Lesernes bryllup: Ying Rebecca og Dennis sitt naturnære drømmebryllup på Huser Gård

Med en glitrende elv og nydelig natur som nærmeste nabo, feiret Ying Rebecca og Dennis sine 10 år med eventyrlysten kjærlighet på Huser Gård - et vakkert område omgitt av storskog og frodig grunn. Blant slående vakre dekorasjoner som Ying Rebecca skulle lage selv, ønsket de seg et bryllup med en god balanse mellom vakkert og formelt, og naturlig og avslappet.

La deg inspirere av dette vakre bryllupet som tok to år å planlegge, og få flere gode DIY- og budsjett-tips som Ying Rebecca deler. De planla sitt eget bryllup ned til minste detalj, bordkort og blomst.

Tekst: Linn-Eva Sørlie Foto: Yrjan Olsnes, @ryan.if.you.cant.say.yrjan
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Ying Rebecca & Dennis

Kjærlighetsmagien som lå i luften fra start til slutt berørte alle og enhver i dette bryllupet. Samtidig ble det en sabla god fest som både brudeparet og gjestene vil mimre om og snakke om for alltid.

Det var så fint, så romantisk og så utrolig gøy! Bortsett fra at hårfrisyren ikke tålte været og vinden vi fikk servert på bryllupsdagen, finnes det ikke en detalj vi ville endret på, forteller brudeparet.

De svever i fullstendig fryd etter bryllupet mens de planlegger bryllupsreisen. De vurderte Maldivene, bo på båt og jakte bølger å surfe på, men reisen ble en annen, og romantikken mellom dem blomstrer som aldri før.

Dennis er så utrolig søt om dagen, smiler Ying Rebecca, som om han er nyforelsket på nytt.

Vår kjærlighetshistorie

♥ Ying Rebecca og Dennis ♥

Møttes våren 2012
Forlovet 26. juli 2020
Gift 11. juni 2022

«Vi var sammen i 10 år før vi giftet oss. Ofte hører vi at det er «sterkt» eller «bra jobbet», men da sier vi alltid at det har vært ganske lett. Vi elsker å tilbringe tid sammen, vi er bestevenner og vi gjør alt sammen.»

— Brudeparet

Hvor begynte kjærlighetshistorien deres?

Ying Rebecca og Dennis ble først kjent da de som 17-åringer jobbet på Mc. Donalds, men det var først da de møttes på Hovefestivalen sommeren 2012 at de virkelig fikk opp øynene for hverandre.

Det startet med en søt sommerflørt på festivalen som utviklet seg fort da vi kom hjem. Vi var sammen omtrent hver eneste dag hele sommeren, og siden har vi vært uatskillelige, smiler brudeparet.

Hvordan var frieriet?

Dennis har fridd til Ying Rebecca to ganger. På Valentines Day i 2013 fridde han første gang, men de giftet seg ikke innen 5 år.

Så skjedde det igjen.

Dennis fridde til meg for andre gang på en nydelig, varm og solfylt sommerdag. Etter en fantastisk fjelltur sammen gikk han ned på kne på en vakker sandstrand i Lofoten, forteller Ying Rebecca. Da sa jeg mitt livs største «Ja!», før jeg sa mitt livs vakreste «Ja!» på bryllupsdagen.

Hva gjør dere sammen for å pleie kjærligheten?

Vi snakker sammen om alt mellom himmel og jord. Vi tar hverandre med på ting vi liker å gjøre og vi utfordrer hverandre på morsomme ting. Vi spiser god mat, opplever ting sammen, er spontane og har det MASSE gøy! Vi tilbringer også mye tid ute i naturen, enten det er sykkel, ski, snowboard, surfebrett eller klatresko vi har med oss.

♥ Våre bryllupsdetaljer

Kirke / Strømmen Kirke
Bryllupsplanlegger / Brudeparet planla alt selv med god hjelp fra venner og familie
Antall gjester / 70
Budsjett / 180 000,-
Trykksaker / Rebecca og hennes forlover
Transport / Bestefars Mercedes Cabriolet

«Vi drømte om en morsom og minneverdig bryllupsfest som vi ville balansere ut med seriøsitet og en høytidelig vielse i kirken.»

— Brudeparet

Bryllupet

Ying Rebecca og Dennis ønsket seg et bryllup gjestene ville huske som en skikkelig fest. Vielsen ville de ha i en kirke da de følte at det ga selve ekteskapsinngåelsen litt mer seriøsitet og en høytidelig følelse.

Gjestelisten startet på 50 gjester, men endte opp med 70 vakre mennesker som delte dagen sammen med oss, forteller brudeparet. Til å begynne med ville vi gjerne ha en bryllupsplanlegger, det er mye jobb og mange leverandører som er vanskelige å forholde seg til og få svar fra, men en bryllupsplanlegger fungerte ikke for oss «normale» mennesker.

Ying Rebecca tok saken i egne hender og startet planleggingsprosessen med et ryddig mappesystem på Pinterest, med egne undermapper for hvert tema.

Vi var også utrolige heldige med trykksakene. Søsteren til Dennis, Lotte, er utdannet grafisk designer og hjalp til med å designe alt sammen. Det ble helt perfekt med en kombinasjon av våre ideer og hennes ekspertise innen design. En ekstra bonus var at Lottes kjæreste har gode tilknytninger til et trykkeri gjennom arbeidsplassen, og var til god hjelp med alt vi hadde av trykksaker.

Vielsen

Brudeparet giftet seg i Strømmen kirke, en nydelig kirke fra 1929 laget av vakker gråstein fra et lokalt steinbrudd. Kirken byr på et middelaldersk preg med tykke vegger og runde steinbuer.

Vi valgte denne kirken da den er liten og mer intim enn mange andre kirker. Vi følte ingen behov for å pynte kirken, den var flott nok fra før, sier Ying Rebecca.

Brudens innmarsj var en orgelversjon av «Here comes the sun» av The Beatles, og det føltes veldig riktig for brudeparet å ha en slik sang i vielsen for å sette stemningen og ikke la det bli for stivt. Presten gjorde også en formidabel jobb med stemningen – hun var morsom, varm og god.

Vielsesmusikk

  • Innmarsj: Orgelversjon av «Here comes the sun» av The Beatles
  • Salmer: «Å leva, det er å elska», «Din hand i min» og «Kjærleik er gleda, uendelig sterk»
  • Utmarsj: Glad orgelversjon av «Bryllupsdag på Troldhaugen»

♥ Bryllupsfotografering

Fotograf / Yrjan Olsnes, @ryan.if.you.cant.say.yrjan

Brudeparet valgte en bryllupsfotograf litt utenom det vanlige.

Vi ble kjent med en fotograf da vi var på tur til vår faste surfespot. Han tar egentlig bilder av surfere, natur og interessante mennesker, men vi synes han fanger øyeblikk på en kunstnerisk, vakker og til tider morsom måte.

Vi ønsket oss heldagsfotografering, så han tok bilder helt til siste slutt. Når vi ser gjennom bildene fra start til slutt kan vi virkelig kjenne på og føle den gode stemningen fra dagen, og vi er lykkelige for å ha foreviget noen av våre vakreste øyeblikk sammen på en måte som gjenspeiler oss.

Dessverre var vi ikke så heldige med været på bryllupsdagen. Det blåste nærmest opp til liten storm akkurat i tidsrommet vi hadde satt av til bryllupsfotografering.

Vinden bar med seg bade hår, kjole, slør og pynt, ler de begge.

Heldigvis ble bildene fra dagen veldig flotte likevel, og vi er utrolig glade for at vi valgte en litt annerledes fotograf – som forøvrig før vi ble kjent med ham tok et bilde av oss som kysser i våtdrakt før en surfesession.

Finn en fotograf dere liker stilen til. Ha det gøy og vær kreative. Ha en visjon og eksempler på bilder som dere ønsker å ta, og ha en samtale med fotografen i forkant for å avklare forventninger.

Brudeparet

♥ Bryllupsfesten

Bryllupslokalet / Huser Gård i Fenstad, kapasitet opptil 100 personer
Bryllupskake / En gave fra en av gjestene
Brudevals / «At Last» – Etta James
Maten / Grillbuffet av Kreativ Catering
Drikke / Åpen bar

Vi ønsket oss et unikt lokale med mye lys og som lå naturnært – noe som matchet oss som et par og som vi likte. I lang tid lette vi etter det perfekte lokalet – det fant vi på en motorsykkeltur etter et tips fra en av forloverene.

Planleggingen av bryllupsfesten var rett og slett en kreativ prosess, og alle dekorasjonene i bryllupslokalet ble laget selv, med hjelp fra venner og familie.

Brudens mor plukket masse nydelig lavendel og tørket disse. Ei venninne og bruden selv satt en hel kveld og delte en flaske vin, spiste god mat og knøt sammen 70 små blomsterbuketter som skulle tørkes og bli dekorasjon til navnelappene.

Søsteren min og jeg lagde store blomsterringer til å henge i taket, forteller Ying Rebecca, og rundt blomsterringene festet vi silkeblomster.

Jeg ville ha en bryllupsfest som så nydelig og gjennomført ut, men til en pris jeg kunne komme til Dennis med og som han ville godta, ler Ying Rebecca.

Under planleggingen hadde vi en visjon om et nydelig lokale fylt med dagslys, blomster og en unik vibe. Jeg lagde til og med et moodboard for å samle alle tankene, ideene og drømmene på et sted.

— Ying Rebecca

Bryllupslokalet

Lise Kristensen, utleier av Huser Gård, husker tilbake til en dag i april i 2021 da et ungt par kom kjørende på motorsykkel ned gårdsveien. De var nysgjerrige på bryllupslokalet etter et tips de hadde fått, og det tok ikke lang tid før bestillingen kom. Til vår store glede ønsket de å feire sin store bryllupsdag i kulturfjøset vårt, 11. juni 2022.

Det aller viktigste for oss var å finne et lokale som passet oss, som vi virkelig likte og som matchet vår personlighet, forteller brudeparet. Vi drømte om å finne et sted som var både vakkert og formelt, og naturlig og avslappet. Det fant vi på Huser Gård i Fenstad. En særegen og nydelig gård som ligger i umiddelbar nærhet til naturen og elven, Vorma.

Ying Rebecca og Dennis valgte å planlegge alt selv, forteller Lise, og det ble et av årets vakreste bryllup her på gården. Særlig takpynten som Ying Rebecca hadde laget selv imponerte oss. Det er så morsomt og koselig å hvordan lokalet kan bli forvandlet i løpet av en dag.

Huser Gård er et nyoppusset selskapslokale med 26 tilhørende sengeplasser, 20 minutter fra Oslo Lufthavn. Her kan brudeparet stå for alt selv, slik Ying Rebecca og Dennis valgte, eller komme til dekket bord med alt inkludert om de ønsker det, sier Lise.

Huser Gård sine spektakulære speilglasshytter, Wonder Inn, har hver sin Jacuzzi og tilgang til saun, bading, flotte turområder og en vakker hage, og overnatting er inkludert.

Speilglasshytten var et fantastisk og romantisk sted å tilbringe bryllupsnatten, forteller Ying Rebecca og Dennis. Vi hadde frodig natur, lyden av lett elv og små, søte dyr rett utenfor sengekanten. Det var ingenting mindre en ren magi.

De andre gjestene som overnattet sov i 1. og 2. etasje i det flotte Marmorhuset som tilhører gården.

Maten og desserten

Brudeparet valgte å gå for grillbuffet fra Kreativ Catering. De hadde to grillkokker som kom til gården og grillet maten på stedet, og de satt opp et supert buffetbord. Dette ga gjestene et bredt alternativ til masse god mat, både for de som liker sjømat, vegetar eller kjøtt.

Vi valgte dette for at alle skulle få noe noe de likte, forteller Ying Rebecca, og det var enklere med tanke på at Huser Gård ikke hadde et storkjøkken til catering i et bryllup med så mange gjester. Kreativ Catering tok også med seg alt når de dro. Det gjorde det veldig lettvint for oss!

Vi valgte å ikke ha dessert da vi hadde bestilt en stor og flott bryllupskake. Det var en fantastisk kake – to etasjer med white chocolate mudcake, smørkrem og myk karamell inni. Designet hadde jeg funnet inspirasjon til på Pinterest, og konditoren tok oppgaven på strak arm og dekorerte den enda finere enn vi hadde sett for oss.

Vi var også utrolig heldige med at mange av gjestene ønsket å lage kaker til kakebordet, så det ble mer enn nok dessert, på tross av at vi valgte å ikke inkludere dette via cateringbyrået.

Brudevalsen

Ying Rebecca og Dennis hadde et ønske om å lære seg en dans til bryllupet, de ville overraske gjestene med en skikkelig brudevals, men tiden fløy.

Det var mye som skulle gjøres når vi planla et bryllup med 70 gjester. Dans og brudevals ble nedprioritert, men Dennis tok initiativet og fant en liten brudevals vi skulle lære oss.

To dager før bryllupet danset vi en times tid frem til midnatt, og det var alt vi øvde på brudevalsen – iført brudeskoene og yogabukser, ler Ying Rebecca. Og brudevals ble det. Det var virkelig gøy å gjøre litt ut av det, uten å stresse for mye i forkant. Vi danset til en av våre favorittsanger, At Last av Etta James.

♥ Kjolen, dressen og tilbehøret

Brudekjolen / Ryder av Made with love, kjøpt på White by Green
Brudesløret / Fra Anna Johnson i Lillestrøm
Brudeskoene / Darci – Dune London
Brudebuketten / Laget selv med blomster fra Stortorvet Blomster
Hår og make-up / Maham Rameen, ei venninne av bruden
Brudgommens dress / Lindress fra Oscar Jacobson
Brudgommens sko / Skinnsko fra Vannucci
Brudgommens tilbehør / Knappehullsblomst, bukseseler fra Høyer og hvit linskjorte

Hvor fant du brudekjolen?

Ying Rebecca trodde hun var ute i god tid da hun begynte å lete etter drømmekjolen hele 10 måneder før bryllupet. Det skulle vise seg at hun hadde dårlig tid!

Jeg var innom fem brudesalonger og fant ikke en eneste kjole jeg ville ha. Hvis det var noe jeg stresset med under planleggingen var det akkurat dette. Kom jeg til å finne en kjole jeg likte? Etter å ha besøkt de aller fleste brudesalongene i Oslo, gikk jeg gjennom bildene som ble tatt underveis i prøvingen. Jeg innså da at jo mer jeg så den ene, jo mer likte den, litt etter litt. Kjolen jeg valgte sa jeg faktisk nei til med en gang, den var ikke «brudekjole nok».

Men jeg dro tilbake og prøvde den en gang til, en kjole dobbelt så dyr som mitt budsjett. Men, når man finner den, så finner man den.

Kjolen fant jeg på White by Green, en fantastisk brudesalong på Frogner. De ansatte er dyktige, salongen er vakker og utvalget er noe helt annet enn andre steder i Oslo. Merket heter «Made with love», et brand fra Australia, og modellen er Ryder. Brudejolen er håndbrodert med tusenvis av perler i et mønster som minner om røtter. Den var både «fab» og figurnær, organisk og stilfull, og med et langt slep.

Ettersom kjolen var noe utradisjonell, valgte jeg et tradisjonelt brudeslør – jeg tenkte at Dennis ville sette pris på det, sier Ying Rebecca.

Brudeskoene brukte jeg også lang tid på å finne. Norge har et veldig smalt utvalg, men til slutt fant jeg dem på nettbutikken Zalando. De var nydelige, veldig gode å ha på og heter Darci fra Dune London.

Buketten min valgte jeg å lage selv. Jeg ville ha en brudebukett som speilet meg og viben vi ønsket å ha i bryllupet. Personlig liker jeg ikke polerte og perfekte brudebuketter, og den jeg lagde selv ble akkurat som jeg ville ha den.

Brudgommens antrekk

Dennis fant en fantastisk lindress fra Oscar Jacobson. Perfekt beige og veldig sharp til å være en lindress. Han ønsket en look som speilet ham, og det var den perfekte balansen mellom avslappet og formelt. Dressen satt virkelig som et skudd. Han brukte en hvit linskjorte til som hadde en skarp og fin krave.

Skoene hans var fra Vannucci, og matchet de utrolig flotte bukseselene han hadde i lin og skinn, noe som virkelig gjorde hele looken, smiler Rebecca.

Bukseselene kjøpte jeg på Høyer, og knappehullsblomsten lagde Rebecca til meg, i samme stil som hennes brudebukett.

Hvordan var deres bryllupsplanlegging?

Brudeparet planla bryllupet sammen, men Ying Rebecca tok kanskje litt mer ansvar. Det var viktig for henne å ha detaljene på plass, og selv kaller hun seg en god planlegger.

Jeg elsker å lage lister, mapper på Pinterest, organisere og være kreativ. Mitt aller beste tips er å starte tidlig. Jeg fikk ofte høre «oi, har du gjort det allerede?», men dette ga meg mye ro og mye tid til alt annet før bryllupet.

F.eks. kjøreplan, innkjøpslister, adresselister og bordsetting osv. begynte jeg med over et år i forveien på kollektivtransport på vei til jobb. Nesten all planlegging og research er gjort på vei til jobb – litt etter litt – over to år. Ved å implementere planleggingen i hverdagen og dermed slippe å sette av flere timer til det her og der, føltes det ikke så overveldende. Jeg får mestringsfølelse og glede av planlegging og organisering.

Ying Rebeccas DIY-tips: Lag blomsterdekorasjoner og bukett selv. Jeg har stor respekt for de som jobber som blomsterdekoratører, og jeg vet de har mye kunnskap jeg ikke har, men her kan man spare mye penger. En blomsterbukett (profesjonelt laget) kan koste mellom 1500-6000 kr. Jeg brukte 4200,- på tre brudepikebuketter, min brudebukett, 5 knappehullsblomster og 18 vaser med nydelige blomster til bryllupslokalet. Jeg elsket også blomsterringene vi lagde. Det var gjenbruk fra søsteren min sitt bryllup. Vi fylte ringene med silkeblomster jeg hadde bestilt fra ebay og wish, og noe var gjenbruk. De ble fantastisk fine og løftet virkelig bryllupsstemningen i hele lokalet.

Vi bandt også bittesmå buketter som vi tørket og brukte som dekorasjon til navnelappene, og med det fikk vi superfine bordkort til en veldig god pris.

Hvor hentet dere bryllupsinspirasjon fra?

Jeg fant mye inspirasjon på Instagram og Pinterest. Jeg startet tidlig med å sette sammen et moodboard for å finne frem til viben før vi begynte å kjøpe inn til pynt og saker til bryllupet.

♥ Deres unike bryllupsdetaljer

Morgengave til bruden / Egendesignet ring hos lokal gullsmed
Morgengave til brudgommen / Eget shapet surfebrett fra JD Shapes
Bryllupsreise / Portugal, Frankrike, Italia og Lofoten
Gifteringer / Fra gullsmeden Dag, på Mestergull i Lillestrøm

Til morgengave hadde Dennis smeltet om en ring som tilhørte moren hans. Jeg ble rørt og veldig takknemlig, jeg følte meg virkelig elsket og at han kjenner meg aller best.

Brudeparet

Hvordan var opplevelsen av å motta og åpne morgengaven?

Dennis ga meg en fantastisk morgengave. Han hadde sammen med en lokal gullsmed, den samme som vi også brukte til å lage gifteringene, designet en perfekt ring til meg – en ring jeg hadde drømt om. Han tok med diamantene fra ringen som tilhørte moren hans og la til flere diamanter. I midten er det en stor blå edelsten i emerald cut, med hint av grønt i midten. Den er rett og slett som en drøm! Det er virkelig min ring, sier Ying Rebecca med stjerner i øynene.

Dennis fikk et surfebrett av Rebecca, laget av en fantastisk surfebrett-shaper i Sverige.

Han tok egentlig ikke imot bestillinger, forteller Ying Rebecca, dette var mer en hobby enn en business, men han syntes prosjektet var et morsomt et og ville derfor gjerne gjøre det.

Jeg har drømt et brett fra denne shaperen i lang, lang tid, smiler Dennis, og Ying Rebecca og shaperen lagde et surfebrett nøyaktig til mine sine ønsker og spesifikasjoner.

Designet ble dødsfint! Forhåpentligvis er det også utrolig gøy å surfe på. Jeg gleder meg veldig til første surfetur.

Hvis dere må trekke frem én gave, hvilken var den beste gaven dere fikk?

Den beste gaven var at alle vi er glade i ønsket å tilbringe dagen og å feire kjærligheten sammen med oss. Og at de skapte en så fantastisk god stemning og god fest, akkurat som vi ønsket oss og hadde drømt om.

Er det noe dere skulle ønske dere gjorde annerledes under planleggingen og på selve dagen?

Ikke egentlig, sier de begge.

Vi synes planleggingen gikk fint, men vi gikk litt lei når vi stagnerte og ikke fant ut av ting. Det er ofte vanskelig med booking, finne priser, og å finne det vi ville ha til budsjettet vi hadde.

På selve dagen ville Ying Rebecca kanskje valgt en annen frisyre. Det ble en liten storm og vinden med glede tok tak i håret, og frisyren ble litt ødelagt av luftfuktigheten.

Hva er dere ekstra glad for at dere fokuserte på/hadde ekstra budsjett til?

Det er ingen tvil. Åpen bar!

Det var så hyggelig å se alle sammen kose seg. Vi er også glade for at vi valgte det lokalet vi valgte. Det var fantastisk fint og veldig i vår stil.

Og kjolen min elsket jeg! Jeg priser meg lykkelig for at jeg kjøpte den jeg faktisk likte best (på tross av at den kostet dobbelt av planlagt sum) og at jeg ikke valgte en jeg ikke ville følt meg fin nok i.

Bryllupsreisen

Ying Rebecca og Dennis er eventyrlystne, adrenalinsøkende og reiseglade. De ønsket egentlig å reise til Asia, en verdensdel de vanligvis velger og elsker å besøke. Maldivene stod øverst på listen, men slik verdensbildet er i dag valgte de noe nytt og spennende.

Vi valgte en herlig rute gjennom deler av Europa. Vi dro to uker til Portugal for å surfe, drikke vin og spise god mat. Deretter reiste vi til Paris før vi var en liten uke i Venezia. Etter det reiste vi hjemover, for så å dra til ville og vakre Lofoten sammen med gode venner.

Våre 5 beste tips til kommende brudepar

  1. Begynn planleggingen tidlig
  2. Ikke bry dere om hva andre mener, det er deres bryllup
  3. Gjør ting selv, du er flinkere enn du tror
  4. Spør om hjelp fra de rundt dere, ofte kjenner dere noen som er gode på ting dere ikke er så gode på
  5. Unngå å bli «Bridezilla», ingen har godt av dårlig stemning og stress – pust med magen, det aller meste er ikke så farlig – dette er en dag dere skal kose dere

♥ Vår bryllupsliste

Brudekjolen / Ryder fra Made with Love kjøpt på White by Green i Oslo
Slør / Anna Johnson i Lillestrøm
Brudekoene / Darci av Dune London kjøpt på Zalando
Hår og make-up / Maham Rameen, en venninne
Brudgommens antrekk / Lindress fra Oscar Jacobson
Brudgommens sko / Skinnsko fra Vannucci

Bryllupsplanlegger / Brudeparet planla alt selv med god hjelp fra venner og familie
Fotograf / Yrjan Olsnes, @ryan.if.you.cant.say.yrjan
Vielsessted / Strømmen Kirke 
Vielsesmusikk /
Innmars: Orgelversjon av «Here comes the sun» av The Beatles
Salmer: «Å leve, det er å elska«, «Din hand i min«, «Kjærleik er gleda, uendelig sterk»
Utmarsj: Glad orgelmelodi «Bryllupsdag på Troldhaugen»
Bryllupslokale / Huser Gård i Fenstad
Blomster / Rebecca laget det selv med blomster fra Stortorvet Blomster (døgnåpen blomsterbutikk)
Maten / Grillbuffet med grillkokker fra Kreativ Catering
Dessert / Bryllupskaken er laget av @sally_cakes_, og venner og familie bakte til kakebordet
Dekor / Rebecca med venner og familie, serviset ble leid av Den flyvende tallerken 
Trykksaker / Rebecca, hennes forlover, Lotte Myrland, og forloverens kjæreste fra Mentor Media
Gifteringer / Mestergull i Lillestrøm, designet av gullsmeden Dag
Morgengave / Ring laget av gullsmeden Dag, og surfebrett laget av @JDshapes

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: