Reisebloggernes beste tips til hotell og restaurant i Stavanger

Hotell Victoria i Stavanger med frokost fra deres restaurant i sengen

Invitert i bryllup i Stavanger, eller står midt i planleggingen av et? Vi har snakket med reisebloggerne Annette Munkejord og Ann-Mari Gregersen som står bak Visit Jæren. De har følgende tips til både restaurant og hotell i Stavanger, pluss vakre naturområder for deg som turist eller brudepar i byen.

Tekst: Redaksjonen Foto: Hotel Victoria
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Stavanger er en vakker by både som turist og for deg som planlegger bryllup, men hva bør dere velge av restaurant og hotell? Mange brudepar ønsker også en unik setting for en utendørs vielse – hvor kan dette passe å ha i Stavanger?

Vi huket derfor fatt i reisebloggerne Annette Munkejord og Ann-Mari Gregersen. Ikke bare står de bak Visit Jæren, de har også hver sin reiseblogg, Annette driver The Nordic Escape, mens Ann-Mari har Alltid Reiseklar. I tillegg har vi snakket med et kommende brudepar som er fra Stavanger og nå skal ha bryllupet sitt i byen. Få deres beste tips her.

Hotell, restaurant, vakre opplevelser i Stavanger- det må kun være det beste når man planlegger bryllup! Og er du invitert gjest, er det bare å følge tipsene også, for du vil jo få maks ut av oppholdet når du først er der, ikke sant?

Ekspertene: Annette (t.v.) og Ann Mari er godt bevandret på hotell og restauranter rundt om i verden, men også i Stavanger-området!

Hvilke hotell vil dere anbefale til bryllup i Stavanger-området?

– Vi vil trekke frem 3 hoteller som har det lille ekstra for brudeparet.

Eilert Smith

Dette er et boutiqe-hotell midt i Stavanger sentrum med kun 12 rom. Vil du ha noe helt spesielt til den store dagen, skal du gå for toppetasjen, Eilert residence-suiten. I suiten kan du også ha selve bryllupet ditt om det er lite. Maks kapasitet er 12 pax. Suiten har full oversikt, 360 grader over Stavanger.

I første etasje av hotellet finner du gourmetrestauranten RE-NAA, med 2 stjerner i Michelin-guiden. Som gjest har du muligheten til å booke ditt eget bord hos RE-NAA fredag og lørdag når du overnatter, da hotellet har 1 bord reservert disse dagene for gjester. Oppholdet må bestilles minst 3 uker i forveien.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Hotel Victoria

Hotellet er Stavangers første hotell, med historie fra 1900-tallet. Det er et nylig restaurert luksushotell og har klassiske, elegante saler hvor en også kan ha selve bryllupsfesten. Hotellet har egne bryllupspakker som inkludere en natt i suiten med tidlig innsjekk, sen utsjekk samt velsmakende frokost på rommet.

Hotell victoria har god overnatting og restaurant midt i Stavanger

Foto: Hotel Victoria

Sola Strand Hotell

Et lite stykker unna Stavanger. Et par kilometer fra Stavanger lufthavn Sola finner du Sola Strand Hotell. Med beliggenhet direkte på stranden kan det neppe bli vakrere. I tillegg til nyrestaurert hotell, finner du også en egen spa avdeling her for et avslappende opphold

 

stranden ved sola strand hotell

Foto: Tom Haga / Sola Strand Hotel

Psst…
Er du i planleggingsmodus? Vi også snakket med det kommende brudeparet Maren Helgesen Brunvær og Torbjørn Knudsen som skal gifte seg i Stavanger og deler sine erfaringer og tips om bryllupsplanlegging i byen. Les saken her.

Hvilke restaurant-tips kan dere gi i Stavanger-området til bryllup?

Villa skeiene i Sandnes

Dette er stjernekokken Charles Tjessem – den tidligere Bocuse D´Or (uoffielle VM i fransk kokkekunst) egen lille perle. Villaen ligger strategisk til midt i Sandnes sentrum, men likevel litt gjemt i enden av Sandvedparkens grønne lunge. Ca 10 minutter med tog fra Stavanger.

Jærkokken i Bryne sentrum

Den lokale kokken Heine Grov er en kjent ansikt og navn i og rundt Bryne. I 2015 kjøpte han den gamle apotekergården og har idag utviklet et konsept der han tar imot grupper på alt fra 2 til 40 personer. Alle menyer må forhåndsbestilles og er selvfølgelig laget fra lokale råvarer. En imponerende vinkjeller med godt 2000 flasker som ligger lagret i en god gammeldags jordkjeller. Kort spasertur fra togstasjonen. Ca. 30 minutter fra Stavanger

Casa Gio

Ligger i den trendy matgaten Pedersgata, i Stavanger sentrum. Casa Gio er stedet du reiser til om du er glad i Italia  Kortreist og lokalmat laget fra bunnen. Ny meny hver uke, så her kan du komme igjen og igjen uten å bli lei. Lite, rustikt og intimt.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Jøer’s, Klepp stasjon

Et steinkast fra jernbanen ligger det gamle posthuset som har blitt lekkert pusset opp og holdt i dempende farger. Uformelt spisested med høyt kvalitet på både mat og drikke. Veldig populær, så her anbefaler vi å booke bord i forveien. Dette er en nabolagsrestaurant som er smakfullt innredet, og intimt. Ca 30 minutter fra Stavanger med tog.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Hvilke naturområder vil dere anbefale til brudepar i Stavanger-området?

  • Jærstrendene er jo et must. Hellestø, Sola, Bore, Orre, Brusand eller Ogna. Det er utrolig mange vakre strender å gå tur på eller nyte solnedgangen. Uansett hva du velger vil du ikke bli skuffet. Vår favoritt er Bore, Surferens paradis. Det er ingen kollektiv trafikk ut strendene foruten om Brusand og Ogna som ligger ved togstopp.
  • Er du opptatt av miljø og vil være en trendy og bærekraftig turist, så anbefaler vi et temacruise fra Rødne fjordcruise. Med deres hel elektriske «Rygerelektra» til Lysefjorden. De har blant annet afternoon tea, og øl cruise.
  • Høgjæren og tur til Steinkjerringa. Dette er en flott tur for deg som er glad i å gå en tur og oppleve den jærske naturen. Himmel og hav og god trim i relativt flatt landskap, vi er jo trossalt på Jæren.
  • Dalsnuten, topptur med utsikt over store deler av Jæren.

Et siste spørsmål… Hvis dere skulle giftet dere i Stavanger – hva ville dere valgt?

Annette: Selv ville jeg nok valgt Eilert Smith for en liten og intim feiring og Domkirka for en spesiell vielse.

Ann-Mari: Mitt drømmested for å gifte seg ville være en borgerlig vielse på en strand, Bore eller Orre. For festen, derimot… Jeg er et «matvrak», og har en stor drøm om å få smake meg gjennom menyen til RE-NAA…. Min samboer gjennom 20 år er heldigvis også glad i mat, så dit får jeg ham nok med. Så får vi se om han blir med på stranda!

Med flere gjester og om vinteren, så vel som sommer, kunne det også vært magisk å samle gjester i Drivhuset Bageri på Bryne – veldig romantiske rammer med en touch av både Skandinavia og Italia!

Les også: Brudens planleggingstips til bryllup i Stavanger – og lokasjonsguiding fra Drivhuset på Bærheim

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: