Utdrikningslag i utlandet? Forloverne deler sine beste tips

Pia på utdrikningslag i Paris

Det kribler i alles mager etter å kunne reise igjen - og hva med å legge utdrikningslaget til utlandet? Forloverne til Pia, Julie og Anniken, stelte i stand tidenes utdrikningslag i hennes favorittby - Paris - for noen år tilbake. Vi tok en prat med dem for å få alle gode tips og triks til planleggingen. Slik kan det bli noe enklere også for deg å gjennomføre et utdrikningslag i utlandet!

Tekst: Redaksjonen Foto: Privat

Først av alt – fortell om programmet og helgen i Paris!

Utdrikningslaget startet fredags morgen ved at bruden trodde at hun skulle i et klientmøte sammen med en kollega. Vi hadde alliert oss med sjefen hennes og møtte opp på arbeidsplassen tidlig på morgenen for å blåse opp ballonger og henge opp bannere. Da Pia kom inn i møterommet med saksmappen under armen, sto en hel gjeng jenter i Paris-inspirerte antrekk med bobler i glasset og ropte «Overraskelse!».

overraskelse på kontoret med utdrikningslag

Da Pia kom inn i møterommet med saksmappen under armen, sto en hel gjeng jenter i Paris-inspirerte antrekk med bobler i glasset og ropte «Overraskelse!».

Deretter var det satt av litt tid til at vi kunne dra hjem til Pia for å drikke champagne og pakke kofferten hennes, før en karaoketaxi hentet oss og kjørte til Gardermoen. På Gardermoen ventet enda et par venninner som hadde kommet nordfra og som skulle være med, til brudens store glede!

Ankomst til Paris

Vi ankom Paris litt utpå ettermiddagen. Etter innsjekk på hotellet, hvor ytterligere flere venninner overrasket bruden med sitt oppmøte, fikk alle tid til å stelle seg litt etter reisen. Deretter dro vi opp i Triumfbuen og nøt utsikten over Paris, før vi tok et par drinker på en fortausrestaurant. Vi spiste middag på den populære pizzarestauranten Jimmy 2 Fois, hvor vi drakk vin og koste oss resten av kvelden.

Pias utdrikningslag i Paris

Lørdag i Paris – med hemmeligheter for hele utdrikningslaget

På lørdags morgen var det felles frokost med croissanter og mimosas i suiten til bruden og forloverne, før det var tid for litt aktiviteter. Pia fikk enkelte oppgaver på veien som vi visste ville utfordre henne, men som samtidig var helt harmløse. Blant annet måtte hun «photo-bombe» turister som tok bilder foran Louvre, og kjøre en egen photosession foran kjente landemerker.

alle jentene samlet i Paris for utdrikningslag i utlandet

Hovedaktiviteten for lørdag hadde vi holdt hemmelig for hele gruppen i planleggingsfasen. Det var veldig gøy å se reaksjonene til alle da vi avslørte at vi skulle kjøre retro motorsykler gjennom Paris sammen med en gjeng kjekke menn! Dette ble en braksuksess, og både bruden og resten av gjengen koste seg med sightseeing på to hjul.

Det var veldig gøy å se reaksjonene til alle da vi avslørte at vi skulle kjøre retro motorsykler gjennom Paris sammen med en gjeng kjekke menn.

Planen var å spise sen lunsj i Luxembourg-parken med noen flere utfordringer for bruden. Men et kraftig regnskyll medførte at vi måtte flytte pikniken innendørs. Dette tok vi på strak arm. Mens resten av jentene tok seg en barrunde, kjøpte vi inn mat og dekket opp til piknik på hotellet. Under lunsjen ble det blant annet avholdt quiz om bruden hvor hun selv var fasiten. Vi hadde også spilt inn en videohilsen fra brudgommen hvor det var lagt opp til at de skulle svare på de samme spørsmålene, hvilket ble en veldig morsom seanse!

Aktivitet under utdrikningslag i utlandet

Alle fikk et par timer til egen disposisjon på ettermiddagen for å hente seg inn etter en hektisk dag. Selv brukte vi tiden til å ta ansiktsmasker og slappe av med bruden. Deretter pyntet vi oss før det var klart for pre-drinks på galleriet Palais de Tokyo og treretters middag på italiensk restaurant. Etter middagen dro vi videre til en club under Triumfbuen, hvor vi danset ut i de sene nattetimer.

Vi hadde også spilt inn en videohilsen fra brudgommen hvor det var lagt opp til at de skulle svare på de samme spørsmålene, hvilket ble en veldig morsom seanse!

Tre venninner samlet rundt frokostbordet på pias favorittrestaurant i paris

Søndag – Brudens favorittrestaurant og Eiffeltårnet

Søndag hadde et mer uformelt opplegg som startet med brunch på en av Pias favorittrestauranter i Paris, Ralph’s. Deretter ruslet vi rundt, besøkte Eiffeltårnet, stakk innom et bakeri for kaffe og søtsaker, shoppet litt og bare koste oss i en av Europas fineste byer. Vi har inntrykk av at det var en sliten og fornøyd gjeng som returnerte til Oslo senere på kvelden.

Les også: Få Pias beste planleggingstips for drømmebryllupet

Hvordan gikk dere frem i planleggingen av et utdrikningslag som skulle skje i utlandet?

Vi startet planleggingen ca. ett år i forveien. Det første vi gjorde var å få en liste fra bruden over hvem hun ønsket at skulle delta i utdrikningslaget. Deretter bestemte vi oss for destinasjonen Paris. Det er nemlig en av brudens favorittbyer og som vi tenkte ville være midt i blinken for henne!

Vi opprettet en Facebook-gruppe med alle «deltakerne» hvor vi fortalte overordnet om planer, budsjett og lignende. Prisen hver deltaker betalte skulle dekke fly, bosted, frokost, middag og en aktivitet. Når det var bestemt hvor mange som ønsket å være med, satte vi opp tre alternative helger og lagde en poll med avstemming på gruppa.

Det eneste utlegget vi hadde ett år i forkant var flybillettene tur/retur Oslo-Paris og reservasjon av hotell. Vi bestilte billetter direkte via AirFrance ettersom vi tidligere har hatt litt dårlig erfaring med endring/avbestilling via tredjepartsleverandører.

Pia på utdrikningslag i Paris

Hotellvalget

Vi valgte å bo på et hyggelig boutique-hotell sentralt i Paris, Hôtel Louvre Piemont. Vi ønsket å bo et sted som både var i gåavstand til resten av helgens program og hvor vi kunne spise lunsj/frokost i et felles oppholdsrom.

Budsjettvennlig

Det var viktig for oss å forsøke å gjøre turen så budsjettvennlig som mulig. Spesielt ettersom det var så mange (18 stk) som hadde lyst til å være med å drikke ut Pia. Samtidig var det viktig for oss at vi skulle bo på et fint hotell, gjøre morsomme aktiviteter og spise og drikke godt! Dette løste vi ved å legge litt ekstra penger i enkelte poster på programmet, mens vi kjørte mer rimeligere løsninger på andre ting.

Les også: Dette er forventningene til rollen som forlover

Hva var viktig for dere å prioritere?

Det var viktig for oss at bruden skulle få mest mulig tid sammen med alle jentene. Samtidig som det skulle være et opplegg som gjorde at man fikk tid til å slappe litt av innimellom. Vi hadde også lyst til å finne en destinasjon som bruden kom til å ELSKE.

I tillegg ønsket vi at opplegget skulle føles personlig for Pia, og at det ikke bare ble en ordinær jentetur til Paris. Vi forsøkte derfor å legge opp til flere personlige «innspill» underveis, f.eks. quiz om bruden og videohilsen fra brudgommen. Vi hadde også trykket opp et detaljert program for helgen med tekst og bilder. Dette visste vi var helt i brudens ånd.

Vi forsøkte derfor å legge opp til flere personlige «innspill» underveis, f.eks. quiz om bruden og videohilsen fra brudgommen. Vi hadde også trykket opp et detaljert program for helgen med tekst og bilder, noe vi visste var helt i brudens ånd.

Vi hadde også kjøpt inn flere engangskameraer som jentene fikk utdelt med en klar oppfordring om å ta masse bilder. Bildene fremkalte vi da vi var tilbake i Oslo, og limte inn i et album som Pia fikk i gave fra oss på bryllupsdagen. Dette er virkelig noe vi kan anbefale andre forlovere å gjøre!

Hvilke tips kan dere gi til andre forlovere som vil arrangere utdrikningslag i utlandet?

Dersom dere vil ha utdrikningslag i utlandet kan vi anbefale å være tidlig ute med å booke fly, bosted og restauranter – særlig dersom det er mange som skal på tur. Vi fikk alle som skulle være med til å betale inn ca. kr. 3.000 før vi reserverte fly og bosted. På den måten hadde vi kontroll på de store utleggene som måtte gjøres i forkant av reisen.

Utdrikningslag i utlandet

Hvordan holdt dere det hele som en overraskelse?

Vi fikk Christoffer (brudgommen) til å planlegge noe med Pia denne helgen. Pia trodde også at den ene forloveren, Julie, og en annen venninne ikke var i Norge på dette tidspunktet. Dette senket mistanken om at noe kunne skje denne helgen.

Vi avtalte videre med sjefen til Pia at han skulle booke inn et klientmøte sammen med Pia på morgenen for avreisedagen. Slik kunne vi overraske henne i en setting hun kanskje ikke hadde forventet.

Hvordan legge opp dagsplanene og veksling mellom fritid, aktiviteter og noe som alle liker?

Vi tenkte nøye gjennom hva vi trodde Pia ville like og hva som kunne overraske henne litt ekstra, uten å ta henne for mye ut av komfortsonen. Og så planla vi en hovedaktivitet ut fra dette. Deretter la vi til aktiviteter som var hyggelige, men som ikke dro kostnadene av gårde. Man får jo mye gratis med utdrikningslag i utlandet. Paris er en så spesiell og kul destinasjon – bare det å gå eller sykle rundt i byen er jo en opplevelse i seg selv.

Vi hadde også lyst å gi alle som var med en unik og minnerik tur til Paris. Derfor la vi inn litt rom i programmet og prøvde bevisst å ikke presse inn altfor mye fra morgen til kveld. Det viktigste for oss var å ha et godt og morsomt opplegg som alle hadde lyst å være med på, men som likevel føltes behagelig.

Les også: Disse aktivitetene er garantert suksess i utdrikningslaget

Hva tok mest tid, og hva vil dere anbefale andre å prioritere for utdrikningslag i utlandet?

Den første og viktigste oppgaven for å ha et vellykket utdrikningslag i utlandet var å finne et hyggelig hotell som lå riktig plassert, hadde plass til alle og som var innenfor budsjett. Da dette var booket kom resten ganske enkelt. Det tok også en del tid å prioritere hva vi skulle legge penger i. Herunder lande en aktivitet som vi var sikre på at Pia ville like og samtidig bli overrasket over. Det som kanskje var mest jobb, var å finne gode restauranter som kunne ta imot en såpass stor gjeng. Med litt god tid så klarer man det helt fint.

Det som kanskje var mest jobb, var å finne gode restauranter som kunne ta imot en såpass stor gjeng. Med litt god tid så klarer man det helt fint.

Og hva var overraskende gøy og enkelt?

Det var veldig gøy og sånn sett en enkel jobb å legge opp en aktivitetsdag i Paris! Det er så mange flotte steder, hyggelige parker og områder som er en opplevelse i seg selv. Det var videre utrolig gøy å pønske ut morsomme aktiviteter og oppgaver som bruden skulle løse underveis. Det var også lett å lage en herlig piknik med vin, gode oster og baguetter, uten at det verken kostet for mye eller krevde for mye logistikk.

Noen gode tips til samarbeid rundt et utdrikningslag, dersom det er flere forlovere for eksempel?

Fordel oppgaver og ansvarsområder, det gjør det enklere og mindre overveldende å planlegge en full helg for 18 personer. Sparr sammen på de morsomme tingene, som hva man skal gjøre og hvilke hovedaktiviteter man skal legge opp til. Det gjør hele planleggingen enda mer gøy! I tillegg til oss forlovere, var også to av brudepikene, Isabel og Milena, veldig delaktige i planleggingen. Det var helt klart en fordel å være flere hoder som kunne gjøre research og ta ansvar i prosessen.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: