Velg bryllupsreise på fjellet

bryllupsreise til fjellet

Ta med deg din kjære på bryllupsreise til fjellet, og nyt den deilige høstlufta, naturen og hverandre. Her får dere 10 tips til unike overnattingssteder i den norske fjellheimen, perfekt for bryllupsreise.

Tekst: Hedda Bjerén. Kilde: Visit Norway Foto: Sara Dubler Unsplash
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Bryllupsreise på fjellet – 10 tips til unike overnattingssteder

bryllupsreise fjellet

Bryllupsreise på fjellet: Turer ut i norsk natur er blitt mer trendy etter pandemien, og hva er vel deiligere en en frisk tur på fjellet på høsten? Foto: Bortistu

Velg bryllupsreise på det fine, fargerike høstfjellet!

Høsten er en fin årstid i Norge, og enten du gifter deg nå på høsten, vil legge bryllupsreisen til denne årstiden eller du bare har lyst til å ta med deg din kjære på en romantisk getaway, så får du her 10 forslag til steder å tilbringe noen romantiske høstdager i fjellet.

bryllupsreise på fjellet

Bryllupsreise på fjellet: Hvorfor ikke velge en romantisk bryllupsreise på fjellet? Foto: Skåbu fjellhotell.

Fjellet inviterer til både friske turer ute og lun innekos med kakao foran peisen. Selv om været blir våtere og kaldere på denne årstiden, så er det noe eget med å gå tur i rødt, gult og oransje landskap, kjenne på den friske luften og kunne gå langt uten å bli altfor varm.

Her har vi funnet fram mange gode forslag til steder i den norske fjellheimen, som inviterer til både romantikk og spennende opplevelser. Her kan dere boltre dere i det beste av aktiviteter, historie, kultur og mat.

10 unike steder, der det er hyggelige å våkne opp til en ny, romantisk høstdag med den du er aller mest glad i!

fjellet

Bryllupsreise på fjellet: Skåbu

Bryllupsreise til Skåbu Fjellhotell i Gudbrandsdalen

Skåbu Fjellhotell er et lite familiedrevet hotell, som ligger naturskjønt til i den lille fjellbygda Skåbu i Gudbrandsdalen.

Her kan dere velge og vrake blant gøyale aktiviteter: Rafting i Sjoa, fisking, sykling og kulturvandring. Eller gå en lang tur sammen i fjellet og plukk sopp og multer, bli med Jotunheimen Husky Lodge ut på hundekjøring eller hva med en tur til de spektakulære jettegrytene i Helvete?

Eller bare slapp av og kos dere på hotellet!

Hotellrestauranten legger vekt på smaken av norske fjell og lokale råvarer med mest mulig rene og naturlige sesongingredienser, så her er det duket for deilige matopplebelser.

Les mer på Skåbu Fjellhotells egne nettsider.

fjellet

Bryllupsreise på fjellet: Steinbergdalshytta ligger naturskjønt til, men er lett å nå med bil. Stedet er et sted strålende utgangspunkt for korte og lange turer i Aurlandsdalen og Skarveheimen. Foto: Steinbergdalshytta

Kjærestetur til Steinbergdalshytta i Aurland

Steinbergdalshytta har lange og stolte tradisjoner i den norske vandre- og skikulturen. Hytta ble bygget i 1895, og stedet ble valgt fordi mange reisende tok denne ruten og trengte overnatting. I tillegg var det tilgang på kortreiste kvalitetsråvarer både fra øst og vest, spesielt fisk, kjøtt og melkeprodukter.

Maten på hytta blir den dag i dag laget fra bunnen, og det er koselige, gastronomiske aktiviteter her, som for eksempel kokekurs og ostesmaking.

Hytta ligger naturskjønt til, men er lett å nå med bil. Stedet er et strålende utgangspunkt for korte og lange turer i Aurlandsdalen og Skarveheimen. Det er også godt fiske i vannene i nærheten av denne fine fjellhytta.

I dag har Steinbergdalshytta ca. 50 senger fordelt på hovedbygningen, annekset, låven og to mindre hytter. Hytta er åpen hele året.

Les mer om hva dere kan forvente dere på bryllupsreise på fjellet på Steinbergdalshyttas egne nettsider.

Bryllupsreise

Bryllupsreise på fjellet: Bjerkeløkkja har bygninger som stammer helt tilbake fra 1700-tallet. Foto: Marius Rua

Bryllupsreise på fjellet, på Bjerkeløkkja i Oppdal

Dette historiske overnattingsstedet har bygninger som stammer helt tilbake fra 1700-tallet. I dag har Bjerkeløkkja alt dere trenger av moderne komfort, til tross for at det fine, gammeldags uttrykket er beholdt. Dagens 35 rom er fordelt over de ulike, karismatiske bygningene, alle med egne bad.

Bjerkeløkkja holder til i Oppdal, en region som tilbyr en rekke spennende aktiviteter hele året. Hva med rafting, kanotur, moskus-safari, historisk vandring eller ølsmaking? Bjerkeløkkja skreddersyr gjerne et opplegg som passer akkurat for dere.

Se mer av hva som venter dere på bryllupsreise her på Bjerkeløkkjas egne nettsider.

bryllupsreise fjellet

Bryllupsreise på fjellet: På Geilo kan dere bo på staselige Geilo Mountain Lodge. Foto: The Historic Hotels

Romantisk reise til Geilo Mountain Lodge

Geilo Mountain Lodge har en historie som er over 100 år gammel. Stedet var først en privat bolig, men i 1917 ble stedet omgjort til et gjestehus.

I 2004 bestemte eierne å gjøre eiendommen om til et engelsk overnattingssted med en atmosfære fra 1920-tallets England, med tidsriktige møbler, tekstiler og dekorasjoner.

I dag tilbyr Geilo Mountain Lodge overnatting i 10 store dobbeltrom og suiter.

I restauranten kan dere forvente dere mat fradet tradisjonelle norske kjøkkenet, med kortreiste råvarer som fugl, vilt, sopp og bær fra Hallingdalen.

Det er mye gøy å finne på i Hallingdalen, og hotellet organiserer utflukter til en rekke av Norges mest kjente attraksjoner.

Unn dere en magisk bryllupsreise på fjellet, hos Geilo Mountain Lodge. Les mer på stedets egen nettside.

bryllupsreise på fjellet

Bryllupsreise på fjellet: Denne vakre, gamle familiegården har tatt imot gjester siden 14870-tallet! Foto: Grim Berge

Legg bryllupsreisen til Elveseter Hotell i Bøverdalen

Den gamle familiegården Elveseter har tatt imot gjester helt siden 1870-tallet, og har opp gjennom årene hatt både kongelige, statsoverhoder og kjente oppdagelsesreisende på gjestelisten.

I løpet av det siste århundre har eiendommen gradvis blitt omgjort fra en gård med overnattingsmuligheter til et vakkert hotell med moderne fasiliteter.

Velger dere å legge bryllupsreisen til dette flotte fjell-hotellet, har dere mange fine turmuligheter rett utenfor føren.

Elveseter ligger i en sidedal til Bøverdalen, som regnes som selve inngangen til Jotunheimen, og hotellet er ofte startspunkt for turer til Besseggen og andre kjente fjelltopper. I området befinner det seg 29 av Norges høyeste fjelltopper, blant dem Glittertind og Galdhøpiggen.

Hotellet legger også gjerne tilrette for fisketurer, ridning, rafting og vinsmaking.

Skal du legge bryllupsreisen til fjellet og valget faller på Bøverdalen, les mer på Elveseter Hotells egne nettsider.

fjellet

Bryllupsreise på fjellet: Bortistu Gjestegård ligger i Oppdal kommune i naturskjønne omgivelser innerst i Storlidalen og i hjertet av Trollheimen.

Romantisk ferie på Bortistu Gjestegård på Lønset

Bortistu befinner seg midt i hjertet av Trollheimen, og er en gård med lange tradisjoner.

Gårdstunet består av flere ulike hytter det går an å overnatte i. Den eldste bygningen er datert helt tilbake til 1648, og de første gjestene begynte å komme hit allerede på 1880-tallet.

I en av bygningene er det restaurant, med meny basert på lokale råvarer. En av deres spesialiteter er «basstu» – lammelår – og menyen forøvrig varierer etter sesongen og tilgjengelige råvarer.

Bortistu tilbyr aktiviteter hele året, men om høsten er fjellvandring, sykling og fiske særlig populært. Det er mange turmuligheter i området, og godt tilretelagt for for eksempel sopptur, fisketur, rypejakt, bærtur, båttur eller sykkeltur, for å nevne noe. Det er også et velværesenter med badstu her, for avslapning etter en lang dag med aktiviteter.

Stedet er velegnet for dere som ønsker dere bryllupsreise på fjellet, men det er også superfint å ha selve bryllupet her! Midt i Trollheimens vakre omgivelser kan gjestene bo i det ulike hyttene, mens selskapet holdes i Fjøset, som er stedets selskapslokale. Vertskapet hjelper til med å skreddersy et romantisk bryllup etter deres ønsker.

Vurderer dere å legge deres bryllupsreise til Bortistu, sjekk gjestegårdens egen nettside.

bryllupsreise på fjellet

Bryllupsreise på fjellet: Hindsæter ligger nær Jotunheimen, og er et flott sted å overnatte for turglade kjærestepar. Foto: Nasjonalparkriket

Hindsæter Hotell i Sjodalen

De første overnattingsgjestene kom til Hindsæter allerede i 1898, og hotellet pleide å være en gammel sommerseter, med tradisjoner helt tilbake til 1600-tallet.

Seteren har etter hvert blitt omgjort til et flott fjellhotell med moderne fasiliteter, hvor det historiske er godt ivaretatt. Den gamle stilen bidrar til å høyne den romantiske stemningen på dette stedet.

Hindsæter er et avslappende sted hvor dere kan nyte god mat i historiske omgivelser. Kjøkkenet er kjent for sine retter basert på lokale råvarer, blant annet reinsdyr.

Hotellet ligger langs den vakre veien over Valdresflya, nær Jotunheimen. Til sammen har hotellet 10 suiter og sju dobbeltrom, alle med egne bad.

Naturen og kulturlandskapet som omkranser Hindsæter inviterer til fine dager med vandre- og sykkelturer. Det er flere ulike vanskelighetsgrader på turene, både i skog og på høyfjellet, og hotellet kan råde dere, slik at dere finner turer som passer for dere.

Vil dere legge deres bryllupsreise til fjellet, og dere vurderer Hindsæter, les mer om dette unike overnattingsstedet på Hindsæters egne nettsider.

Rustad hotel

Bryllupsreise på fjellet: Rustad Hotel & Fjellstue Sjusjøen Ringsaker Norge
FOTO: Geir Olsen

Romantisk opphold på Rustad Hotell & Fjellstue på Sjusjøen

Rustad Hotell og Fjellstue er en familiebedrift som har drevet med overnatting og servering siden 1935. Hotellet ligger på Sjusjøen, nord for Lillehammer, et område som byr på mange spennende aktiviteter året rundt.

Hotellet tilbyr pakkersom kombinerer overnatting og aktiviteter. Aktivitetene som er mest populære på høsten er fjellturer, kanoturer, sykling og ridning. Hotellet har sauna dere kan varme dere i etter en frisk dag ute i høstværet.

Restauranten på Rustad er inspirert av det nordiske kjøkken, og bruker førsteklasses norske og lokale råvarer, som reflekterer årstiden.

Rustad er et koselig sted for en romantisk helg eller bryllupsreise. Stedet har også bryllupsplanlegger og selskapslokale, så dere kan også vurdere å ha hele feiringen her.

Les mer om Rustad Hotell og Fjellstue på deres egne nettsider.

Brimi sæter

Bryllupsreise på fjellet: Idylliske Brimi sæter passer for dere som er glade i dyr og natur. Foto: Christian Roth Christensen/Visit Norway

Bryllupsreise på Brimi sæter i Lom

Brimi sæter passer perfekt for dere som er glad i dyr, og gjerne vil ha ekte bonderomantikk på deres bryllupsreise.

Sæteren har vært i tradisjonell drift så lenge folk kan huske, og huset som kalles gamle seterstugu er trolig fra 1500-tallet, og har gjennom tidene huset både budeier, tjenestefolk, hulder og tusser.

På Brimi får dere overnatte i naturskjønne og erkenorske omgivelser, dere får bli kjent med gårdsdyrene, og se hvordan melk blir til ost.

På høsten har Brimi sæter spesielle helgepakker med overnatting, lunsj- og middagsmenyer. Dere kan velge å overnatte i lavvo, i brisker på låven eller i rom i seterhuset.

Se fram til nydelig mat, vakker natur og kulturhistorie på sitt beste!

Vurderer dere et romantisk opphold på Brimi sæter, kan dere lese mer på Brimis nettsider.

Hotel Finse

Bryllupsreise på fjellet: Hotell Finse 1222 ligger avsidesliggende til, og det går ikke an å kjøre bil til. Perfekt for en bryllupsreise til fjellet hvor fred og ro skal få råde. Foto: Hotell Finse

Sporty bryllupsrise til Hotell Finse 1222

Hotellet på Finse har en imponerende beliggenhet mellom nasjonalparker, Hardangerjøkulen og Hallingskarvet, men det mest spesielle er kanskje at det ikke går an å kjøre bil hit! Hit kommer du kun fram med toget, til fots eller på sykkel – for et eventyr!

Hotellet ligger på Bergensbanens høyeste punkt, og ble åpnet i 1909, samtidig som togstrekningen mellom Oslo og Bergen ble ferdigstilt. Hotellet ligger på perrongen, omkranset av mektig natur og med en fantastisk utsikt over Hardangerjøkulen.

Her kan dere sykle den kjente Rallarvegen fra høyfjell til dype Vestlandsfjorder, vandre på fine stier, fiske ørret i små vann ute på vidda, og nyte god mat og drikke i komfortable omgivelser på hotellet.

Å ha et godt mattilbud er viktig på Hotel Finse 1222. Råvarene er av beste kvalitet, og fra restauranten kan dere nyte synet av Finsevatn og Hardangerjøkulen.

Hotel Finse 1222 er et perfekt valg for det sporty brudeparet, som ønsker seg et fjelleventyr uten like.

Les mer om Hotel Finse 1222 på deres egne nettsider.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: