tenker man også gjerne på lange brudekjoler. Men det finnes jo så mange lekre korte! Til tross for at minikjolen sees på som et valg for den moderne og utradisjonelle bruden, er det faktisk en kjole som ble populær på 60-tallet.

I 2020 og 2021 valgte flere bruder å gå for korte istedenfor lange brudekjoler, ifølge Harper’s Bazaar. Det ble kanskje litt feil å skulle gå for en overdådig kjole midt oppi koronarestriksjoner som kun tillot små bryllup? Det betyr likevel ikke at minikjoler som viser naken hud kun er forbeholdt små brylluper eller afterparty. Minikjolen med slør blir plutselig ganske så formell.

Se dette innlegget på Instagram

Les også: Se alle våre korte brudekjolefavoritter

Brudedress med en tvist

Dressen velges stadig hyppigere av bruder som ønsker noe pent, men annerledes for den store dagen. Ikke så rart – den er både elegant, komfortabel og superkul på samme tid. Både dresser med bukse eller sett med skjørt er blitt stuerent, gjerne for mer avslappede seremonier, bryllupsantrekk nummer to eller til etterfesten. I 2022 tas dressen imidlertid til et annet nivå, ifølge Fashionista.

Tenk puffermer, sløyfer, og kåper med slep – en dress trenger slettes ikke være kjedelig og kan selvfølgelig kombinere det beste fra begge verdener. Er du skikkelig vågal, kan du gå for en pyjamas slik som motejentene, pyntet med fjær.

Se dette innlegget på Instagram

Les også: Vurdert jumpsuit til bryllupet? Her er våre favoritter

Brudekjole med mockneck

Brudekjoler med høy hals, såkalt mockneck, er en evig klassiker. Selv om Grace Kelly mest sannsynlig var den første bruden som gjorde det trendy, er det ingen tvil om at Meghan Markle sørget for det store comebacket i sin lekre versjon signert Stella McCartney i 2018. Sist ut av kjendisbrudene er Paris Hilton, so giftet seg i en drøm fra Oscar de la Renta tidligere i høst.

I 2022 kan man velge kjoler enten i alle mulige stiler og fasonger med en høy hals, i eksempelvis silke eller blonder, påpeker Harper’s Bazaar. En høy hals gjør en brudekjole mer klassisk og superchic, men er også perfekt for bruden som ønsker en mer tildekket look – eller som skal stå brud om vinteren.

Se dette innlegget på Instagram

Sløyfedilla

Finnes det egentlig noe søtere enn en sløyfe eller to? Neppe. Sløyfer en av flere kule trender for brudekjoler i 2022 vi digger. Tenk mange små sløyfer eller én enkelt sløyfe – gjerne oversized ved midjen, på ryggen eller over en skulder, foreslår Fashionista. Blir det for voldsomt for deg, kan du alltids ha en sløyfe i håret, med eller uten slør.

Se dette innlegget på Instagram

Les også: Brudekjoler med sløyfer – finn din favoritt

Rysjer og volanger

De som trodde bløtkakekjolenes tid var forbi må tro om igjen! Det er kanskje ikke 80-tallets marengskjole designerne vil at brudene skal gå for i 2022. Men heller en lekker moderne kjole med rysjer og volanger. Gjort på en smakfull måte, ifølge Fashionista.

Tenk oversized og overdådige rysjer på underskjørtet med en korsettoverdel, eller én rysje over skuldrene eller nedover kjolen.

Se dette innlegget på Instagram

Vintage look

Vintage og secondhand er blitt mer og mer stuerent de siste årene, gudskjelov. I tillegg til å være bra for miljøet, gjør det også at du finner en helt unik look for den store dagen din. Kjoler som ble lagd «i gamledager» ble også lagd i bedre, ofte naturlige materialer – og var gjerne sydd med bedre passform og satt derfor ofte bedre. Men det skal godt gjøres å tre en 50-tallskjole i 50-tallsstørrelse over en brud anno 2021.

Er du ikke helt fan av tanken på å bruke en gammel kjole (skjønt – du fikser lett something old på denne måten), kan du alltids la deg inspirere av vintage brudekjoler. I 2022 er det blant annet kjoler med en vintage look over seg som trender, ifølge Harper’s Bazaar. Tenk detaljer fra brudekjoler à la Grace Kelly eller Downton Abbey, som blondeermer, markert liv, lavt liv med biaskuttinger og trompetermer.

Se dette innlegget på Instagram

Les også: Brudekjoleinspirasjon fra Sex and the City

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: