Vurderer du å leie brudekjole? Se prosessen, priser og salonger med utleie

Leie brudekjole

Vil du spare penger på brudekjolen? Det kan du, og det er enkelt; du kan leie brudekjolen. Og ja, den du leier tilpasses til deg med skreddersøm, leveres ferdig renset og de renser for deg etter ditt bruk - alt inkludert i prisen. Her forteller to eksperter om hvordan det fungerer å leie brudekjole via dem, og hva det koster.

Tekst: Stine Nibe Ravneberget Foto: Unsplash
Annonse
Feras_Artikkel_Start_Mondaine_1

Dette er fordelen med å leie brudekjole

Ann Selda Brudesalong i Skien har holdt det gående i snart 30 år. Salongen driver med både salg og utleie av brudekjoler, i tillegg til ballkjoler.

Når bruder kommer til salongen, blir de først spurt om de ønsker å kjøpe eller leie brudekjole. Deretter sjekker salongen hvilke som er tilgjengelige for bryllupsdagen din, om du ønsker å leie brudekjole.

– Fordelen med å leie er at vi står for alt! Du bare leverer den tilbake og slipper rengjøring. Det koster fort mye for rens og lignende, så mange synes det er greit å kunne gjøre annet for pengene man sparer på rens, sier Lisbeth Borge Karlsen, innehaver av Ann Selda Brudesalong.

Hun forteller at det er mye jobb for salongen å leie ut brudekjoler, for kjolene må repareres og holdes rene og pene.

Hva er lurt å tenke på når man skal leie brudekjole?

– Sjekk hva som er inkludert i prisen, slik at du unngår overraskelser!

Hva koster det å leie brudekjole?

Hos Ann Selda Brudesalong koster det fra 2.000 kroner å leie de helt enkleste brudekjolene. De fleste kjolene ligger på mellom 5.000 og 7.000 kroner. For 7.000 velger du brudekjole fra øverste hylle.

– Hos oss inkluderer prisen søm og tilpasning av kjole, og rengjøring før og etter, i tillegg til underskjørt til kjolen.

Hva om bruden er uheldig og noe skjer med kjolen hun har leid hos dere? Hva skjer da?

– Ingenting. Jeg pleier å forklare hva man kan gjøre med flekker hvis man søler på kjolen. Hvis hun derimot har vært så uheldig og fått røykemerker eller brennmerker på kjolen, må kjolen erstattes. Så lenge den ikke er ødelagt er alt inkludert i prisen.

Hvor vanlig er det å leie kjole til bryllupsdagen?

Hos Ann Selda Brudesalong er det så mange som 60 prosent som velger å leie brudekjole i stedet for at de kjøper en ny.

– Men det er mange som kjøper brudekjolen.

Hva kan grunnen til det være?

– Mange bruder vil eie og vil ikke ha en brukt kjole. Andre bryr seg derimot ikke om kjolen er brukt eller om den fra en tidligere sesong.

Når det gjelder hva slags type stiler det er på brudekjolene de leier ut, er det fra både de helt enkle kjolene til de med store skjørt og langt slep.

– Mer miljøvennlig og ressurseffektivt

– En fordel du får med å leie er selvsagt kostnaden. Kjøper du en ny brudekjole kan det koste veldig mye. I et bryllup er det mye som er dyrt, så det å leie brudekjolen kan være en måte du sparer litt penger på, sier Axel Hellström, markedsansvarlig i Hygglo.no.

Hygglo er en utleietjeneste som ble startet i 2016 med det enkle mottoet «ting skal brukes». Tjenesten er tilgjengelig i både Norge, Sverige og Finland.

Ønsker du å leie brudekjole hos Hygglo, kikker du igjennom utvalget og finner frem til de brudekjolene du er interessert i. Deretter sender du inn en leieforespørsel for de dagene du ønsker å leie brudekjolen. Dette skjer gjennom en konto du oppretter på Hygglo ved hjelp av BankID. I leieforespørselen snakker du og utleier sammen i en chat. Her blir dere enige om detaljer rundt henting og levering, samt at du kan stille spørsmål om brudekjolen, forklarer Hellström.

– En annen fordel er så klart at det er en måte du gjør bryllupet mer miljøvennlig da det er mer ressurseffektivt, fortsetter han.

Leie brudekjole

SPAR INN: Å leie brudekjole er mer ressurseffektivt, ifølge Hygglo. Foto: Filipp Romanovski via Unsplash

Slik går du frem

– Når utleieren har godkjent forespørselen, betaler du for å fullføre bookingen.

For å leie en brudekjole gjennom utleietjenesten koster det i snitt 800 kroner for en dag eller 2.000 kroner for en uke.

Hva bør man tenke på før man leier en brudekjole?

– Det viktigste du tenker på er om du skal leie kjolen for en liten periode istedenfor bare en dag. Vi anbefaler dette da du slipper stresset med henting og levering av brudekjolen tett opp mot bryllupet. Det er nok å tenke på i et bryllup, så brudekjolen bør ikke være et stressmoment!

Finnes det noen ulemper?

– Noen ønsker brudekjolen sin som et fysisk minne etter bryllupet. Det er selvsagt noe man ikke får om man leier den. Men man har jo bildene.

15 mest leste saker om brudekjoler
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: