Utdrikningslag under korona

utdriningslag aktiviteter
utdrikningslag med jentene

Har du fått den heldige oppgaven å arrangere utdrikningslag – men i den litt uheldige situasjonen med korona? Våre forlovereksperter er på saken – og har kommet opp med en rekke ting å gjøre som vil lage blest om utdrikningslag – selv under korona!

Tekst: Tonje Reusch Tandstad og Anniken Reusch Pettersen Foto: Getty

Det er nok mange forlovere som nå klør seg i hodet i forhold til hvordan de skal arrangere utdrikningslag i korona-tiden. Midt i en global pandemi kan det føles nesten umulig å planlegge et utdrikningslag med usikkerheten som eksisterer. Men fortvil ikke! I denne artikkelen vil du finne forslag som kan gjøre det mulig å faktisk planlegge et vellykket utdrikningslag også under korona.

Utforsk din kreative side

En save the date for utdrikningslag kan aldri komme for tidlig. Sett derfor en dato allerede nå! Deretter oppretter du et lukket Facebook-arrangement. Vær nøye med at det skal holdes hemmelig for bruden!

Når dato og event er i boks, er det lurt å sette opp en kjøreplan for dagen, time for time.

Erfaringsmessig ligger nøkkelen til et vellykket utdrikningslag ofte i de kreative detaljene du har laget selv. Dette viser seg kanskje å være ekstra viktig når man skal arrangere et utdrikningslag i koronatiden.

munnbind til utdrikningslag

Start brainstormingen tidlig; Hva med å kjøre et tema for dagen? Hvorfor ikke trykke opp like t-skjorter til deltakerne med bilde av bruden? Personlige munnbind med temaprint, eller lag goodiebags som jentene kan få utdelt som start på dagen? Det er utrolig hvor glad man kan bli av å få en liten pose med sprudlevann, en baguette, og litt partyeffekter. Plutselig er gjengen klar for fest og til å feire brudens last hurrah!

Et tips er å planlegge hvor dere ikke er avhengig av booking. Restaurantbesøk -, karaokebar m.m. kan for eksempel bli stengt på kort varsel. Sats heller på kreative utendørsarrangementer og take-away lunsj i parken. Hvis værmeldingen skulle melde regn når dagen nærmer seg, kan en vurdere å rigge opp et telt ute, f.eks i noen sin hage. Pynt med ballonger, lyslenker og pledd til lunsjen i stedet.

Erfaringsmessig ligger nøkkelen til et vellykket utdrikningslag ofte i de kreative detaljene du har laget selv.

forlovereksperter tonje og anNiken

lunsj utendørs kan være en super aktivitet til utdrikningslag i korona

Les også: Forventninger rundt rollen som forlover

Koronavennlige ting å gjøre i det fri

Etter å ha tilbrakt mesteparten av 2020 “låst” innendørs, er det nå en bedre tid enn noensinne å komme seg ut i frisk luft. Nå som sommeren nærmer seg med stigende temperaturer og lengre dager, finnes det utallige muligheter utendørs. Uansett hvordan du velger å integrere utendørs i festen din, kan du være sikker på å lage minner fylt med moro, kvalitetstid og ikke minst mange flotte bilder å se tilbake på.

Se dette innlegget på Instagram

Hvis bruden har drevet med en idrettsgren i sin ungdom, la oss si langrenn, kan det være gøy å gjøre noe morsomt ute; f.eks. finne noen gamle ski, kle henne i en vintage kondomdrakt, startnummer og ha konkurranser på en gressplen.

En SUP tur på fjorden eller den lokale innsjøen kan også være gøy, hvor man også kan holde god avstand til de andre deltakerne underveis. Boblefotball er garantert en sikker vinner, og ikke minst korona-vennlig, da alle deltakerne oppholder seg inne i sin egen boble!  Dette garanterer mye latter og det finnes flere steder som tilbyr utleie.

boblefotball er en av mange aktiviteter som passer til utdrikningslag i korona

Siden man planlegger for å være mye utendørs er det lurt å be deltakerne om å ha med seg godt med klær sånn at man kan sitte ute. Dette gjelder også til måltider. Ta gjerne med klappstoler og pledd slik at alle er komfortable til de sene nattetimer. Og hva med å leie inn noe virtuell underholdning til kvelden mens man spretter noe musserende? 😉

Det er også veldig gøy å få laget en film med videohilsener fra eks-kjærester og/eller brudgommen som man kan vise på kvelden. Kanskje kan dere lage en drikkelek  for bruden ut av spørsmål du har stilt brudgommen i forkant.

utdriningslag aktiviteter

Les også: Forloverrollen og utdrikningslaget

Virtuelt utdrikningslag 

Dersom det skulle vise seg at du ikke får hatt utdrikningslaget på grunn av korona-restriksjoner, kan en idé være å ha et virtuelt utdrikningslag (eller deler av dagen) på Teams eller Zoom.

aktiviteter som paint and sip er gøy i utdrikningslaget selvom det er korona

‘Paint’n Sip’ kan være et godt alternativ her. Det er fleksibelt og kan gjøres både på en gitt lokasjon eller digitalt hvis restriksjonene hindrer dette. Det er fylt med moro, maling, skåling og kreativitet! Alle deltagere får utdelt hvert sitt malesett-kit, og vil så bli guidet av en instruktør i å male enten et gitt motiv eller en aktmodell. Her kan man se hverandre og skåle i medbrakt drikke underveis. Selvfølgelig er det ekstra viktig å skåle ofte med bruden!

Virtuelt kan en også introdusere leker og konkurranser. Noen ideer inkluderer in-house skattejakt, matlagingskonkurranse, karaoke sing-off eller et trivia-spill sentrert rundt bruden.

Wife of the party

Hvis du likevel ikke helt får til å arrangere drømmeutdrikingslaget du alltid har sett for deg pga restriksjoner, hva med å arrangere utdrikningslaget du har planlagt som et inndrikningslag etter bryllupet i stedet?

utdrikningslag
bord dekket for utdrikningslag utendørs

Det er ingen regel som sier at utdrikningslag må være før bryllupet. Visst, tradisjonelt sett har det blitt gjort på den måten, men her er alle muligheter åpne! Kanskje inndrikningslag er det nye utdrikningslaget? Andre ideer til morsomme navn for et slikt arrangement kan være “Wife of the party”, eller “Wedlock party”; kun kreativiteten setter grenser.

La oss sparke de gamle, tradisjonelle ideene for utdrikningslag til siden og bli kreative. Det er tross alt 2021. La oss feste deretter!

Lykke til!

Tonje og Anikken

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: