Vakker bløtkake til bryllup

bløtkake til bryllup

For deg som ønsker en tidløs klassiker til bryllup - velg en bløtkake og topp den med ville og spiselige blomster! Her guider matstylist Marianne Gjengedal deg frem til en vakker bløtkake du kan servere i bryllup.

Tekst: Marianne Gjengedal Foto: Marianne Gjengedal
Annonse
Feras_Artikkel_Start_Mondaine_1

Bløtkake til bryllup

Bløtkake til bryllup – ingredienser

Før du begynner anbefaler i å lese denne guiden med tips fra Marianne Gjengedal.

Du trenger:

  • 6 egg
  • 240 g sukker
  • 240 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 10 dl kremfløte
  • 600g friske jordbær
  • Ca. 50 g Sukker
  • 1 kurv bringebær

Slik lager du bløtkakens fyll

Skyll og rens jordbærene. Skjær jordbærene i ½ cm skiver eller mindre terninger og legg de i en bolle. Rør inn sukkeret og la bærene stå i minst 30 min til de har begynt å safte seg og sukkeret har smeltet.

Mengden sukker avhenger av hvor søte bærene er, så sjekk om bærene og saften er god og søt, og tilsett litt mer hvis det er nødvendig. Hell av jordbærsaften og spar den til dynking.

Pisk 4 dl av kremfløten til en fast krem og vend inn jordbærene og hele bringebær. Del sukkerbrødene i tre og legg en bunn på et fint fat. Dynk med jordbærjuice og legg på 1/5 av kremen med bær.

Fortsett med å bygge opp kaken med bunn, dynking og krem. Mens du stabler kaken er det lurt å passe på at du bygger den rett og jevnt oppover.

Sett deg gjerne på huk eller bøy deg ned for å sjekke at den er rett fra alle vinkler.

Kaken klarer å holde høyden så lenge den er rett!

Sett kaken kaldt i 30 min.

Bløtkake til bryllup

Krem til bløtkaken

Pisk resten av kremfløten med 1 ss sukker, og smør et tynt lag med krem utover kaken. Ha resten av kremen i en sprøytepose med en fintagget stjernetupp.

Sprøyt en rad kremtopper fra bunnen av kaken og opp. Jeg fikk plass til 6 topper. Bruk baksiden av en skje eller en flat smørkniv og smør halvparten av kremtoppene ut den ene siden. Sprøyt en ny rad med litt overlapp og gjenta over hele kaken.

– Jeg fikk akkurat nok krem til å sprøyte en rad med krem rundt hele kaken også.

Les også: Slik lager du marmorert kake til bryllup

Slik pynter du bløtkake til bryllup

Hvis det er sommer er det både vakkert å godt å pynte kaken med spiselige blomster som prestekrage, rødkløver, roser, fioler eller jordbærblomster. Hvis det er utenfor sesong, er det fint å pynte med litt mynte og røde bær.

Kaken holder et par dager i kjøleskapet. Blomstene holder 1 dag.

– Jeg syntes bløtkaker er på det vakreste den samme dagen som de har blitt pyntet, men smaker kanskje aller best dagen etter. Så forhåpentligvis blir det igjen noen rester…

Flere vakre dessertkaker
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: