Zebralakris-ostekake til dessertbordet | For brudeparet som elsker lakris

Ostekake med lakris. Bilde av Kim Holthe

Er du glad i lakris, er dette kaken for deg.

Tekst: Kristin Jøtun via Hjemmet Foto: Kim Holthe
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond
Ostekake med lakris. Bilde av Kim Holthe

Zebralakris-ostekake – Ingredienser til 10 kakestykker

Bunn:
1 pk oreo kjeks
75 g smør

Ostemasse:
3 dl kremfløte
3 dl seterrømme
1 ts vaniljesukker
100 g sukker
8 pl. gelatin
1/4 dl vann

Lakrissaus:
100 g salt lakris
2 – 3 dl vann
2 pl. gelatin

Pynt: 
1 boks gull lakriskuler
4 fiken

Fremgangsmåte

  1. Knus kjeksen fin og tilsett smeltet smør. Trykk kjeksen fint ut i en rund form, 22 – 24 cm. Sett den kjølig.
  2. Pisk kremfløte og seterrømme til luftig krem. Tilsett vaniljesukker og sukker og rør dette sammen.
  3. Legg gelatinplatene i iskaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet og rør dem ut i kokende vann.
  4. Bland gelatinen inn i blandingen.
  5. Kutt opp lakrisen i små biter og ha den i en tykkbunnet kjele.
  6. Tilsett 1 dl av vannet og kok opp. Rør hele tiden. Etter hvert som lakrisen smelter og sausen tykner sper du med mer vann.
  7. Dette tar litt tid, og pass på å røre til all lakrisen har løst seg opp. Blir den for tykk sper du med mer vann. Den kan godt koke, men ikke fosskoke.
  8. Legg gelatinplatene i iskaldt vann og la de ligge der i ca. 5 minutter, bland ut gelatinen i den varme lakrissausen, avkjøl, men ikke la den tykne.
  9. Hell først over litt ostemasse i bunnen, hell så på litt lakrissaus.
  10. Hell på litt ostemasse på toppen slik at alt flyter litt utover i formen.  Det blir et fint mønster på kaken når du veksler på å helle ostemasse og lakrissaus annen hver gang. Fortsett til det ikke er mer ostemasse eller lakrissaus igjen.
  11. Sett kaken kaldt og gjerne i fryseren, slik at den stivner.
  12. Ta kaken ut av fryseren litt før den skal serveres. Du vil kanskje oppleve at lakrissausen blir litt rennende innerst i kaken.
    Pynt gjerne med noen lakriskuler på toppen, noen båter med fiken og mer lakrissaus om du ønsker.

Tips!
Har du eller dine gjester glutenallergi, bytt ut den vanlige kjeksen med glutenfri kjeks. Det er like godt og da er passer den for alle.

Flere vakre dessertkaker
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: