Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Del 1: Veien mot mitt drømmebryllup

Bryllup, bryllup og mer bryllup. Slik har de siste årene mine sett ut. Med kjole, håret oppsatt og et kakestykke i hånden blir jeg som oftest tatt for å være en venn av brudeparet. Lite vet gjestene at jeg er på oppdrag for brudeparet selv; bryllupsfotograf kamuflert som gjest.
Anna Olette Tangen jobber som bryllupsfotograf og skal nå gifte seg

Rollene er snudd! Bryllupsfotograf Anna Olette Tangen har de siste årene vært i flere bryllup enn vi bare kan drømme om. Men nå er rollene snudd – det er hun som er forlovet. Bli med på reisen når hun nå går i gang med planleggingen av drømmebryllupet sitt, og det med masse erfaringer og triks i kofferten!

DRØMMEBRYLLUP – in the making // DEL 1

Bryllup, bryllup og mer bryllup. Slik har de siste årene mine sett ut. Med kjole, håret oppsatt og et kakestykke i hånden blir jeg som oftest tatt for å være en venn av brudeparet. Lite vet gjestene at jeg er på oppdrag for brudeparet selv; bryllupsfotograf kamuflert som gjest.

Slik startet det…

Oppstart av firmaet Annaolette Visuals AS (også kjent som @annaolettevisuals ) startet med en liten interesse for foto som yngre, som utviklet seg til en større interesse, som utviklet seg til oppdrag, som igjen utviklet seg til et bryllup, og deretter mange, mange flere bryllup.

På kort tid ble altså et bryllup til flere, parallelt eskalerte også firmaet, fra en fotograf til å være flere. I dag er vi et team fotografer som sammen jobber med å dokumentere bryllup på tvers av Norge.

Jeg har fått gleden av å være vitne til ekte kjærlighet feiret på hundre forskjellige måter.

anna olette tangen

Kjærlighet feiret på hundre forskjellige måter

Som bryllupsfotograf har jeg reist landet rundt for å ta del i storslåtte bryllup. Alt fra små gårdsbryllup i bygdene, til store kostbare selskap i storbyene. Bryllup utendørs og innendørs, langs fjord og fjell. Jeg har fått gleden av å være vitne til ekte kjærlighet feiret på hundre forskjellige måter.

Som bryllupsfotograf jobber du tett på brudeparet, og får ta del i alle øyeblikkene paret opplever i løpet av dagen. En jobb som handler om å forevige en veldig spesiell dag, og alle de små øyeblikkene den inneholder. En jobb som handler om å være til stede og observant. Med andre ord en jobb av stor betydning.

Les også: Bruden forteller – slik planlegger du en bryllupshelg

Eget bryllup

Nå er tiden kommet for å arrangere mitt eget bryllup. Jeg vet mye om bryllup, men lite vet jeg om det å skulle planlegge sitt eget. Jeg får inntrykk av at valgene er mange, og mulighetene uendelige.

Heldigvis står jeg ikke alene. Jeg skal i tiden fremover benytte meg av dyktige folk jeg har møtt på min vei. Talentfulle aktører av alle slag. Parallelt med planleggingen får jeg endelig muligheten til å lekke litt tips fra innsiden. Gi dere et lite innblikk i hvordan ting fungerer bak kulissene.

STYLED SHOOT: Irene og Aron Aamodt på styled shoot i lokalene til Huser Gård – det hele i regi av bryllupsfotograf Anna Olette Tangen og hennes firma @annaolettevisuals. Shooten besto av en rekke talentfulle aktører, derav Anne Schoenning på sminke og hår, bryllupsstylist Cathrine Fosse og Sandra M. Calderón fra Kristins Brudesalong.

Les også: 5 grunner til å legge bryllupsfotograferingen en annen dag

Parallelt med planleggingen får jeg endelig muligheten til å lekke litt tips fra innsiden. Gi dere et lite innblikk i hvordan ting fungerer bak kulissene.

anna olette tangen

Innblikk i andre fagfelt

Dette har kanskje vært det aller mest interessante på reisen, et lite innblikk i hvordan ting skapes, settes sammen og blir til. Mengden planlegging som kreves for et gjennomført program, presisjonen bak en god søm eller antall timene som ligger bak noe som smaker godt.

Bak hvert talent eller et godt håndverk, ligger det måneder, kanskje flere år med erfaring. Dette er folk som jobber dag og natt for å gi brudeparet en dag de sent vil glemme. Jeg ser mennesker som brenner for faget sitt, mennesker som legger timevis av arbeidstimer ned i små detaljer som utgjør en større helhet.

Mitt bryllup

Gjennom disse artiklene ønsker jeg ganske subjektivt å avdekke flere av de dyktige menneskene jeg har møtt på min vei. Vise dere hvordan de jobber og betydningen av et grundig arbeid. Hver måned frem mot 28. mai 2022, vil jeg kontinuerlig publisere noen av mine stoppesteder på veien både her på dittbryllup.no og på @dittbryllup.

Selv er jeg veldig spent på hva den vil bringe. Følg meg på veien mot mitt bryllup!

Ny spalte fra bryllupsfotograf Anna Olette Tangen finner du hver måned under Hilsen nyforlovet.


Les også: 12 tips til hvordan starte planleggingen

Les også: 25 lekne skilt til bryllup

Les også: Bryllupsfotografen forteller

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...