Urbant Oslo-bryllup på Stratos

Urbant Oslo-bryllup
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Marianne og Christopher drømte om et bryllup i en storby. På tross av koronapandemien klarte de å skape sin drømmedag midt i Oslo sentrum med et urbant bryllup! Bli inspirert av de stilfulle grepene og personlige detaljene og få parets beste planleggingstips.

Tekst: Redaksjonen Foto: Michaela Klouda

Hva slags bryllup ønsket dere?

Vi ønsket oss et bybryllup! Vi elsker storbyer, og vi er veldig urbane og glad i byliv, så det var aldri et alternativ for oss å feire på et landlig sted.

Vi diskuterte en stund om vi skulle reise til London for å gifte oss, men landet på at Oslo tross alt har vært hjemmet vårt i syv år og har storbyfølelse nok. I tillegg var det enklere for oss og alle gjestene at det ikke involverte mye reising. Så da bestemte vi oss for et urbant Oslo-bryllup!

Vi elsker storbyer, og vi er veldig urbane og glad i byliv, så det var aldri et alternativ for oss og feire på et landlig sted.

brudeparet

Fortell om selve bryllupet

Brud og forlover startet dagen hos Jan Thomas Studio for å få fikset hår og sminke. Etter ca. 3 timer i frisørstolen bar det hjem til leiligheten vår for å skifte til brudekjole, motta brudebuketten og blomster til håret. Vel hjemme var det bare å få i seg noen smoothiebowls og skifte og gjøre seg klar. Fotografen ankom og blomstene ble levert.

Brud og forlover kjørte bil til Skaugum i god tid, sammen med forlovers mann og baby. 

Brudgom og forlover ordnet seg på en suite på hotell Amerikalinjen, der brudeparet skulle tilbringe natten. Amerikalinjen stilte med makroner, sjokolade og bobler for å ønske til lykke med dagen, som ble fortært av gutta før turen gikk opp til Skaugum.

Kl. 14.00 ankom gjestene Bar Skaugum, også kjent som Palace Grill. Vi hadde lagd en portal av ballonger og girlander som bakgrunn for seremonien. Det var bobler og snacks i porsjonsbeger til alle gjestene, og gjestene spredte seg rundt i lokalet i bakgården.

Artist Isak Heim er en veldig god venn av brudgommens lillebror, så han stilte opp for å synge i vielsen. Det var stor spenning da Marianne ankom lokalet og gikk inn i bakgården til «L-O-V-E» av Nat King Cole. Dette første synet av hverandre i finstasen og høytideligheten ble et veldig stort øyeblikk for alle!

Les også: Sanger som er perfekte for vielsen

Vielsen

Vielsen var i regi av Humanistforbundet, med musikalske innslag fra Isak Heim med sangene «All of Me» av John Legend og «Du e alt eg treng» av Eva Weel Skram. Etter seremonien ble det konfetti, bobler og noen klemmer på Skaugum.

Det ble en veldig god stemning, så god at vi måtte be alle sette seg ned ved bordene og holde litt mer avstand.

Bryllupsfesten

Vi hadde planlagt at vi skulle gå fra Skaugum til Stratos, og ta bilder i Oslo sentrum på veien. Vi hadde været med oss denne dagen også, så vi begynte å gå fra Skaugum etter vi hadde tatt noen bilder utenfor med sønnen vår, som nå skulle hjem til barnevakten.

På Youngstorget møtte vi forlovere og familiemedlemmer for litt bilder av familiene samlet.   

Etter fotoseansen var det duket for velkomstbobler og snitter i 11. etasje på Stratos. Etter litt mingling og skribling i gjesteboken var det tid for å ta plass ved bordene oppe i 12. etasje. Her var det pyntet med blomster på bordene og store gullballonger med helium.

Vin ble skjenket i glassene og brudeparet ønsket velkommen før de ga ordet til toastmasteren. Middagen var vegetar da brudeparet ikke spiser kjøtt. Den første retten som var bakt blomkål med kummin, rotfruktchips, potetpurre og sopp kom på bordene.

Alle spise og koste seg, og talene gikk sin gang. Til hovedrett ble det servert byggrynsrisotto med tomater, sopp og edamamebønner.

Vi hadde bestilt en bryllupskake med pistasj og mocca fra Oslo Raw, og i tillegg hadde vi laget donut-vegg med våre favoritt donuts. Flere av gjestene hadde også med hjemmebakte kaker, så det var vel ingen som dro sultne fra festen.

Jeg gjorde et kjolebytte, og så hadde vi en liten selskapslek helt på tampen før alkoholserveringen sluttet kl 12. Brud og brudgom ble plassert rygg mot rygg på to stoler, med en sko fra hver i hver hånd.

Vi skulle rekke opp den skoa som representerte den vi mente var svar på spørsmål som ble stilt, og vi var overraskende enige i det meste om hverandre.

Jeg gjorde et kjolebytte, og så hadde vi en liten selskapslek helt på tampen før alkoholserveringen sluttet kl 12.

brud

Hvor lang tid brukte dere på å planlegge?

Vi brukte rundt ett år på planleggingen. De store tingene ble booket med en gang og vi senket derfor skuldrene litt. Detaljer og småting ble bestemt helt på slutten etter at vi bestemte oss for å gjennomføre av et urbant Oslo bryllup til tross for covid-19.

Hvor hentet dere inspirasjon fra?

Vi hentet inspirasjon fra Instagram, Pinterest og bryllupsmagasiner. Vi hadde veldig lyst til å dra på både bryllupskakesmaking og bryllupsmesse, men det rakk vi aldri.

Hvor mange gjester hadde dere?

Vi hadde i utgangspunktet invitert ca. 85 gjester i bryllupet, men det ble noe frafall grunnet covid-19. Christopher har en del familie i USA, og de kunne så klart ikke komme. Vi endte opp med 70 gjester. 

Hva gjorde dere for å sette særpreg på bryllupet?

Vi ønsket oss et bryllup som passet oss, noe vi kunne kjenne oss igjen i når det kom til lokasjon, seremoni, program, mat og drikke. Det skulle gjenspeile våre verdier, hva vi likte å gjøre og spise, vi hadde ellers ganske lite ekstra stæsj.

Det at vi kjørte vegetarmiddag for eksempel er kanskje et særpreg, at seremonien og festen var der det var, var veldig oss. 

Var dere noen gang uenig under planleggingen?

Vi var aldri uenige om hva vi hadde lyst til under bryllupet og hvordan et urbant Oslo-bryllup skulle være for oss. De eneste diskusjonene vi hadde gjaldt egentlig hvorvidt vi skulle gå for å gjennomføre et bryllup i såpass usikre tider, og så var det diskusjoner underveis om hvilke endringer vi måtte gjøre og hva vi skulle kutte og ikke. Excel-budsjettet og en ganske tydelig plan var god å ha.  

Ble bryllupet slik dere hadde sett for dere?

Både ja og nei. Vi hadde jo sett for oss en heidundrende fest, med DJ og saksofonist som spilte ut i de sene nattetimer, men slik ble det ikke. Vi hadde ikke sett for oss ekstra avstand mellom folk, og gjester som manglet, ingen alkohol etter kl 24.00 osv. Men sett bort fra dette ble dagen akkurat slik vi hadde håpet på!

Strålende vær, glade mennesker, konfetti, bobler, god mat, strålende sol, bryllupsbilder rundt omkring i Oslo, og et lite nachspiel – det ble en fantastisk dag!

Fest og konfetti!

Vi hadde jo sett for oss en heidundrende fest, med DJ og saksofonist som spilte ut i de sene nattetimer, men slik ble det ikke.

BRUDEPARET

Er det noe dere ville gjort annerledes?

Vi skulle gjerne hatt alle gjestene tilstede og hatt en skikkelig fest, mer klemming og nærhet! Men det vi gjorde ut av dagen vår er vi veldig fornøyde med.

Hva er der mest glad for i etterkant at dere la vekt på?

Lokasjonen gjenspeilet veldig godt hvem vi er og hva vi liker. Vi er også glad for at vi valgte å ha en bryllupsfotograf tilstede hele dagen. Vi har så mange fine bilder fra denne veldig begivenhetsrike dagen i livet vårt, så å ha en god fotograf til å forevige hele dagen er vi veldig glade for at vi gikk for.

Da solen skulle til å gå ned ble vi lurt ut på terrassen av fotografen, og vi tok noen bilder på taket av Stratos i solnedgang. Den gode stemningen inne fortsatte, og desserten kom på bordet sammen med kaffe og avec. Desserten var sjokolademousse med pasjonsfruktkompott og minimarshmellows og minimarengs.

Hvordan fant du brudekjolen?

Jeg hadde booket prøvetimer på flere av Oslos brudesalonger rundt juletider året før bryllupet. Jeg kom inn på prøvetime hos brudesalongen White by Green med en forestilling om at jeg skulle ha en kjole med blonder og masse masse tyll.

Men jeg ble utfordret til å prøve helt enkle, klassisk tettsittende kjoler, og ble veldig overrasket over at jeg definitivt likte disse kjolene best. Jeg hadde noen fine favoritter fra den første prøvetimen, og en tanke om hva jeg skulle se etter på neste prøvetime.

Samtidig fulgte jeg med på Finn.no, og fant plutselig drømmekjolen på der. Jeg dro for å prøve denne, og den satt som et skudd!

Hva var det beste øyeblikket i løpet av dagen?

Det er jo nesten umulig å velge ett øyeblikk fra en sånn dag, men vi tror øyeblikket da vi så hverandre i finstasen for første gang under vielsen og samtidig kjente på høytideligheten ved at vi om minutter skulle bli mann og kone, var det fineste.

Øyeblikket da vi så hverandre i finstasen for første gang under vielsen og samtidig kjente på høytideligheten ved at vi om minutter skulle bli mann og kone, var det fineste.

BRUDEPARET

Ga dere hverandre morgengave?

Ja, på en måte. Vi ga ikke hverandre gave morgenen etter bryllupet, men vi hadde blitt enige om at morgengaven skulle være kunst fra en av våre favorittkunstnere, Maiken Stene. Så morgengaven til hverandre ble at vi spleiset på et bestillingsverk fra Maiken.

Deres beste tips til kommende brudepar?

Kjør et opplegg som er dere! Ikke vær redd for å ta valg som ikke er tradisjonelle så lenge de representerer dere. Det er deres dag! 

Ikke vær redd for å ta valg som ikke er tradisjonelle så lenge de representerer dere. Det er deres dag!

BRUDEPARET

Var dere på bryllupsreise?

Vi hadde planlagt bryllupsreise til Singapore, men denne ble så klart kansellert på grunn av covid-19. Men den er ikke avlyst! Den er bare utsatt. Vi skal til Singapore og kose oss bare vi to med basseng, cocktails og god mat når pandemien er over.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: