Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Unike forlovelsesringer

unike forlovelsesringer
unike forlovelsesringer

Vil du fri til din utkårede med noe annet enn den tradisjonelle diamantringen? Da kan unike forlovelsesringer være noe for deg. For du kan faktisk gå ned på kne med en ring med perler, fargerike edelstener eller annerledes detaljer på, og som fremdeles er klassisk og tidløs.

Tekst: Stine Nibe Ravneberget Hovedbilde: Foto fra @arianagrande og produsentene (se hver ring under)

Mange av oss tenker nok umiddelbart på en klassisk diamantring med én rund eller pæreformet sten når vi hører ordet «frieri». Det kan vi takke USA og tradisjonen deres med å gå ned på knær med en rådyr ring. Helst verdt minst tre brutto månedslønner.

– Det er den amerikaniserte kjærlighetshistorien og det vi har lært oss gjennom filmer. Den tradisjonelle diamantringen er blitt et symbol på kjærlighetens gave, sa Thomas Heyerdahl, daglig leder og gullsmed i Gullsmed Heyerdahl til Ditt Bryllup tidligere i år.

At du vil fri til kjæresten din og tilbringe resten av livet med henne, trenger imidlertid ikke bety at du må blakke deg helt og leve på nudler, luft og kjærlighet det neste halvåret for å ha råd til en flott forlovelsesring.

Stadig flere ønsker seg en utradisjonell forlovelsesring. Er kvinnen i ditt liv en som liker å skille seg ut og som ønsker seg unike ting få andre har, kan du gjøre lurt i å tenke litt utenfor boksen når du ser på forlovelsesringer.

Her er våre favoritter blant unike forlovelsesringer på luksus og budsjett

Flere stener

Såkalte cluster forlovelsesringer er veldig trendy om dagen. De består som navnet tilsier av flere stener satt sammen. Enten flere små i samme størrelse som sammen danner en form, eller det som opplever en økt etterspørselen for tiden; flere ulike stener i forskjellige størrelser og kuttinger, ifølge Brides.

Sistnevnte har gjerne også stener i flere farger, noe som gjør de ekstra iøynefallende og spesielle. Det er også veldig populært å ha med brudens fødselssten i ringen, som gjør den ekstra personlig. Fødselssten er en edelsten som representerer brudens fødselsmåned.

Bli inspirert av Toi & Moi-ringer her.

Modell og skuespiller Emily Ratajkowski satte fyr på sosiale medier i 2018 med sin forlovelsesring med to stener side om side; en pæreformet diamant og en med princess-cut.

Fargerike stener

Da skuespiller Ben Affleck fridde til Jennifer Lopez i 2002, var det med en enorm rosa diamantring, som i dag skal være verdt nesten 12 millioner dollar. Rosa var favorittfargen hennes. Sukk. Nå når Bennifer er sammen igjen, er det kanskje lov å håpe at hun børster støvet av den igjen.

Jennifer Lopez med forlovelsesring
BENNIFER: Gjør som Bennifer og gå for favorittfargen på forlovelsesringen! Foto: Kevin Winter/Getty Images.

Men hvorfor ikke se til de kongelige når du skal velge en unik forlovelsesring til din utkårede?

Da Edward VIII abdiserte fra den britiske tronen i 1936 for å gifte seg med Wallis Simpson, fridde han til henne med en 19,77 karats smaragd-ring fra Cartier, som Brides mener var den første av sitt uvanlig fargerike slag i de rojale rekker.

Prinsesse Diana og senere hertuginne Kates blå safirring har for lengst skrevet seg inn i historiebøkene, mens hertuginne Sarah Ferguson ble fridd til av prins Andrew med en rubinring som matchet det røde håret hennes.

Dronning Maxima av Nederland fikk en oransje diamantring da hun ble fridd til – oransje er passende nok Nederlands offisielle farge, mens britiske prinsesse Eugenie fikk en forlovelsesring med en rosa-oransje padparadscha-safir omgitt av diamanter, ifølge Brides.

Tenker du også på Syden-ferier med strandselgere som skal prakke på deg edelstener med tvilsomme slipinger til 10 euro når du hører navnet månesten? Du er ikke alene. Men denne edelstenen er faktisk veldig trendy i år når det gjelder forlovelsesringer. For ikke å snakke om unik.

Månesten

– Forlovelsesringer med månesten bærer en drømmende, himmelsk energi som er utrolig forlokkende. Jeg tror kvinner ser på dem som en kilde til kjærlighet og dyp heling, sier smykkedesigner Jacquie Aiche til The Zoe Report.

Stenen er gjerne lysende hvit og sølvaktig i fargen, men når lyset treffer den riktig, kan du se nyanser av både turkist og lavendel i den. The Zoe Report omtaler den som «et kaleidoskop på fingeren din». Vi er solgt.

Perleringer

Hvem har egentlig sagt at en forlovelsesring må ha bling-bling-effekt for å garantere et ja?

I vinter skrev Town & Country at perleringer som forlovelsesringer er en økende trend. Vi tipper det skjer i kjølvannet av trenden med perlekjeder- og ørepynt som har tatt av de siste par årene.

Vil du ikke gi din utkårede en ring med edelsten på, kan en ring med én eller flere perler på dermed være et fint alternativ. Ellers kan du alltids se til kjendiser som Ariana Grande, som fikk en diamantring med en perle på av kjæresten sin.

Også Vogue har satt sitt godkjenningsstempel på perleringen til frieri. Magasinet omtaler ringen som «svaret til de som søker enkel, undervurdert eleganse. Et symbol på visdom, lojalitet og lykke». Er det godt nok for Vogue, er det godt nok for oss.

Perleringer var også veldig populære «i gamledager», så dette er heller ikke så dumt å se etter i vintagebutikker, eller rote i smykkeskrinet til bestemor. Mer unikt enn det, blir det neppe. Ikke minst bærekraftig.

Eksperimentelle ringer

De siste årene har stadig flere gullsmeder og smykkemerker begynt å eksperimentere med ulike fasonger og detaljer. Det passer perfekt med tendensen hvor kvinner anno 2021 gjerne ønsker personlige ringer som går overens med stilen deres.

En ring som kvinnen i ditt liv ville ha brukt til hverdags og fest, kan funke vel så bra som den klassiske diamantringen. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Les også: Slik velger du riktig størrelse på forlovelsesringen

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...