Vinterbryllup – tips, triks og erfaringer

vinterbryllup

Vinterbryllup er et stadig mer attraktivt valg. Du får en unik setting og morsomme opplevelser, i tillegg til en vakker natur og et spektakulært lys. Flørter dere med tanken? Vi snakket med bryllupsfotograf Marije Baan og Pål Erik Skaugen som jobber ved Smuksjøseter Fjellstue i Rondane om fordeler, tips og triks ved magiske vinterbryllup.

Tekst: Redaksjonen Foto: Marije Baan
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Marije Baan er nederlandsk og flyttet til Norge for to år siden rett og slett fordi natur, snø og de ulike årstidene her til lands fristet så mye. Hun er med andre ord en vinterelsker og brenner for nettopp vinterbryllup.

– Jeg elsker det fantastiske lyset i vintertiden. Landskapet som forandrer seg til en hvit paradis. Jeg synes vinteren er helt enestående selv om det kan være kaldt, da spesielt for bruden, sier hun og smiler.

– Men det er godt mulig å forberede alt og noen lag med ull løser det meste!

Vinterbryllup

Drømmen om vinterbryllup

Hva er et perfekt vinterbryllup i dine øyne?

– Et perfekt bryllup er et bryllup med par som elsker hverandre og ikke er redd for å vise det. Bryllupsdagen er alltid vakrest når den har flere personlige elementer og pynt. Jeg elsker også små bryllup som er ute i naturen – og helst med dyr inkludert! Topper du det hele med en stor bukett, har du det perfekte bryllup spør du meg!

Hva synes du brudepar bør huske på å få med i planleggingen av et vinterbryllup?

– Jeg anbefaler å ha en dag som er fylt med ikke bare tradisjoner, men også aktiviteter som passer til brudeparet. For eksempel å gå på skitur eller ta en hundeslede. Inkluder spesielle øyeblikk, og dere vil ha uforglemmelige minner!

Hva foretrekker du – elopement eller bryllup?

Jeg foretrekker små bryllup med få gjester. Når man kun inkluderer de som er nærmest brudeparet blir atmosfæren intim og det er rom nok for følelsene som dukker opp. Bryllup er den største og sannsynligvis dyreste dagen i livet, så gjør det på den måten du liker det best. Tenk utenfor boksen!

Lokasjoner for et vintereventyr

Marije har fotografert flere bryllup og har med det fått god oversikt over hvilke lokasjoner som egner seg for vinterbryllup. Selv elsker hun, og kan anbefale videre, følgende steder for de som drømmer om vinterbryllup: Rudi gård, Rondane River Lodge, Arctic Dome på Rondane og Eagle nest på Otta.

Vi tok derfor en prat med Pål Erik Skaugen som jobber ved Smuksjøseter Fjellstue i Rondane. Dette er i seg selv en super lokasjon for deg som ønsker magisk natur og vinterstemning til bryllupet. I tillegg har de den kjente Arctic Dome’n som er et gjevt reisemål både for brudepar og turister.

– Arctic Dome Eco Camp ble etablert i 2018 for at vi skulle få en mer unik overnattingsmulighet her på Rondane, i tillegg til Fjellstua. De senere årene har vi utvidet konseptet og har nå hele tre «domer» i forskjellig størrelser. Den største er på 44 m2 og bare fantasien setter grenser for hvordan den kan brukes for et bryllup og spesielt vinterbryllup, forteller han.

Smuksjøseter er fleksible og tilpasser nemlig domene etter behovet til kundene, med mål om å skape unike rammer for det man ønsker på en slik dag.

Hvordan vil du si det er å bruke Arctic Dome til bryllup?

– Det er i utgangspunktet passende for mindre bryllup og vi har hatt flere av dem som heller tar færre gjester, men drar opp i kvaliteten på opplevelsene. I fjellkappellet er det plass til opptil 40 personer, men på det utendørs fjellalteret er det ingen begrensinger på antallet. Ettersom man nå er mer fri i å velge vielsesform selv, er det altså bare fantasien som setter grenser også her!

De magiske årstidene

Hvordan vil du beskrive de ulike årstidene når det kommer til bryllupsfeiring i Rondane?

– Alle årstider er fine, men det som utpeker seg er tidlig og/eler sensommeren, samt vinterbryllup. Vinteren er helt magisk i Rondane med det fantastiske lyset vi har, forteller Pål Erik.

– Med tanke på området vårt og den helhetlige pakka vi nå kan tilby, så er dette virkelig en unik måte å feire bryllup på. Brudeparet drar fra seremoni med hundespann og resten av følget blir kjørt innover fjellet i våre nostalgiske beltebiler med naturen som en vakker ramme.

Til sist, er det noe spesielt man bør tenke på som brudepar i forbindelse med et vinterbryllup?

– Det viktigste er logistikken da det meste blir vanskeligere når man er til fjells. Men opplevelsen for brudeparet og gjestene, det sitter der for alltid som noe helt unikt! Avslutter han.

Bryllupsfotografering for vinterbryllup

En bryllupsfeiring med respekt for seg selv, inkluderer jo noen bilder… Hva bedre enn å spørre fotografen selv!

Hvilke tips vil du gi brudepar med tanke på fotografering på bryllupsdagen?

– Husk at hvis du planlegger bryllup over en helg, er det også mulig a ta fotograferingen på andre steder og stunder enn vanlig. For eksempel på kvelden om sommeren eller på senere på dagen om vinteren. Da har du mer tid slik at det ikke blir stress, samtidig som du ikke trenger å bekymre deg for om brudekjolen blir møkkete under fotograferingen, tipser Marije.

Bryllup er største og mest sannsynlig dyreste dagen i livet, så gjør det på måten du liker det best. Tenk utenfor boksen!

Marije Baan

– Jeg anbefaler å finne en fotograf du kan stole på og du føler deg trygg og avslappet med. Det er viktig at dere kan være dere selv. Vi har kjærestebilder (også kalt forlovelsesfotografering, red.anm.) inkludert i alle pakker. Vi synes det er superviktig a ta tid med hverandre utenfor bryllupsstresset. Og så er resultatet ofte en trygg følelse før selve bryllupsdagen som resulterer i vakre bilder.

Et siste tips er å tenke over dine egne begrensinger og tanker rundt det hele – og så gi slipp på dem alle, uansett hva de måtte være, forteller Marije;

– Mange sier at de ikke er fotogene, og aldri kommer til å få et fint bilde. Men vet du hva sannheten er? Alle er fotogene – eller rettere sagt: alle som klarer å slappe av og fokusere på det som skjer her og nå – er fotogene. Slipp alle hemninger og nyt øyeblikket her og nå, avslutter Marije.

Brudeparet som spiller gitar

Slipp alle hemninger og nyt øyeblikket her og nå.

Marije Baan
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: