Vurderer du makeup-artist til bryllup? Slik fungerer det

makeup-artist til brud

Vurderer du å få en profesjonell makeup-artist til å legge sminken på bryllupsdagen din? Her forteller to profesjonelle hva jobben går ut på og hva du bør tenke på før du booker makeup-artist til bryllup.

Tekst: Stine Nibe Ravneberget Foto: Jamie Coupaud via Unsplash

Enten du er litt ustø på hånden, ikke synes det å sminke deg er noe særlig morsomt, eller bare ønsker å overlate det hele til en profesjonell. Å booke en makeup-artist til bryllup er ikke en dum idé.

Her forteller to makeup-artister om hva jobben går ut på, hva det koster og alt annet du måtte lure på. I tillegg har vi samlet en oversikt over makeup-artister til bryllup rundt omkring i landet.

Her får du alt du trenger å vite før du booker makeup-artist til bryllup.

– Det er mye planlegging når det kommer til brudestyling og jeg elsker det! Det er sjeldent jeg får planlegge og inspirere så mye som når jeg har en brud, sier makeup-artist Tomas Erdis.

Han regnes som en av Norges ledende makeup-artist og hårstylist. I tillegg er han gründer av stylingbyrået Blunk;Details og medeier av glitterbrandet Glitter Eco Lovers, som lager vegansk glitter til både make-up og cocktails.

– Prisen er basert på at det er en del forarbeid som korrespondanse med bruden om hvordan hun ønsker å se ut, om hun har inspirasjonsbilder samt bilde av seg selv, hvordan kjolen ser ut og sløret dersom hun har det, sko, blomster og andre dekorasjoner, invitasjonene og generelt om det er andre designaspekter ved bryllupet som setter stemningen på brudelooken.

Tomas Erdis

Makeup-artist: Tomas Erdis legger blant annet make-up til brud. Foto: Instagram/@tomaserdismakeup

Etter at han har fått informasjonen han trenger, bruker han mye tid på å skreddersy en look som stemmer med brudens preferanser og hans tanker rundt looken.

Prisen som Erdis tar avhenger av om man ønsker både make-up og hårstyling eller bare make-up, antall personer det er snakk om og reisekostnader. For hår og sminke på en brud tar han normalt 12 000 til 15 000 kroner.

– Det er også inkludert en konsultasjonstime hvor jeg prøver ut looken på bruden og vi diskuterer hva vi liker og om det er noe vi vil endre.

Det er noe helt annet når man får komme «hands on» på bruden. Plutselig får man en helt annen visjon som passer mye bedre.

Tomas Erdis

Han bruker også konsultasjonstimen til å få mer informasjon fra bruden. Skal hun ha selftan på dagen, extentions, nyfarget hår, skal hun fikse neglene sine i forkant?

– Alt dette er spørsmål jeg må ta i betraktning når jeg sminker og styler hår. Jeg gir også bruden tips til hvordan hun kan preppe huden og håret ordentlig uken eller dagen før bryllupet. Så er det jo selvsagt brullupsdagen der jeg da sminker og styler hår og bruker lang tid på å gjøre alt helt perfekt! Så det er virkelig en annerledes prosess med brudestyling.

Dette bør du  tenke på før du booker makeup-artist til bryllup.

Husk at det er du som bestemmer, dette er din dag og det viktigste er at du føler deg vel.

Tomas Erdis

– Tørr å si ifra om du har noen ting du ønsker å endre på konsultasjonstimen. Makeupartister og hårstylister er profesjonelle og vi blir ikke lei oss om det er noe dere ikke liker. Det er vår jobb å få deg til å føle deg bra og høre på deg.

En annen ting som kan være lurt å ha i bakhodet er om du og makeup-artisten er på samme bølgelengde, mener Erdis.

Tomas Erdis

Enighet: Tomas Erdis tipser om at du bør være på samme bølgelengde som makeup-artisten du velger. Foto: Instagram/@tomaserdismakeup

Passer deres visjoner sammen? Alle har en forskjellig måte å gjøre sitt fag på og ulike visjoner i sminkingen. Jeg sier ikke at det ene kan være bedre enn den andre, men at det kan være noen som ikke er den beste matchen for deg.

— Tomas Erdis

– Jeg for eksempel elsker naturlig og glødende makeup som skal være en forlengelse av deg selv.

Han tipser om at du gjerne kan gjøre deg kjent med hva stylisten har gjort før, og se på bilder av tidligere arbeid.

– Passer dette med hva du liker i en sminking? Eller er dere på helt andre planeter?

– Til slutt vil jeg si: Vær ute i god tid! Det tar tid å finne stylister og gjøre research – kanskje ønsker du å prøve flere (husk at dette også koster), og du må ta i betraktning at stylistene ofte er booket langt frem i tid.

Det kan være lurt å begynne å sjekke opp med makeup-artister et år i forveien for booking til bryllup.

Tomas Erdis

– Det er alltid lurt å gjøre reasearch før man booker en makeup-artist. Da vil man lettere finne en makeup-artist som har den stilen man ønsker – noe som er veldig viktig! Noen ønsker mye sminke, mens andre ønsker det så naturlig så mulig, sier Camilla Bakke.

Hun jobber som makeup-artist og frisør hos Balanzera Bislett i Oslo – og fikser bruder klare til bryllup. I tillegg har hun vært en del av hår- og makeup-teamet under innspillingen av Lykkeland.

Finn en makeup-artist som passer deg og dine ønsker til bryllupet.

Camilla Bakke
Camilla Bakke

Makeup-artist: Camilla Bakke legger make-up til brud. Foto: privat

Hva inngår i prisen når du skal legge brudesminke?

– Det som inngår i prisen er en «prøvetime» der vi tester sminken før bryllupet. Her kan man teste farger og finne ut hvor mye sminke en ønsker å ha. Jeg veileder også med hvilke produkter en trenger å ha med seg i «vesken» på selve dagen, sier Bakke og forsetter;

– Også er det jo en full sminke på selve bryllupsdagen som det settes av 1,5 – 2 timer til.

Hun opererer med en fastpris som alltid inkluderer prøvetime, veiledning og sminke på selve bryllupsdagen.

 

Prisen kan variere ettersom vi må sette av mere tid på selve bryllupsdagen eller om jeg har lang reisevei til der bruden skal ordnes.

— Camilla Bakke

Under finner du oversikt over et knippe makeup-artister og salonger som tilbyr makeup for brud i Norge.

Frost Frisør (Tromsø)

Linn Iren Mørk (Tromsø)

BOX Brud (Trondheim)

Makeup by Sarah Marlen (Ålesund)

Karoline B. Dale (Bergen/Haugesund)

Bewell by Makeup Art (Sandnes)

Monika Jan (Larvik)

Line Pedersen (Hedmark)

Fem Små Stuer (Sarpsborg)

Sew Makeup (Hafrsfjord)

Auds Hudpleie (Kristiansand)

Klinikk Nova (Kristiansand)

Anette Klophus (Oslo)

Annette Ousdal (Oslo)

Camilla Bakke (Oslo)

Gevir (Oslo)

Jan Thomas Studio (Oslo)

Luv Hair (Oslo)

Tomas Erdis (Oslo)

Adam og Eva (salonger flere steder i landet)

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: