Forventninger rundt rollen som forlover

forlover

Hooray!! Du har blitt valgt som forlover for en venninne! Det gir en god porsjon med lykkefølelser å bli spurt om å være forlover, men det er også lov til å kjenne på alle de forventninger som ligger til denne rollen. For hva i all verden innebærer det egentlig å være forlover?

Tekst: Tonje Reusch Tandstad og Anniken Reusch Pettersen - Ditt Bryllups forlovereksperter. Foto: Amélie Ramm Photography / Getty
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Det er en stor tillitserklæring å bli valgt som forlover – så først og fremst klapp deg selv på skulderen og vær glad for å ha blitt spurt! Som forlover er du så heldig å få fulgt bruden på denne helt unike reisen fremover mot giftemålet. Men på denne reisen er det også noen forventninger rundt det å være forlover det kan være like greit å få oversikt over først som sist!

I dag betyr det å være forlover mye mer enn det å stå ved siden av bruden oppe ved alteret, eller å underskrive forlovererklæringen. Det å være forlover i 2021 er å være en støttespiller for bruden, og brudeparet, helt fra du takker ja til å være forlover til bryllupet er over. Ja for det er mange forventninger i rollen som forlover, men absolutt ikke noe trenger å miste nattesøvnen over!

Vi har laget en liste med tips og forslag til ting man kan gjøre i tiden fra man har blitt valgt som forlover og frem til bryllupet for å bidra til en minnerik forberedelsestid (men husk: det finnes ingen fasit).

Hot tip!
DIY «Do it yourself»; Suksessen bak et vellykket forloveroppdrag ligger i de personlige og kreative detaljene du inkluderer underveis. 

Tonje og Anniken

Bryllupsinspo – Gjør det til en heldagsopplevelse

Inviter med bruden på bryllupsmesse! Bryllupsmesser florerer av kommende bruder som søker inspirasjon til alt fra brudekjoler til bryllupsdekor.

Koronatips!

Ettersom mange bryllupsmesser i disse dager kan være stengt eller digitalisert på grunn av korona, er et godt alternativ å kjøpe bryllupsmagasiner for samme feelingen. Få tak i årets utgave av Ditt Bryllup her. – Let the planning begin!

Bruden vil helt sikkert sette enormt pris på at du ønsker å hjelpe henne. Og hun synes sikkert, som bruder flest, at det er helt fantastisk å få lov til å snakke om den store dagen. Det å kunne diskutere planene hun har sammen med den hun har valgt til å være der for henne i nettopp denne tiden, betyr mye.

Selv om bruden kanskje allerede har gjort mange av valgene, er det uansett stas å la bruden få kose seg med å være forlovet og nyte litt bryllupsinspo og kvalitetstid.

forventninger som forlover

Sprett champagnen!

En hyggelig ting å gjøre etter at man har blitt valgt som forlover er å overraske bruden med noen bobler! I tillegg til å være en fin takk til bruden for oppgaven du har fått, er det også et flott startskudd på tiden dere skal ha sammen fremover.Ta også gjerne med en blank notatbok i gave som hun kan bruke til å notere seg ideer og tanker underveis i planleggingsprosessen. Kanskje kan du også høre med henne om hun har noen spesielle forventninger til deg som forlover?Koronatips!Be bruden om å kle seg til å være utendørs, pakk med en piknikkurv og et pledd og møt hverandre utenfor hos henne.Innfri forventninger som forlover allerede første måneden – dra på besøk og sprett Champagnen!

Say YES to the dress!

En av forventningene til rollen som forlover er at du skal være brudens sparringspartner når det kommer til valg av brudekjole. Ta initiativ og book prøvetimer på 2-3 salonger rundt om i byen. Ta gjerne med en flaske musserende og to plastglass til prøvingen! Mange salonger tillater nemlig dette, men sjekk med dem i forkant for å unngå pinlige øyeblikk.

forventninger forlover

BRUDEKJOLEPRØVING: Ja, en av forventingene til forloveren er nettopp å være med på å prøve brudekjoler. Les deg opp på feltet – for eksempel med denne artikkelen og still med godt humør og enda bedre tålmodighet! Foto: Getty

Koronatips!
Vær ute i god tid med bookingen! Flere salonger har måtte holde stengt i periodevis under de strengeste restriksjonene i noen byer.

Forloverens største jobb: Utdrikningslaget

Forloverens kanskje aller største oppgave er å planlegge utdrikningslaget. Over de siste årene har utdrikningslaget blitt et større og større arrangement. Det er forventet at forloveren skal planlegge alle detaljene fra start til slutt. Ofte er det en hel dag eller helg med kanskje opptil 15 – 30 gjester. Dette krever sin innsats for å sikre en vellykket gjennomføring.

Gjøre noe eget til utdrikningslaget til bruden

O STORE UTDRIKNINGSLAG: Den største jobben som forlover er utdrikningslaget. Prøv å ha det gøy med planleggingen – så blir det også gøy selve dagen! Foto: Getty

Et godt tips her kan være å få noen kreative venninner fra vennekretsen til å bidra i organiseringen. Husk også at suksessen bak et vellykket utdrikningslag ofte ligger i de personlige detaljene du har laget selv. Dette trenger ikke utgjøre mye av budsjettet, men betyr desto mer for bruden.

Koronatips!
Lag goodiebags til alle gjestene som inneholder personlige munnbind for anledningen, antibac og noe annet gøy. Slik er det enklere å både huske på og ivareta smittevernhensyn. Oppfordre også alle gjestene til å ta en koronatest i forkant av utdrikningslaget.

Få inspirasjon med disse tilbehørsfavorittene.

Få for eksempel eksene hennes til å sende deg noen korte filmsnutter hvor de sender en hilsen. Kanskje kan du også fortelle en morsom historie om da de var sammen. Dette vil garantert få opp stemningen i utdrikningslaget,! I tillegg vil nok også en hilsen fra brudgommen gå rett hjem i hjertet hos bruden.

Dere kan også lage deres egen hashtag for SoMe eller opprette en privat gruppe til å dele bilder fra dagen. Husk å være forsiktig med å dele bilder utenfor privat gruppe fra utdrikningslaget på SoMe. Bruden skal kunne kose seg hele arrangementet uten å bekymre seg for å dele hele dagen med venners venner.

Hva med et DIY utdrikningsbryllup

DIY – UTDRIKNINGSLAG: Sett en personlig tvist på dagen med goodiebags, stempel eller hva med å lage egne armbånd for team spirit – og boho vibes? Foto: Unsplash

Kvelden før Kvelden

Tradisjonelt sett skal jo ikke bruden og brudgommen sove sammen kvelden før bryllupet. Da er det hyggelig å planlegge en felles overnatting med bruden. Lag noe mat sammen, ta ansiktsmasker og se “Bridesmaids” for en perfekt oppladning til dagen derpå.

Forlover holder tale i bryllup

Forloverens tale – Hold deg til manus!

Brudens forlover er ofte taler nr. 4 eller 5 under bryllupsmiddagen. Selv om forlovertalen kan virke skremmende, trenger du ikke være redd så lenge du starter med forberedelsene på et tidlig tidspunkt.

Lek med kreativiteten din og del gjerne noen morsomme øyeblikk dere har hatt sammen. Slik kan talen lett bli et av høydepunktene i bryllupet!

PS: Husk også at talen skal begrenses til å kun være noen minutter lang, og avslutt gjerne med en skål for brudeparet.

Kveldens danseløve

Tradisjonelt starter festen på dansegulvet etter at brudeparet har hatt sin første dans. Siden mange kan kvie seg for å gå ut på dansegulvet etter brudeparet, er det viktig at forloveren(e) er initiativtakere til å starte festen. Et tomt dansegulv er et brudepar sitt verste mareritt. Så allier deg gjerne med en venninne eller brudgommens forlover og bryt isen ved å være de første personene der oppe!

Nå er det på tide å puste ut og feire at du har innfridd alle forventninger i rollen som forlover! Du har vært den beste støttespiller du kunne vært, og nå er bruden (forhåpentligvis) lykkelig gift! 

Koronatips:
Prøv å holde minst en meters avstand på dansegulvet til de andre gjestene! Hvorfor ikke introdusere baderinger som en del av dansen?

forlovereksperter tonje og anniken

Bak byline:

Tonje og Anniken er to søstre som lenge har hatt en lidenskap for å samle folk de er glade i – og det til arrangementer som har det lille ekstra. Kanskje er det også derfor de har blitt spurt om å være forlovere hele ni ganger!? De vet med andre ord godt hvilke forventninger det ligger til det å være forlover, og ønsker å bruke erfaringen sin til å guide dere kommende forlovere.

– Med vår praktiske erfaring håper vi å kunne bidra til at du vil få akkurat den inspirasjonen du trenger til å være den aller beste forloveren for din venninne. Sharing is caring! Understreker de.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: